Hangi şapka size göre?

Şapka her kadının gardırobunda bulunması gereken bir aksesuar. Şeçtiğiniz şapka yüz şeklinize, ten renginize ve kıyafetinize uyumlu olmalı

Konu şapka takmaya gelince birçok  kadın cesur davranamayabiliyor.   Bazı kadınlar şapka taktıklarında fazla    dikkat çekmekten endişelenirken bazı kadınlar da nasıl şapka takacaklarını bilemiyor.
Halbuki şapka doğru seçilirse giyilen kıyafetin tuzu biberi olacak bir aksesuar olduğu gibi, insanı güneşin zararlı ışınlarından koruyan bir can simidi.
Bu işin bir numaralı kuralı taktığınızda kendinizi rahat hissettiğiniz ve kendinize güvendiğiniz bir  şapka seçmek.

Yeni bir şapka alırken şapkayı her açıdan takıp deneyin. Etiketi arkaya gelecek diye kasmanıza gerek yok. Hem önde hem de arkada ayna olmasına dikkat edin ki şapkayı her açıdan rahat görebilesiniz.
Şapkanın yüzünüzle orantılı olmasına dikkat edin. Eğer yüzünüz küçükse şapkanız da küçük olmalı. Eğer geniş bir yüz yapısına sahipseniz şapkanızın kenarı geniş olmalı. Geniş yüzde küçük şapka, yüzü olduğundan büyük gösterir; küçük yüzlüler büyük şapka taktığında ise yüzleri kaybolup gider.
Şapkanızın rengi ten renginizle uyumlu olmalı. Eğer pembe tonlara sahip açık tenliyseniz, pembe, kırmızı veya pas renkli şapkalar sizde iyi durur. Eğer koyu veya sarı tenliyseniz hemen her renkte şapka size gider. Genelde düz renk kıyafetler giyiyorsanız üzerinizdeki renklerde desenlerden oluşan bir şapka alabilirsiniz. . 
Şapkanızın kumaşının veya yapıldığı malzemenin bluzunuz veya ceketinizle aynı olmamasına özen gösterin. 
Şapkanızın üzerinde aksesuar varsa, bunu nereye yerleştireceğinize karar verin. Eğer dikkat çekmekten hoşlanan biriyseniz kurdele, çiçek vs detayı şapkanın önüne takabilirsiniz. Çekingen biriyseniz, detayı şapkanın arkasına iliştirin. Bunlara alternatif olarak o çiçeği veya kurdeleyi şapkanın yan tarafına takabilirsiniz. 
Yana eğik şekilde takıldığında en sıradan şapka bile havalı görünebilir. Bir şapkayı asla kafanızın arkasına doğru takmayın! Şapkayı, kaşınızın bir parmak kalınlığı mesafesinde alnınıza yerleştirin ve şapkanın tepesini başınıza değecek şekilde bastırın.  
Eğer erkek şapkası takacaksanız, görüntüyü dengelemek için kadınsı küpeleri tercih edin. Canlı veya sıcak renkte bir ruj ve rimel sürerek de maskülen şapkayı yumuşatabilirsiniz. 
Jean-tişört kombinasyonu gibi  sade bir kıyafeti tercih ediyorsanız görünümünüze geniş kenarlı veya  postacı tarzı bir şapkayla şıklık katabilirsiniz.
Gündüzleri şapkanızı düz veya bir gözünüzü hafif kapatacak şekilde takın.
Geceleri şapkanızı yana eğik şekilde kullanın.

Haberin Devamı