Sex and the City kızları gibi giyinmenin yolları

Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda gibi giyinebilirsiniz. İşte ipuçları...

New York, kadın-erkek ilişkileri, bekârlık buhranları gibi konuların yanı sıra modaya da el atan   “Sex and the City” dizisinin filmi 30 Mayıs’ta vizyona giriyor. Dizi gösterildiği dönem boyunca hem modadan etkilendi hem de modayı etkiledi. Filmin de farklı olmayacağına şüphe yok. 
Kıyafetler “Sex and the City”deki karakterlerden biri gibi.
Dizinin ve filmin kostümlerini hazırlayan Patricia Field, Carrie’nin jean üstü tişörtle Cosmopolitan içerken havalı görünebileceğini düşünmüyor.
Field’in marifetli elleri “Sex and the City”nin karakterlerini televizyonun moda ikonları haline getirdi ve lüks markaların çantalarından kumaş çiçek aksesuarlara kadar birçok trendi yansıttı. Ve tabii Carrie’nin taptığı ayakkabı markası Manolo Blahnik’i kitlelerle tanıştırdı.
Dizinin dört ana karakterinin kendilerine has tarzları oluştu.
CARRIE (Sarah Jessica Parker), kıyafetleriyle cesur modayı yansıtıyor: Tarzı, kokoşlukla muziplik ve aşırı seksilik arasında gidip geliyor. Stilettolar etiketi. Field, Carrie’nin kombinlerini yaratmak için marka giysilerle bit pazarındakileri karıştırıyor. 
SAMANTHA (Kim Cattrall), kendine güvenini yansıtan seksi kıyafetler giyiyor. O bir Kadın (büyük “K” ile) ve bu mesaj güçlü tarzı ve cesur renklerle karşısındakine ve izleyiciye doğrudan ulaşıyor.
CHARLOTTE’ın (Kristin Davis) şeker ve liseli kızı andıran bir tarzı var. Giysileri her zaman uygun çanta ve ayakkabılarla tamamlanıyor. Kurdeleler, şirin desenler ve feminen siluetler karakterini vurguluyor.
MİRANDA (Cynthia Nixon) şık takımlar ve androjen tarzda kıyafetlerle iyi giyimli bir kariyer kadını portresi çiziyor. 

Tarzlarını internette de yakalayabilirsiniz
MUZİP TASARIMCILAR: Girlshop.com, purpleskirt.com patriciafield.com 
MARKA ÇANTALAR: eluxury.com (Dior, Louis Vuitton, Michael Kors ve niceleri) 
MARKA GİYSİLER: Net-a-porter.com, saksfifthavenue.com, neimanmarcus.com (Manolo’lar için!) 

Onlar gibi görünebilirsinizNe yaparsanız yapın Carrie kadar harika görünmeniz pek kolay değil. Carrie’nin öylesine, iki saniyede giyilip çıkılmış gibi duran kıyafetleri çok yetenekli bir kostüm ekibi tarafından seçilip kombinleniyor. Bu ekip her bölüm için 50 civarında giysi arasından seçim yapıyordu. Yine de bu ipuçlarıyla gardırobunuza “Sex and the City” tarzını bulaştırabilirsiniz.

1. Ucuzla pahalıyı karıştırın

Yapmanız gereken pazardan aldığınız kıyafetlerle marka kıyafetleri kombinlemek. Örneğin, “Sex and the City”nin karakterleri marka giysileri bağlamları dışında (Bir keresinde Miranda, pijama olarak Jean Paul Gaultier giymişti). Sade beyaz bir kolsuz bluzu lüks bir ceketle kombinleyin ya da  jean’in altına stiletto giyin. 

2. Bütün mesele ayakkabılar

Birkenstock’ları atın ve yüksek topuklulara dolabınızda yer açın. Ne kadar pahalı, o kadar iyi. Burada önemli olan rahatlık değil, uzun bacaklar. Bacaklarınıza güveniyorsanız çorap giymeyin. Güvenmiyorsanız çok ince külotlu çorabı seçin. Ve tabii pedikürünüz de yerli yerinde olmalı.

3. Trendleri uygulayın
“Sex ad the City” kızlarını demode bir kıyafetle asla göremezsiniz. Moda dergilerini almayı ve internetteki moda sitelerinde gezinmeyi ihmal etmeyin.

Dizinin yıllar içinde yaydığı trendler
Stilettolar
Marka çantalar
Harika paltolar
Bob saç modeli 
Çiçek yaka iğneleri
İsimli kolyeler
Marka gelinlikler ve düğün kıyafetleri

Haberin Devamı

‘Sex and the City’nin favori markaları
Manolo Blahnik 
Richard Tyler 
Jimmy Choo
Dolce & Gabbana
Fendi
Dior
Blumarine
Chloe
Chanel
Prada 
Roberto Cavalli

Haberin Devamı