Cadde Makyajlı Alman gUzeli

Makyajlı Alman gUzeli

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz tarafından üretilen 4 kapılı kompakt sedan CLA, yenilenen kasası ve yeni teknolojik donanımlarıyla şimdi daha dikkat çekici

Makyajlı Alman gUzeli

Bu haftaki otomobil test konuğumuz, 2013’te satışa sunulan Mercedes-Benz CLA’nın yeni makyajlı kasası. Dünyada olduğu kadar Türkiye’de de beğenilen CLA, dizel ve benzinli motor seçenekler sunuyor. Araç, vergi ve düşük yakıt avantajlarıyla ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Full LED farlar çok çekici

Mercedes-Benz CLA; yeni tamponlar, standart olarak sunulan parlak siyah renkli ve elmas görünümlü ön ızgara ile yeni hafif alaşım jantlar sayesinde daha sportif bir görünüme kavuştu.

Makyajlı Alman gUzeli

Yeni model, hem sürücü hem de yolcuları iç tasarımdaki birçok yenilikle karşılıyor. Yeni koltuk döşemeleri, iç süslemeler ve krom kumanda elemanlarının yanı sıra LED yüksek performanslı farlarla araç zenginleştirildi. Marka, Hands-Free Access ve gelişmiş akıllı telefon entegrasyonu gibi özelliklerle konfor ve güvenliği bir üst seviyeye çıkartıyor.

109 PS / 80 kW gücündeki CLA 180d, 260 Tork (Nm, d/d) değeriyle BlueEFFICIENCY Edition, 89 g/km’lik CO2 emisyon salınım değeriyle çevreci kimliğini ortaya koyuyor. Üç günlük test boyunca İstanbul içi ve dışında kullandığım otomobille yaklaşık 400 km. yol yaptım. CLA, yoğun trafikte kalmama rağmen 7G-DCT şanzımanıyla 5.8 lt’lik yakıt tüketimiyle gerçekten övülmeye değer.

Haberin Devamı

Daha keskin hatlar

Yeni Mercedes-Benz CLA, bir önceki kasasına göre daha keskin hatlara sahip. Ön tampona entegre edilen gümüş, siyah veya krom alternatiflerine sahip yeni çıtayla kalite algısı daha da yükseliyor. Arka tamponuysa egzoz yuvalarının arasına eklenen krom veya siyah (GecePaketi’nde sunuluyor) renkli çıta süslüyor. Tampona entegre edilmiş egzoz çıkışları, daha geniş bir görünüm sunarken aynı zamanda birçok detayla aracı, önceki kasasına göre, daha dikkat çekici hale getirdi. Yeni kadranlı ve kırmızı ibreli gösterge paneli, daha okunaklı yapısıyla sürücünün kullanımını kolaylaştırıyor.