Alışverişten önce bahar temizliği

Bahar geldi diye hemen yeni sezon alışverişine kaptırmayın kendinizi. Önce dolabınıza bir detoks yapın, sonra mağaza turuna başlayabilirsiniz

Dolaplarınızda derin bir bahar temizliği yapmanın vakti geldi. Bir bez ve kovanın yanında esas ihtiyacınız olan kararlılık hissi. Geleceği düşünün. Eğer 10 kilo vermeden giyemeyeceğiniz bir elbise varsa atın; “İlle de kilo vereceğim” diye tutturuyorsanız koyun bir kenara ama...
Geçmişi düşünün. Son bir yıl içinde giymediğiniz kıyafetler varsa dürüst olun, belli ki bir daha giymeyeceksiniz. Fiyatını düşünmeyin. Eğer bir kıyafete ne kadar para verdiğinizi hatırlamaya çalışırsanız asla o kıyafetten kurtulamazsınız.
İki kez düşünün. Eğer atmak için kenara ayırdığınız kıyafetlerin sayısı çok az ise demek ki dolabınıza karşı yeterince acımasız davranmamışsınız. Tekrar temizliğe başlayın.
Bağışlayın. Kıyafetlerinizi satılığa çıkarmaktansa bir yerlere bağışlamayı düşünün. Kimi yerler gelip kapınızdan alıyor.  

Haberin Devamı

  İhtiyacınız olan şeyler: Çöp torbası, hurç, naftalin ve ayakkabı cilası. 
  Bütün işi bir günde yapmaya kalkmayın. Dolap temizleme işini birkaç hafta sonuna yayın ki hafta sonu eğlencesini kaçırmayın. Her hafta sonu bir dolabı temizleyin. Dolabınızdaki her şeyi çıkarın. Bu gözünüzü korkutabilir ama inanın en iyi yol bu. Sonra bir bezle dolabın içini iyice temizleyin. Eğer dolapta valizler, spor malzemeleri ve paltolar varsa unutmayın ki bu kıyafet dolabı; onların yeri burası değil. 
  Kuru temizlemeye veya tamire gitmesi gerekenleri ayırın.  
Kışlıklarınızı naftalinleyip hurçlara yerleştirip kaldırın. Mayolarınızı ve plaj kıyafetlerinizi kutulara yerleştirip üzerine içinde ne olduğunu belirten etiketler yapıştırın ve üstteki raflardan birine koyun.  
  En az kullandığınız kıyafetleri dolabın üst taraflarına yerleştirin. Sık giydikleriniz ise göz hizanızda olsun. 
  Kıyafetlerinizi üç gruba ayırın. Birincisi, üzerinizde iyi duranlar. İkincisi, bağışlayacaklarınız. Üçüncüsü, atılacaklar; yani lekeli, tamir edilemeyecek derecede yırtık vs veya çok eski olanlar. İyi durumda olan ama çok giymediğimiz kıyafetlerden ayrılmak  çoğumuz için kolay iş değil. Dürüst bir arkadaşınızı size yardım etmesi için çağırın ve kıyafetleri deneyerek onun fikrini alın. 
  Bir yıldır giymediğiniz bir kıyafet konusunda kararsızsanız dördüncü bir “Belki” grubu oluşturun. “Belki” grubunuzu birkaç gün ayrı bir odada tutun ve bu gruptaki kıyafetlerin aklınıza gelip gelmediğine bakın. Eğer aklınıza gelenler varsa bunları yeniden gardırobunuza dahil edin ve geri kalanını bağışlayın.
  Dolabınızda tutmak istediğiniz ayakkabıların ve aksesuarların fotoğraflarını çekin. Ayakkabıları ve aksesuarları plastik kutulara koyup fotoğraflarını kutuların üzerine yapıştırın ki aradığınızda bulasınız.
  Giysileri istediğiniz gibi gruplayın. Tişörtleri, uzun kollu bluzları ve pantolonları bir araya toplayın ve açıktan koyuya asın veya kombinleyerek yerleştirin. 
  Son olarak dolabınızın içine iyice bakın. Kendinize birkaç soru sorun: Düz renkli çok kıyafetiniz var ama diğer yandan desenli kıyafetiniz neredeyse hiç yok mu? Çok jean’iniz var ama yeterince eteğiniz yok mu? Şimdi neye ihtiyacınız olup olmadığını biliyorsunuz. Artık gönül rahatlığıyla alışverişe çıkabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kırmızı ruj sürmenin yolları

Haberin Devamı

Bu sezon canlı renkte rujlar moda. Canlı renk deyince de ilk akla gelen tabii ki kırmızı ruj. “Bana kırmızı ruj gitmez” demeyin. Kırmızı rujun herkeste iyi duracak bir tonu var. Önemli olan doğru tonu bulmanız
* Kırmızı ruj sürdüğünüzde gözlerinize koyu makyaj yapmayın, allığı fazla kaçırmayın, yoksa palyaçoya benzersiniz. Göz kalemi çekmek yerine sadece rimel, yüzünüze pudra ve çok hafif allık sürebilirsiniz.
* Eğer ince dudaklıysanız çok koyu tonda kırmızıdan uzak durmalısınız. Koyu renkli rujlar dudaklarınızı olduğundan ince gösterir.
* Kırmızı ruj sürecekseniz kırmızı ojeden uzak durun. İlle de sürecekseniz bari aynı tonda olmalarına özen gösterin.


* Rujun tonunu seçerken cilt renginizi göz önünde bulundurmanız gerek. Koyu bej ve bronz ciltli olanlara burgonya rengi ruj çok yakışır. Daha açık renkli bir cilde sahip olanlara gerçek kırmızı ruj önerilebilir. Ancak eğer çok beyaz tenliyseniz içinde biraz pembelik olan bir kırmızı ruju tercih edebilirsiniz.

* Dişlerinizin rengini de hesaba katmalısınız. Eğer dişleriniz çok lekeliyse, içinde biraz mavilik olan renkte rujları tercih edin. Böylece dişleriniz daha beyaz görünür. İçinde sarı olan renkte rujlar dişlerinizin olduğundan da sarı görünmesine neden olur.