Cadde MAVi RÜYA

MAVi RÜYA

24.06.2013 - 20:25 | Son Güncellenme:

Geceyle gündüzün nerede başlayıp nerede bittiğini bilmeden yaşanan anların tadını çıkarmakiçin ideal bir zaman aralığı mavi yolculuk.

MAVi RÜYA

Siz de deneyin. Hayattaki pek çok hırs ve stres, burada buharlaşıp denizin sularına karışacak, göreceksiniz

Haberin Devamı

Gözleriniz açıkken masmavi bir rüya mı görmek istiyorsunuz? O zaman tek bir seçeneğiniz var. O da mavi yolculuk. Trafik çilesini, bir yerlere yetişmenin stresini ve insanların asık suratlarını görmeyeceğiniz bu yolculuk hem konforu hem de doğanın içinde olmanın keyfini sunuyor. Hatta bana göre mavi yolculuk, doğayla başbaşa kalmanın bir diğer adı.
Dedim ya, şehrin keşmekeşinden uzak, sadece kendinizle başbaşa kalabileceğiniz bir tatil yapmak isterseniz, başka hiçbir seçeneğin üzerinde durarak vakit kaybetmeyin.
Çok değil, 20 metrelik bir teknede, neredeyse 24 saat belki de hiç tanımadığınız insanlarla bir arada olmak zorunda kalmak ürkücütü gelebilir belki ama kesinlikle öyle değil.
Çünkü mavi yolculuk sevdalıları, denizde yalnız kalmak istemenin ne anlama geldiğini bilir.
Geceyle gündüzün nerede başlayıp nerede bittiğini bilmeden yaşanan anların tadını çıkarmak ve hayatı keşfe yönelmek için ideal bir zaman aralığı mavi yolculuk. Bu nedenle eğer şimdiye kadar çıkmadıysanız, kendinize bir yolculuk armağan edin ve denizle bütünleşin. Göreceksiniz ki, hayattaki pek çok hırs ve stres, burada buharlaşıp denizin sularına karışacak.

Haberin Devamı

Rotalar
* Antalya-Kaş-Antalya:
Diğer programlara oranla daha çok yol yapılan ve daha çok yer gezilebilen bir rota. Belli başlı noktalar: Hiç sönmeyen ateşiyle ünlü Tahtalı Dağı eteğindeki Olimpos ve Faselis Antik Kentleri, Demre’deki (antik Myra) kaya mezarları,
tiyatrosu ve kent içindeki
Noel Baba Kilisesi, su altındaki duvar kalıntılarının görüldüğü ‘batık şehir’ Kekova
Adası, Kaleköy (Simena),
Kemer, Kaş ve Finike.
* Göcek-Kaş:
Bir hafta gidiş, ikinci hafta dönüş tek yönde yapılan bu program, Göcek koylarını ve Ölüdeniz’i, aynı zamanda Kekova ve Demre’yi, kısaca Antalya-Kaş ve Marmaris-Fethiye programlarından her ikisinin de en çekici bölgelerini kapsıyor.
* Marmaris-Fethiye- Marmaris:
En çok sevilen rotalardan biri. Sazlıklar arasında bir labirent olan Dalyan ve Kaunos Antik Kenti, Göcek koyları, Göcek ve Fethiye limanları, Ölüdeniz, Gemiler Adası belli başlı uğrak noktaları. Gemiler Adası yakınlarındaki Soğuksu’dan terk edilmiş Rum kasabası
Kayaköy’e yürüyebilirsiniz.
* Marmaris-Datça-Marmaris:
Fethiye hattına göre daha az uygulanan, koyların biraz daha sakin olabildiği bir rota. Yarımadanın ucundaki Bozuk-kale (antik Loryma), Bodrum Müzesi’nde sergilenen batığın bulunduğu Serçe Limanı, Bozburun, Orhaniye, Selimiye, Datça göreceğiniz belli başlı yerler. Selimiye’den Turgut Şelalesi’ne bir gezi yapılabilir.
* Bodrum-Marmaris:
Yine birinci hafta gidiş, ikinci hafta
dönüş olarak uygulanan tek yönlü bir program. Talep halinde bu programda Rodos, Simi ve/veya Kos’a da (İstanköy) uğranabiliyor.
Bu programda Marmaris-Datça rotasında
görülen yerlerin çoğuna ek olarak, Datça
Yarımadası’nın ucundaki Knidos ve Gökova tarafında kalan Mersincik koyları da var.
* Bodrum-Bodrum:
Mavi Yolculuğun başladığı geleneksel rota. Günlerin çoğu Gökova körfezinin küçük ve sakin, koylar bakımından daha zengin olan doğu tarafında geçiyor. Karaada, Çökertme, Akbük, Çatı koyları, Yediadalar ve İngiliz Limanı,
Kleopatra Plajı’yla ünlü Sedir Adası,
Karacasöğüt göreceğiniz belli başlı yerler.
* Bodrum-Didim-Bodrum:
Bodrum yarımadasını dolaşıp Didim’e
kadar uzanan ve uğrak yerlerinin çoğuna karadan da kolayca ulaşılabildiği için oldukça ender uygulanan bir rota. Yarımadadaki Bitez, Yalıkavak, Gümüşlük, Türkbükü; antik Iasos ya da şimdiki adıyla Kıyıkışlacık, Gökliman, Çamlimanı, Kazıklı ve Didim, belli başlı uğrak noktaları. Didim’de çok kısa bir otomobil yolculuğuyla görkemli Apollon Tapınağı’nın kalıntılarını
gezebilir, dilerseniz Milet ve Priene’yi de
görebilir, hatta Efes’e kadar uzanabilirsiniz.

Haberin Devamı

BİRKAÇ ADRES:
Bodrum: Arya Yachting&Tours
Adres: Caferpaşa Caddesi, Mindos Evleri 21/A
Tel: 0 252 316 15 80 / www.aryatours.com
Marmaris: Kontak Turizm
Adres: Tepe Mahallesi, 35 Sok. No: 21/2
Tel: 0 252 413 63 13 / www.kontaktur.com
Göcek: Blues Yatçılık
Adres: İnönü Bulvarı No: 50
Tel: 0 252 645 14 35 / www.bluesyachting.com

Yazarlar