01.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
EMRAH AKÇAAY
Yaklaşık beş ay önce Asmalımescit’te açılan ‘Sahrap Restaurant’, kış sezonunun en iddialı mekanlarından biri olmaya aday. Aynı anda 70 kişiye hizmet verebilen mekan, Anadolu mutfağı lezzetleriyle müşterilerini karşılıyor. Hayatını lezzet sektörüne adayan Sahrap Soysal’ın, kendi adını taşıyan restoranında yerli ve yabancı müşterileriyle ilişkisi görülmeye değer. Soysal’ın bitmek bilmeyen enerjisi, farklı ve leziz tatlarla birleşince, geriye yemeklerin keyfini çıkarmak kalıyor.
Restoran girişinde ilk göze çarpan duvarı boydan boya kaplayan kitaplık. Burası, lezzet dünyasında kendini geliştirmek isteyenler için onlarca kitap sunuyor.
Menüdeki tüm yemeklerde ‘katı yağ’ yerine hakiki ‘zeytinyağı’ kullanılıyor. Ev yapımı erişte ve mantı ise yenilenen kış menüsünün öne çıkan lezzetlerinden. Kısa sürede Asmalımescit sakinlerinin benimsediği ‘Sahrap Pera’, 70’ler ve 80’lerin müzikleriyle misafirlerine keyifli ve nostaljik akşamlar yaşatıyor.