Cadde LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - BENZERSiZ ÜÇLÜ

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - BENZERSiZ ÜÇLÜ

29.07.2013 - 20:22 | Son Güncellenme:

Bereketli iftar sofralarınızı www.mutlumutfak.com adresinden Elif Edes Tapan’ın mönüsüyle renklendirin. Kırmızı biber çorbası, fırında sarımsaklı tavuk ve şeftalili kızarmış güllaç, hem göze hem mideye hitap edecek lezzette

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - BENZERSiZ ÜÇLÜ

Fırında sarımsaklı tavuk

Haberin Devamı

Malzemeler
(4-6 kişilik)
n 1 adet tavuk
n 3 yemek kaşığı tereyağı n 15-20 diş sarımsak n 15-20 adet orta boy mantar
n 10-15 Brüksel lahanası n 200-250 ml. tavuk suyu
n 1 çay kaşığı tuz
n 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 1.5 saat

Hazırlanışı: Sarımsakları ayıklayın, tavukları yıkayın. İçine, üzerine ve derisinin altına tereyağı sürün. Tavuğun içine 4-5 diş sarımsak,
1 tutam tuz ve biber koyun. Fırına girebilecek bir kaba yan yatırın. Kalan sarımsakları etrafına koyun. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Mantarları yıkayıp ikiye bölün. Brüksel lahanalarını ayıklayıp yıkayın. Tavuk suyunu hazırlayın. Fırından çıkardığınız tavuğun diğer tarafını çevirin, tavuk suyunun yarısı ve sebzeleri ilave edin, tuz ve biber serpin. Tekrar fırına verdiğiniz tavuğu 30 dakika daha pişirin.
30 dakika sonra tavuğu, göğüs bölümü yukarıda olacak şekilde çevirin. Tavuk suyunun kalanını üzerinde gezdirin. 20-30 dakika daha pişirin. Tavuğun sosunu olduğu gibi bırakabilir veya biraz daha koyu bir sos elde etmek için şu tarifi uygulayabilirsiniz: 1 tatlı kaşığı tereyağıyla 2 tatlı kaşığı unu kavurun; tavuğun sosunu ilave edin, kaynayana kadar sürekli çırpın. Sos, tavuk ve sebzelerle servis yapın.

Haberin Devamı

Kırmızı biber çorbası

Malzemeler (4 kişilik)
n 1 yemek kaşığı zeytinyağı
n 8 adet ince kıyılmış arpacık soğanı
n 1/2 kg. ufak doğranmış domates
n 1-2 diş ezilmiş sarımsak
n 3 büyük kırmızı biber
veya 5-6 adet kırmızı çarleston biber
n 5 bardak sebze veya et suyu
n 2 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen
n 1/2-1 çay kaşığı tuz
n 1 çay kaşığı karabiber
n 2 yemek kaşığı krema (arzu edilirse)

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Hazırlanışı:
Arpacık soğanları, sarımsak ve biberlerle birlikte zeytinyağında 5 dakika çevirin. Doğranmış domatesleri ve et suyunu ekleyin; kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Robottan geçirin. Tencereye tekrar koyup
kıyılmış fesleğen, tuz ve biber ilave ederek 1 dakika ateşte tutun. Arzu ederseniz 2 yemek kaşığı krema ilave edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şeftalili güllaç

Malzemeler (4 kişilik)
n 2-3 yaprak güllaç n Sıvı yağ n 3-4 adet şeftali n Taze nane
Vanilyalı krema: n 250 ml. süt n 3 yumurta sarısı n 4 yemek kaşığı toz şeker
n 1/2 paket vanilya n 1 yemek kaşığı un

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Hazırlanışı: Sütü ısıtın. Yumurta sarıları, şeker ve vanilyayı çırpın, un ilave ederek karıştırın. Sıcak sütle birleştirin, sürekli çırparak, orta ateşte, kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca bir dakika pişirmeye devam edin. Kaba boşaltın, soğumaya bırakın.
Güllacın hazırlanması: Güllaçları istediğiniz büyüklükte parçalara kırın. Kızgın yağda, 30 saniye kızartın. Unutmayın; güllaçlar yağa atar atmaz şişerler, renkleri değişmeden çıkarmak gerekir. Şeftalileri soyun, ufak küpler şeklinde doğrayın. Kızarmış güllaçları, bir kat güllaç, az krema, şeftali sırasıyla hazırlayın. Nane yapraklarıyla süsleyin, fazla beklemeden servis edin. Arzu ederseniz şeftaliyi robottan geçirebilir, az su ve pudra şekeri ekleyerek sos hazırlayabilirsiniz. Unutmayın; kızarmış güllaç nemlenince çabuk yumuşadığından, güllaç krema ve şeftalinin bir araya getirilmesi servis yapmadan hemen önce hazırlanmalı.

Haberin Devamı

YARIN: YUFKALI-PASTIRMALI NOHUT