Cadde Mahkeme, düğün takılarını Mehmet Dinçlerler'e iade eder mi?

Mahkeme, düğün takılarını Mehmet Dinçlerler'e iade eder mi?

17.09.2022 - 09:41 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Hadise ile iş insanı Mehmet Dinçerler, 30 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda aile arasında gerçekleşen törenle dünyaevine girmişti. Çok konuşulan ilişkileri 4.5 ay gibi kısa bir sürede sona eren ikiliden Dinçlerler'in, boşanmak için Hadise’ye evlilik teklifi sırasında hediye ettiği 3 milyon TL değerindeki yüzükle birlikte düğünde takılan tüm takıları istediği iddia edildi. "Mahkeme, yüzük ve takıları Mehmet Bey’e iade eder mi?" sorusu akıllara gelirken, bu konudaki Yargıtay kararı dikkat çekti.

Mahkeme, düğün takılarını Mehmet Dinçlerlere iade eder mi

"Sanat hayatımla ilgili Mehmet Dinçerler'den baskı görüyorum" iddiasına bulunan Hadise, 14 Eylül'de Beykoz Adliyesi’nde açtığı boşanma davasının dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

Mehmet Dinçerler evlendikten kısa süre sonra Hadise'nin sanat hayatını kısıtlayıcı tutum ve tavırlar sergilemeye başladı. Bu davranışlar zaman içinde psikolojik baskı boytutuna vardı. Baskılar Hadise'yi yıpratmaya başladı. Sadece kişisel hayatını değil, sanat hayatını da etkileyecek boyuta vardı. Ayrı yaşamaya başlayan çiftin evliliği fiilen de bitti.

TÜM TAKILARI İSTEDİ!

Hadise ile Mehmet Dinçerler'in avukatları, boşanma davası için bir araya geldi. Ünlü şarkıcı, boşanma için Mehmet Dinçerler'den maddi ve manevi hiçbir talepte bulunmadığı öğrenildi. Dinçerler'in ise Hadise'ye evlilik teklifinde taktığı üç milyon TL'lik yüzükle birlikte düğünde takılan tüm takıları istediği öne sürülmüştü.

Mahkeme, düğün takılarını Mehmet Dinçlerlere iade eder mi

MİLYONLUK MÜCEVHER LİSTESİ ORTAYA ÇIKTI

"Evliliğimizi sonladırmak ortak görüşümüz doğrultusunda olup, tek istedim süreci herkes için en hayırlı olacak şekilde saygı çerçevesinde bitirmektir. Başka hiçbir talep ve isteğim olmamıştır" açıklamasını yapan iş insanının, boşanma kararı sonrası mücevherleri geri istediği iddiası şaşkınlık yarattı.

Mahkeme, düğün takılarını Mehmet Dinçlerlere iade eder mi

'2. Sayfa'nın haberine göre; Mehmet Dinçlerler'in evlilik teklifi sırasında Hadise'ye hediye ettiği 3 milyon TL'lik yüzüğün yanı sıra düğünde takılan mücevherler şöyle:

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü bir markanın 75 bin dolarlık bileziği
10 tane beşibiryerde
Pırlanta kolye
Toplam değeri 250 bin TL olan bilezikler

"DÜĞÜNDE TAKILAN ZİYNET EŞYASI VE PARALAR KADINA AİTTİR"

Milliyet gazetesinden Melih Aşık, günlerdir magazin gündemini meşgul eden '3 milyon TL'lik yüzük ve 'düğün takıları' konusunu köşesine taşıdı. İşte o yazı...

Ünlü şarkıcı Hadise’nin dört ay önce evlendiği iş insanı Mehmet Dinçerler’den boşanmak için mahkemeye başvurduğunu gazetelerde okuduk. Haberde 'Mehmet Dinçerler, boşanmak için Hadise’ye evlilik teklifinde taktığı 3 milyonluk yüzükle birlikte düğünde takılan tüm takıları istedi' deniyordu.

Burada bir hukuk sorusu ortaya çıkıyor.
Mahkeme bu yüzüğü ve diğer takıları Mehmet Bey’e iade eder mi?
Hukuk Ombudsmanı Adnan Ekinci, bu konudaki Yargıtay kararını anımsatıyor: Düğünde takılan ziynet eşyası ve paralar, hangi eşe takılırsa takılsın aksine bir anlaşma olmadığı takdirde kadına aittir.

3 milyonluk yüzük mü? Ekinci’ye göre o da nişanlılık statüsü içinde düşünülür ve hukuken Hadise’ye aittir. Hadise 'Ben bu yüzüğü hak ettim vermiyorum' derse vermez.

Mahkeme, düğün takılarını Mehmet Dinçlerlere iade eder mi