Beyoğlu’nda gece aleminden notlar

Haberin Devamı

Şu aralar en popüler yerlerden olan Kiki’ye gece yarısından önce gidin ve bahçede bir masa kapın. İlerleyen dakikalarda mekân AŞIRI kalabalıklaştığında, bu masaya şükredeceksiniz çünkü. Bir de yandaki masadan ekstra sandalye çalıp yanınıza çekin. Biz böyle yaptık ve gece boyunca rastladığımız arkadaşlarımızı konsümasyona buyur ettik, güzel muhabbet oldu. Siz bu masayı tutabildiğiniz kadar tutun, ama işin parti kısmındaysanız dans etmek için içeri girmeniz gerek. Çünkü müzik dışarı verilmiyor. Neden mi? Bahçeye sırtı dönük apartmanlardan birinde oturan ve gürültüden rahatsız olan bir kadın pencereden insanların üzerine kaynar su döküyormuş da ondan. Kaynar su. İnanabiliyor musunuz?

Ucuz içki
- Tünel tarafına akacaksanız bir kadeh bir şey içmek için Asmalımescit’e uğramadan geçmeyin. Öncesinde ve sonrasında tanesi 20 TL’den çok sayıda içki vs tükettiğiniz ve tüketeceğiniz için en azından birini ucuza getirebilir ve Asmalımescit’teki Parantez’de bir tek atabilirsiniz. 

Nu Teras homofobik mi?
- Nu Teras’ın DJ’i uzun zamandır rastladığım bana göre en başarısız DJ. Bir kalabalık bu kadar mı havaya sokulmaz; gösterip gösterip verilmez? Tam gaz bir parça çalıyor diyelim, ardından “Gidin buradan” parçası geliyor. Geçenlerde bir gece buradayız. Bu aralar 90’lar takıntısı yaşadığımızdan her gittiğimiz yerde “Because the Night”ı çaldırıp tavana sıçraya sıçraya dans ediyoruz. Gittik DJ’den istedik. Yokmuş. “O zaman” dedim, “What is Love’ı çalın”. DJ’in yanındaki kopilot DJ “Çok gay! Çalamam” demez mi? Ama bu arada çalanları da duymanız lazım. Ben “O çok gay ve şu an çalan değil mi yani?” derken o hâlâ “Çoookkk gayyy” diye sayıklıyordu. Çok gay ise n’olmuş? Bu DJ şimdi homofobik mi, değil mi? Nu Teras homofobik mi? Elalemin ülkesinde gay’ler evlenip çocuk falan yapıyor. Biz hâlâ homofobik müzik aşamasında mıyız? 

Yeni taciz: Yanaktan makas
- Gece İstiklal Caddesi’nde pandik atma, laf atma, elleme dönemi kapanmış. Şimdi magandalar, hanzolar, aramızdaki böcekler geçerken yanaktan makas alıyor. Bilginize...


Çöpünü de al git
Malum havalar güzelleşince şehrin sahilleri piknikçiler ve mangalcılar tarafından kuşatıldı. Akşamüstleri Balat’tan geçerseniz burada gruplar halinde insanlar göreceksiniz. Kimi mangalı yelliyor, kadınlar domates falan doğruyor. Benim en çok şaşkınlık içinde bakakaldığım bazılarının oturma pozisyonu. Tünemek diye tabir ettiğimiz, kimilerinin çömelmek dediği şey. Birtakım adamlar saatlerce böyle tünüyor. Sandalyenin koluna konan serçeler gibi...
Neyse, konumuz bu değil.
Efendim, dedim ya akşamüstleri bu kalabalık neşe içinde Balat sahilinde yiyor, içiyor.
Fakat sabahları tekrar geçin buradan, sahili öbek öbek çöplerin kapladığını göreceksiniz.
Yiyip içmesi güzel de çöpünü toplamaya gelince bırak gitsin...
Zaten bence cadde kenarı sahilde mangal ve piknik nahoş bir manzara. Hadi yaptınız, bari çöpünüzü toplayıp gidin. Alt tarafı 50 metre ilerideki çöp kutusuna atacaksınız. Bu kadar zor mu?
Akşamüstleri geçerken kötü manzara. Bari sabahki manzaramızı bozmayın.