Cadde 'Kral III. Charles, Prens Harry'nin taç giyme törenine katılmasını yasaklayabilir!'

'Kral III. Charles, Prens Harry'nin taç giyme törenine katılmasını yasaklayabilir!'

16.10.2022 - 12:30 | Son Güncellenme:

Kraliyet Ailesi ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın; Kral III. Charles'ın 6 Mayıs 2023'te yapılacak olan taç giyme törenine katılıp katılmayacağının, Harry'nin kısa süre sonra yayınlanması beklenen anı kitabında Konsort Kraliçe Camilla Parker Bowles'a 'saldırıp saldırmayacağına' bağlı olduğu iddia edildi. The Daily Beast'e konuşan bir kaynak, Charles'ın eşine karşı çok korumacı olduğunu söyleyerek; dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kral III. Charles, Prens Harrynin taç giyme törenine katılmasını yasaklayabilir

Milliyet.com.tr
Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle, geçtiğimiz günlerde Markle'ın yaptığı bir açıklamayla gündeme gelmişti. Ünlü isim, 'Archetypes' adlı podcast programında dinleyicilere; eşi Prens Harry bir terapist bulmasına yardım ettiğinde akıl sağlığının 'en kötü' noktada olduğunu itiraf etmişti:

Haberin Devamı

En kötü anımda kocam Harry bana aramam için bir terapist buldu. Terapist onu arayacağımı bile bilmiyordu, telefonunu çaldırdığımda bir markette kasadaydı. Barkodlar okunurken çıkan küçük 'bip' seslerini duyabiliyordum. 'Merhaba' dedim, kendimi tanıttım ve yardıma ihtiyacım olduğunu söyledim.

Page Six'te yer alan habere göre Meghan, terapistin içinde bulunduğu 'korkunç durumu fark ettiğini' de kaydetmiş ve; "Bence neye ihtiyacımız olduğu konusunda dürüst olmamız, bununla barışmaktan korkmamamız ve yardım istememiz önemli" şeklinde konuşmuştu.

Kral III. Charles, Prens Harrynin taç giyme törenine katılmasını yasaklayabilir

"SUSTURUCU ETKİYE SAHİP"

Aktrisler Constance Wu, Jenny Slate ve Deepika Padukone'un yer aldığı podcast bölümünün başka bir kısmında Meghan Markle, 'deli' olarak etiketlendiğinden bahsetmişti:

Bu kelime hakkında oldukça güçlü hislerim var. Bu kadar gelişigüzel şekilde söylenmesi ve her yerde topluma ve kadınlara verdiği zarar... Bu kelimeyle birlikte gelen 'damga', susturucu etkiye sahip. Gerçekten zihinsel sağlık sorunları yaşayan kadınlar bu damgadan korkarlar, sessiz kalırlar, yaşadıklarını içselleştirir ve çok uzun süre bastırırlar.

Markle daha sonra konuklarına, diğer hakaretlerin yanı sıra kendilerine 'deli', 'histerik' ve 'tamamen mantıksız' denildiyse ellerini kaldırmalarını istemişti. Sussex Düşesi, "Hepimiz aynı odada olsaydık ve birbirimizi görebilseydik, sanırım kaçımızın elinin havada olduğunu fark etmek oldukça kolay olurdu" diyerek, kendisinin de o anda elini kaldırmış olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

"HALININ ALTINA SÜPÜRÜLMÜŞTÜR"

41 yaşındaki Meghan, 3 yaşındaki oğlu Archie ve 1 yaşındaki kızı Lilibet'in babası 38 yaşındaki Prens Harry'nin de zihinsel sağlık sorunları 'görmezden gelinen' insanlarla karşılaştığını da sözlerine ekleyerek; "Harry askeri toplulukla çok sık çalışıyor ve 'görünmez yaralanmalar' hakkında bir şeyler duyuyor. Travma sonrası stresten muzdaripseniz, göremediğiniz şey budur. Ve eğer göremiyorsanız, sadece halının altına süpürülmüştür" demişti.

Ünlü çift, 2020'de kraliyet rollerini bıraktıklarından beri zihinsel sağlık mücadeleleri hakkında konuşmuştu. Harry, daha önce terapiye gitmenin 'her şeyi üstlenmesine' izin verdiğini itiraf etmişti.

Kral III. Charles, Prens Harrynin taç giyme törenine katılmasını yasaklayabilir

"CHARLES, CAMILLA'YA KARŞI ÇOK KORUMACI"

Tüm bunların ardından New York Post'ta yer alan habere göre Kral III. Charles'ın; Sussex Dükü Prens Harry'nin kısa süre çıkacak olan anı kitabında Konsort Kraliçe Camilla Parker Bowles'a 'saldırı' niteliğinde yazılar olması durumunda, oğlunun taç giyme törenine gelmesini yasaklayacağı bildiriliyor. The Daily Beast'e konuşan bir kaynak, şu ifadeleri kullandı:

Harry'nin sadece babasına saldırması bambaşka bir şey, Kral bunu kaldırabilir. Ama Prens kitabında Konsort Kraliçe'ye karşı da saldırgan ifadeler kullanarak babasını bir seçim yapmaya zorlarsa, Camilla'yı seçeceğinden şüphem yok. Charles, eşine karşı çok korumacı.

Bir başka kaynak ise, Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle'ın 6 Mayıs 2023'teki taç giyme töreni için 'geçici bir listede' olduğunu ve ikilinin 'törene katılması veya dışlanması' konusunda her iki ihtimal için de 'kapının açık bırakıldığını' aktardı.

Haberin Devamı

Kral III. Charles, Prens Harrynin taç giyme törenine katılmasını yasaklayabilir

"KRAL ÇOK GERGİN"

Page Six, Temmuz 2021'de Harry'nin gelecek yıl piyasaya sürülecek bir kitap yazdığı haberini vermişti. Anı kitabının ilk olarak Kasım ayında yayınlanması planlanıyordu, ancak tarih ertelenmişti.

Bu ayın başlarında, Kraliyet yazarı Tom Bower, Kral III. Charles ve diğer aile üyelerinin kitap hakkında 'çok gergin' olduğunu dile getirmiş ve kitabı 'saatli bomba' olarak nitelendirdiğini söylemişti.