Cadde MENDERES’LE HALAMIN AŞKINI ÇOK DiNLEDiM...

MENDERES’LE HALAMIN AŞKINI ÇOK DiNLEDiM...

04.12.2014 - 19:22 | Son Güncellenme:

Ege Aydan, halası Ayhan Aydan ve Adnan Menderes’in aşk hikayesi hakkında İpek Tuzcuoğlu’na konuştu. Aydan: “Bizim için yasaktı anlatmak; ne anılar, ne fotoğraflar var...”

MENDERES’LE HALAMIN  AŞKINI ÇOK DiNLEDiM...

Cine5’te yayınlanan ‘İpek Tuzcuoğlu ile Yüzleşme’nin konuğu Ege Aydan’dı. Aydan, çocukluğundan oyunculuk kariyerine kadar bilinmeyenlerini anlattı. Tuzcuoğlu’nun “Sever misin yüzleşmeyi?” sorusunu yanıtlayan Ege Aydan, “Ne ile yüzleşeceğime bağlı. Seviyorum iletişim kurmayı, her şeyi de anlatıyorum. Hayatımın yüzde 50’si ile yüzleştim desem yalan olmaz” dedi.

Sanatla dolu bir ailede büyüdüğünü anlatan Aydan, şöyle devam etti: “Annem (Sevda Aydan) müthiş biri; opera sanatçısıdır... Babam, halam, dayım da öyle... Bu ülkeye fazla geliyorlar, özellikle son zamanlarda... Eskiden böyle değildi, emeğimizin karşılığını alırdık. Hepsi Cumhuriyet’in yetiştirdiği en iyi sanatçılar, ülkemizi temsil etmişler. Annem İzmir’de Opera’yı kurmuş...”

Haberin Devamı

GENÇLER GEÇMİŞİ ARAŞTIRMALI
‘İstanbul Kanatlarımın Altında’da oynadığı ‘Hazerfan Ahmet Çelebi’ karakterinin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Ege Aydan, gençlerin geçmişi araştırmamasından da şikayetçi: “Hazarfen Ahmet Çelebi’yi oynadım. Geçen gün setteyim, genç dizi oyuncuları bu filmi konuşuyorlardı ama beni bilmiyorlar. Sonra düşündüm; 20 sene olmuş...
Bilgi ve kültürün nesilden nesile geçmesi önemli. Çok önemli bir filmdi, Mustafa Altıoklar’ın büyük emeği vardı.”

‘BEHZAT Ç.’ BENiM İÇİN COK ÖNEMLİDiR

Fenomen olan ‘Behzat Ç.’ dizisiyle ilgili konuşan oyuncu, şöyle dedi: “Behzat Ç. çok önemlidir benim için. O zamana kadar belirli rollerde oynamıştım; seyirci de, bir süre sonra benden bıkar hale gelmişti. Sonra da Behzat Ç. önüme geldi, orada bambaşka bir rolde olacaktım. Erdal’ı (Beşikçioğlu) da çok seviyordum, abi kardeş olduk.”
Sanatın her kolunu sevdiğini anlatan Aydan, suluboya resim konusunda uluslararası sanat camiasında bilinen bir isim. Oyuncu; fotoğraf çekmeyi, motosiklet kullanmayı da çok sevdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

YAŞADIKLARIMI AKTARAMAZDIM

Ege Aydan, halası Ayhan Aydan’ın eski başbakanlardan Adnan Menderes’le yaşadığı aşkla ilgili de konuştu: “Halam bu konuyu kapatmıştı, biz de saygı gösterdik. Halamla ilgili çok iş yapıldı, izni olmadan. Önemli bir dönem ve aşk hikayesiydi, doğal olarak ballandırılacaktı. Sonra o kadar çok baskı oldu ki, bir dizi yapıldı, ben de oynadım (Ben Onu Çok Sevdim). Çünkü her şey objektif bir biçimde anlatılmıştı. Dizide ‘Nihat Erim’i canlandırdım. Benim bildiklerimle bazen tutmuyordu anlatılanlar... Birebir yaşadıklarımı aktaramazdım. Bendeki hikayeleri anlatsam dizinin akışı değişebilirdi. Ne hikayeler ve fotoğraflar var ama vermedim...”