Cadde Matthew Perry bağımlılıkla mücadelesini anlattı: Yaşama şansımın yüzde iki olduğu söylendi

Matthew Perry bağımlılıkla mücadelesini anlattı: Yaşama şansımın yüzde iki olduğu söylendi

20.10.2022 - 12:26 | Son Güncellenme:

'Friends' dizisinin yanı sıra 'The Whole Nine Yards', '17 Again' ve 'The Odd Couple' adlı yapımlarda da yer alan ünlü oyuncu Matthew Perry, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı nedeniyle geçirdiği zor günleri anlattı. Defalarca ameliyat olduğunu ve rehabilitasyona girdiğini belirten Perry, neredeyse onu öldürecek olan bu bağımlılığı süresince rol arkadaşlarının kendisine olan desteğine de değindi.

Matthew Perry bağımlılıkla mücadelesini anlattı: Yaşama şansımın yüzde iki olduğu söylendi

Tüm dünyada sevilen 'Friends' dizisinin 'Chandler Bing'i Matthew Perry, uyuşturucu ve alkol bağımlılığının neredeyse hayatına mal olduğunu anlattığı detaylı bir röportaj verdi. 53 yaşındaki yıldız People'a konuşarak; uyuşturucu madde içeren bir ilaca olan bağımlılığı nedeniyle 49 yaşındayken kalın bağırsağının patladığını, iki hafta komada kaldığını ve aylarca hastanede yattığını açıkladı.

Haberin Devamı

"GENELDE KİMSE CANLI ÇIKMAZ"

Perry, gastrointestinal perforasyon (sindirim sisteminin delinmesi) geçirdikten sonra dokuz ay kolostomi torbası kullanmak zorunda kaldığını, midesinden toplam kez 14 ameliyat geçirdiğini ve bağımlılıktan kurtulmak için 15 defa rehabilitasyona gittiğini söyledi ve ekledi:

Doktorlar, aileme yaşama şansımın yüzde 2 olduğunu söylediler. Kalbiniz ve ciğerleriniz için tüm solunumu yapan ECMO makinesi denen bir cihaza bağlandım. Ve genelde kimse bundan canlı çıkamaz.

Matthew Perry bağımlılıkla mücadelesini anlattı: Yaşama şansımın yüzde iki olduğu söylendi

"BEKLEMEK ZORUNDA KALDIM"

Oyuncu, "Her şeyin karanlık tarafına geçmekten kurtulduğumda hikayemi paylaşmak istedim. Yaşadıklarımı anlatmak için oldukça güvenli bir şekilde ayık olana, aktif alkolizm ve bağımlılık hastalığından uzaklaşana kadar beklemek zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

DailyMail'de yer alan habere göre; 24 yaşında rol alamaya başladığı 'Friends' dizisinde alkol probleminin ortaya çıkmaya başladığını söyleyen ünlü isim, o sıralar bununla baş edebildiğini fakat 34 yaşına geldiğinde 'bir sürü belaya bulaşmış' olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

GÜNDE 55 ADET İLAÇ ALMIŞ

Tamamen 'ayık' olduğu 9'uncu sezonda Emmy'nin Komedi Dalında En İyi Aktör ödülüne aday gösterilen Perry, 'Friends' kariyerinin bir noktasında, günde 55 tane uyuşturucu madde içeren ilaç aldığını ve 58 kiloya düştüğünü, ancak 'nasıl duracağını bilmediğini' itiraf etti. Hastalığın giderek kötüleştiğini ve ilerlediğini anlatan Matthew, dizideki rol arkadaşlarının 'anlayışlı ve sabırlı olduklarını' kaydetti:

Bu durumu penguenlere benzetiyorum. Penguenler, aralarından biri hasta olduğunda veya biri çok yaralandığında, arkadaşlarını çevreler ve onu destekler. O penguen kendi başına yürüyebilene kadar etrafından dolaşırlar. Oyuncu kadrosunun benim için yaptığı şey buydu.

Matthew Perry bağımlılıkla mücadelesini anlattı: Yaşama şansımın yüzde iki olduğu söylendi

YARA İZLERİ 'HATIRLATICI'

Artık sağlıklı olduğunu belirten aktör, ne kadar süredir 'ayık' olduğunu ise paylaşmamayı tercih etti. Vücudunun daha önce bahsettiği 14 ameliyattan kalan yara izleriyle kaplı olduğunu söyleyen Perry, bu izlerin kötü alışkanlıklarından uzak durması için bir 'hatırlatıcı' olduğunu da dile getirdi.

Matthew Perry, terapistinin tekrar uyuşturucu kullanmaya başlarsa hayatının geri kalanında kolostomi torbası takması gerekebileceği konusunda kendisini uyardığını ve bunun da bağımlılığının nüksetmesini önlemesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Matthew Perry bağımlılıkla mücadelesini anlattı: Yaşama şansımın yüzde iki olduğu söylendi

BAĞIMLILIĞI NASIL BAŞLADI?

Perry, 1997'de bir jet-ski kazası geçirdi ve iyileşme sürecinde kendisine güçlü bir ağrı kesici ilaç verildi; bu da sonunda uyuşturucu bağımlılığıyla yıllarca süren bir savaşa dönüştü.

Haberin Devamı

Oyuncu, bağımlılığıyla ilgili; "Amacım bu ilaçlar yüzünden bir sorun yaşamak değildi. Ama en başından beri bana hissettirdiklerini sevdim ve daha fazla almak istedim" ifadelerini kullandı.