Cadde Kriz dizileri teğet geçmedi

Kriz dizileri teğet geçmedi

19.01.2009 - 02:00 | Son Güncellenme:

Dünyayı sarsan ekonomik kriz, dizi sektörünü de etkiledi. Kimi ekrana veda etti kimi çekime ara verdi. İşte dizilerin kriz hali

Kriz dizileri teğet geçmedi

Dünyayı saran ekonomik kriz, pek çok sektör gibi dizi sektörünü de sarstı. Ekranın sevilen pek çok dizisi ya yayına ara verdi ya geçici süre için yayından kaldırıldı ya da izleyiciye veda etti. Onlardan boşalan yeri de düşük maliyetli yarışmalar, reality showlar ve sohbet programları doldurmaya başladı.
Hafta Sonu dergisi, dizilerdeki son durumun dökümünü çıkardı.

Haberin Devamı

ADANALI
Krizden etkilenmeyen dizilerden biri de Oktay Kaynarca, Mehmet Akif Alakurt ve ?Selin Demiratar’ın başrollerini paylaştığı “Adanalı”... Polisiye dizi, geçtiğimiz cuma 10. bölümüyle ekrana geldi. Yapım, ara vermeden yayınına devam ediyor.

ASİ
Çekimleri Antakya’da gerçekleştirilen dizi 26 Aralık’ta ekrana gelen 49. bölümün ardından ancak 16 Ocak’ta hayranlarıyla buluşabildi. Dizide Tuba Büyüküstün,?Murat Yıldırım, Çetin Tekindor, Selma Ergeç, Nur Sürer rol alıyor.

ELVEDA RUMELİ
Hız kesmeyen dizilerden biri de “Elveda Rumeli”. Çekimleri Makedonya’da devam eden, Sütçü Ramiz ve ailesini anlatan dizide Erdal Özyağcılar, Şebnem Sönmez, Tuna Orhan, Berrak Tüzünataç ve Tolgahan Sayışman oynuyor.

Haberin Devamı

KURTLAR VADİSİ PUSU
Maliyeti yüksek olduğu için yaklaşık 1.5 ay önce çekimleri durdurulan “Kurtlar Vadisi Pusu”un yapımcıları çeşitli kanallarla görüştü, ama sonunda yine Show TV’yle el sıkıştı. Dizinin bölüm başı maliyeti 800 bin TL.

CANIM AİLEM
Uğur?Yücel, Ozan Güven, Ezgi Mola ve Şebnem Bozoklu’nun başlıca rollerini paylaştığı dizi kısa sürede tiryakilik yarattı. Yeni bölümlerin yanı sıra bol bol tekrarı verilen dizide anne babalarının ölmesi üzerine yeğenlerine bakmak zorunda kalan Samim’in öyküsü anlatılıyor.

BİNBİR GECE
Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in canlandırdığı Şehrazat ve Onur’un aşkının gerçek hayata da yansıdığı dizi aralıklarla ekrana geliyor. Kanal D, salı akşamları “Binbir Gece” ile “Küçük Kadınlar”ı dönüşümlü yayınlayacak.

ARKA SOKAKLAR
Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş, Gamze Özçelik’in oynadığı dizi tekrarlarla ekrana geliyor. Hafta içi tekrarları yayınlanan dizinin devam edip etmeyeceği belli değil.

YOL ARKADAŞIM
Özge Özberk ve Polat Bilgin’in başrollerini paylaştığı dizi, Ayvalık’ta çekiliyor. Bir ara setin İstanbul’a taşınacağı söylendi ama sonra ses çıkmadı. Dizi cephesinden gelen son haber, “Yol Arkadaşım”ın yola Star TV’de devam edeceği. Dizi yakında yeni kanalında ekrana gelecek.

AŞK-I MEMNU
Beren Saat, Selçuk Yöntem, Kıvanç Tatlıtuğ ve Nebahat Çehre’nin oynadığı dizinin 8 Ocak Perşembe günü 16. bölümü ekrana geldi. Dizinin 17. bölümü 22 Ocak Perşembe günü ekrana gelecek.

Haberin Devamı

AŞK YAKAR
Özcan Deniz ve Meltem Cumbul’un bir türlü evlenemeyen iki sevgiliyi canlandırdığı dizinin akıbeti belli değil. Çünkü 8. bölümü ekrana gelen dizinin devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

SON AĞA
Çekimleri Kapadokya’da yapılan ve Tamer Karadağlı, Feride Çetin, Emel Müftüoğlu ve Durul Bazan’ın oynadıkları dizi 23. bölümde final yaptı.

YAPRAK DÖKÜMÜ
Çarşamba gecelerinin en çok izlenen dizisi de kriz kurbanı olan yapımlardan. Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Deniz Çakır, Gökçe Bahadır ve Fahriye Evcen’in rol aldığı dizinin 95. bölümü 24 Aralık’ta ekrana geldi. Tiryakileri dizinin 96. bölümü için 14 Ocak’a kadar beklemek zorunda kaldı.

KAVAK YELLERİ
Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeçç ve Aslı Enver’in başrollerini paylaştığı gençlik dizisi, en son 10 Ocak Cumartesi günü 71. bölümüyle ekrana geldi. “Kavak Yelleri”nin önümüzdeki haftalarda “Akasya Durağı” ile dönüşümlü olarak yayınlanacağı belirtiliyor.