Cadde Manço 70. yaşında şarkılarıyla anıldı

Manço 70. yaşında şarkılarıyla anıldı

06.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Barış Manço’nun 70. doğum günü Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde kutlandı. Sahneye çıkan Gece Yolcuları Manço’nun şarkılarını seslendirdi

Manço 70. yaşında şarkılarıyla anıldı

14 yıl önce aramızdan ayrılan Barış Manço’nun 70’inci doğum günü önceki akşam Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen bir geceyle kutlandı.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yanı sıra sanatçının eşi Lale Manço, oğulları Batıkan ile Doğukan Manço geceye katıldı. Gecede sahneye çıkan Gece Yolcuları birbirinden güzel Barış Manço şarkılarını seslendirdi. Geceye sürpriz bir şekilde katılan Cahit Berkay da, Manço’nun sevilen parçası “Dağlar Dağlar”ı seslendirdi.

‘Babam 70 yaşına girdi’
- Lale Manço, “Biz her zaman onu anıyoruz. Ama bu sene 70. yaşına özel böyle bir şey düşündük. Hatta 70.yaşını 70 projeyle anacağız. Burada 7’den 77’ye birçok kişi var. Bu ancak barış ve sevgiyle anlatılır” dedi.
- Batıkan Manço, “Babamın yapmak istediği ‘Göçün İzleri’ diye bir belgesel vardı. Türk’ün tarihini anlatan göçleri anlatan bir proje onu yapmak istiyoruz.
Bizim öyle bir tecrübemiz yok ama mutlaka yardım alıp yapmak istiyoruz. Bir de, ‘Adam Olmuş Çocuklar’ diye bir program yapıp babamın zamanında olan çocukları konuk etmeyi düşünüyoruz” dedi.
- Doğukan Manço, “Bu sene babam 70 yaşına girdi. Bu sene doğum yılında da anma yapmak istedik. Aradan 13 sene geçmesine rağmen insanlar onu yaşatmaları onun şarkılarını hep bir ağızdan söylemesi anlatılmaz bir duygudur. Bizim hedeflerimiz aramızda Barış Manço’yu bir nesile daha taşımak istiyoruz” dedi.