Şu reklam amaçlı cep mesajları yüzünden hali hazırda yüksek olan sinir katsayım tavana vurmak üzere. Cuma saat 20.00 itibarıyla gelen mesajlara bir göz atın...
Safirin zarafeti ve derinin kalitesi Anneler Günü’nde herkesten önce sizde!
Outlet mağazaları hariç tüm mağazalarda seçilmiş yüzlerce üründe yüzde 30 indirim fırsatı sizi bekliyor!
Maddi hasarlı trafik kazalarında kullanılacak olan Tutanak’a www...’dan ulaşabilirsiniz
Kalıcı makyaj uzmanımız geliyor. Randevu istiyorsanız arayın!
Bu örnekleri 10’a, hatta 100’e katlamak mümkün.
Bankalardan gelenleri saymıyorum bile.
Bir de... Hafta arası bir gün, yılda bir defa olsun yatakta pinekleme imkânınız doğmuş diyelim. Uyuyup uyanıp yine uyuyorsunuz, harika bir tembellik fırsatı. Zırrrr telefon çalıyor. Bilmem ne bankasından biri arıyor. Önce güvenlik sorularıyla iyice konuyu uzatıyor. Sanki ben aradım da benim ben olup olmadığımı kontrol ediyor. Yok Bireysel Emeklilik ister miyim, yok sigorta ister miyim... İstemem kardeşim, hiçbirini istemem.
O kapatıyor, bu arıyor. Bilmem ne paketi biz özel müşterilere bilmem ne tarihlerinde şu kadar indirimliymiş. İster miymişim? İstemem kardeşim. Sadece rahat bırakılmak istiyorum. Yetti bu mesaj ve arama kirliliği!
Telefonu denize atmam yakındır.

Haberin Devamı

Son dönem takıntılarım

(Bunlardan hiçbiri elime geçen ve rica üzerine köşede yer verilmiş basın bültenleri değildir. Hepsi son dönem takıntılarım. Samimiyim. Ha bir de hiçbiri “son dakika” değil; yani trend peşindeyseniz boşuna okumayın.)

PSP’de Ratatouille oynamak

 Geçtiğimiz yıl en bayılarak izlediğim film “Ratatouille”du. Film bittiğinde karalar bağlamış, mutlaka ikincisini çekerler diye ümitlenmiştim. Meğer “Ratatouille”un Playstation oyunu da varmış. Farkına varışım geç olsa da güç olmadı; yeni bir bağımlılık kazandım. Elimde PSP, saatlerce peynir topluyorum; örümcek ve solucanları mecburen öldürüyorum. Filmin uzatmalarında gibiyim...

Juice Beauty Antioksidan Serum

Doğal hayat geyikleriyle işim olmaz. Yoga, pilates, vegan beslenme falan; alakam yok hiçbiriyle. Organik ürünler de ilgi alanıma girmiyor. Ama farklı kozmetik ürünler denemek hobim gibi oldu ve en son organik de olsa Juice Beauty’nin Antioksidan Serum’unu denememezlik edemedim. Hissiyatı ile kokusunun pek hoş olduğunu söyleyemeyeceğim; limon püresi gibi bir şey, sürünce yüzünüz, elleriniz  yapış yapış oluyor ama etkisi acayip!

Haberin Devamı

Rock & Republic mum

Hediye geldi. Mumdan haberiniz olmasa evde vanilyalı kek pişiyor sanırsınız. Evde “Sen kullanma, bitiyor”, “Hayır sen kullanma” türünde tartışmalara neden oluyor. Tartışmanın nedeni mumun devamının olmaması. Rock & Republic ürünleri İstinye Park‘taki Naked mağazasında satılıyor. Bir ümit aradım, satılıyor mu diye sordum. Maalesef. Siz de isteyin, getirsinler. Garanti ediyorum, mükemmel.

Mısır ve pirinç patlağı

Marketlerde diyet ürün reyonlarının önünden son sürat geçtiğim için bazı ürünlerden yıllar sonra haberim oluyor. Eti’nin mısır ve pirinç patlağı (Batı’da “rice cake” diye bilinir) çıkalı epey olmuş. Gazetede kızlar getirmişler, paketi bitirdim, onlar aç kaldı. Tadı süper ama adında iş yok; çok uzun. Ne diyeceğim, “Şuradan mısır ve pirinç patlağını uzatsana” mı?  

Haberin Devamı

Elifli Pastanesi

Gerçek bir pasta fanatiği olarak iddia ediyorum ki şehirdeki en iyi pastayı Fındıklı’daki Elifli Pastanesi yapıyor. Birkaç günde bir buraya uğramadan edemiyorum. 

Hazır yemek istiyoruz!

İş ertesi  saat 20.00’de eve gidip yemek yapabilen mucize kadınlardan değilim. Ama Türkiye’de bu kadınlardan sürüsüyle olduğu için süpermarketlerde hazır yemek reyonları çok dar. Var olan az seçeneğin lezzeti de tartışılır. Halbuki Londra’da Sainsbury’s’e akşamüstü saatlerinde girdiğinizde bir ordu takım elbiseli insanın yüzlerce hazır yemek seçeneğinin önünde seç-beğen-al yaptığına şahit olursunuz. Carrefour’larda böyle bir manzaranın oluşmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Ufak kıpırtılar var.
Ota Güzellik Merkezi  bir adım atmış. Yarattıkları “Doz mönü” adlı fonksiyonel ürünler yemek yapmayı sevmeyenlere alternatif oluşturuyor. Fakat bu mönüler daha çok rejim yapanlar için. Evde rejim yemeği pişirmekle uğraşacaklarına kalorisi hesaplı tencere yemekleri önlerine geliyor. Ama benim gibileri de düşünün n’olur. Kalorili hazır tencere yemeği istiyoruz!