Cadde MİLYARDERLER KULUBÜ BODRUM'DA

MİLYARDERLER KULUBÜ BODRUM'DA

13.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Mübariz Mansimov, ortakları Giuseppe Cipriani ve Flavio Briatore ile birlikte dünya jet-set’ini seneye İstanbul’a taşıyacak. Ünlü Billionaire gece kulübünü ve Cipriani restoranı Levent’teki otelinde açıyor. Ama bununla yetinmiyor. Billionaire’i Bodrum’a taşıyor. Boğaz’da otel yapmaya hazırlanıyor. New York’un şık restoranı Da Silvano da İstanbul’da.

MİLYARDERLER KULUBÜ BODRUMDA


Mübariz Mansimov Gurbanoğlu. Azeri asıllı Türk vatandaşı. Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Palmali Grup, dünyada deniz taşımacılığı yapan şirketler arasında ilk beşte. Rus karasularında çalışma izni olan iki armatörden biri. Petrol ve kuru yük taşıyan 130 civarında tankeri var. 23 ülkede 45 bin işçi çalıştırıyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan satın aldığı Yalova’daki tersanede kendi gemilerini üretecek. Marriott International ile yönetim sözleşmesi imzalayan Mansimov, yaz başında Levent’te yedi yıldızlı The Edition Hotel İstanbul’u açacak. Otelin içinde dünyaca ünlü Cipriani Restaurant, Billionaire Club ve Rose Bar da yer alacak. Dünya jetset’ini İstanbul’a getirmeye kararlı görünen Mansimov, FORBES Türkiye dergisinin bu yıl yaptığı ‘Türkiye’nin en zenginleri’ listesine 1.1 milyar dolarlık servetiyle yedinci sıradan girdi. Ve sadece 42 yaşında!

Neden HSBC binasını seçtiniz?
Ben o binayı çok uzun zamandır beğeniyorum. Taa Demirbank olduğu yıllarda, binayı satın almak için başvurmuştum. Bana satılık olmadığını söylediler. Maalesef talihsiz bir terör saldırısı yaşandı. Kısmet böyleymiş. Biz de yıllar sonra TMSF’den satın aldık. Ve inşallah Türkiye’ye o hüzünlü tabloyu tamamen unutturacağız.

Bodrum Yalıkavak’ta Palmalife isimli lüks bir oteliniz var. Neden İstanbul’da Edition Hotel açacaksınız?
Çünkü ben bir şey yapacaksam, en iyisini yaparım. İstanbul’da mayısta açılış yapacağız, o zaman neden böyle bir işbirliğine gittiğimi herkesle birlikte göreceksiniz. İnsanlar eleştirmeden önce açılmasını beklesinler. Bana bedava vermediler binayı, TMSF’den 93 milyon dolara aldım. En az o kadar da yatırım yapacağım. 15 seneden önce beni kara geçirmez. Bu süre her turizm yatırımı için geçerlidir. Aslında beni şimdiden büyük bir masraftan kurtardı. Misafirlerim için her yıl İstanbul’un lüks otellerine 5-6 milyon dolar ödüyorum.

Giuseppe Cipriani ve Flavio Briatore ile ortaklık yapmaya nasıl karar verdiniz?
Onlar benim ortağım değil, kiracım. Benim ortağım yok, ortak sevmem. Kararlarımı tek başıma vermeyi tercih ederim. Kiracı olarak onları seçtim, çünkü daha iyisi yok. Bugüne kadar Türkiye’ye gelen en büyük iki marka. Cipriani’yle üç yıldır çok yakın bir arkadaşlığımız var. Onun hakkında yazılanlar doğru değil. Bu mafya iddiaları çok saçma. Mafyayla ilgisi olsa, benim onunla işim olmaz. Giuseppe’nin her işadamı gibi bazı sıkıntıları oldu ama hepsini halletti. Saygın bir ailedir Cipriani’ler. Bugün Google’a girdiğinizde benimle ilgili de bir sürü saçma sapan bilgiyle karşılaşırsınız. Orada yazıyor olması, gerçek olduğunu göstermez. Cipriani’nin Amerika’ya giremediği de yalan. Bugün konuştuğumuzda New York’taydı. Markanın değer kaybettiğini söyleyenlere gülerim sadece. Venedik’teki en iyi otel hâlâ Cipriani’dir. Sizin gazetenizde çıkan yazılar Azerbaycan’da, Rusya’da ve New York’ta haber oldu. Cipriani bana telefonda, “Neden böyle yazıyorlar? Türkiye’ye gelmemizi istemiyorlar mı?” dedi. Onu tanımıyorsunuz. İşinde iyi olduğu kadar, tanıdığım en iyi insanlar arasındadır.

Nasıl tanıştınız? Türkiye’ye geldi mi?
Cipriani’nin restoranlarından birinde üç yıl önce tanıştık. Ve dostluğumuz devam etti. Bu yaz iki ay boyunca Bodrum’daki otelimdeydi. Birkaç ay önce beni Flavio’yla tanıştıran da Giuseppe oldu.

Bu ilişkileriniz Türkiye’ye başka neler kazandıracak?
Siz zaten yazdınız. Levent’teki Edition Hotel’de Billionaire Club, Cipriani Restaurant ve tabii Rose Bar açılacak. Yalıkavak Palmalife’taki Da Silvano Restaurant’ın mutfağı muhteşem. Bodrum’da eşi yok. Bir şube de Levent’te açacağız.

Edition Hotel’de mi?
Hayır. Levent’te mülkü bize ait olan başka bir yerde.

Sizden daha büyük müjde bekliyordum!
Edition Hotel’deki Billionaire Club’ın, Türkiye’deki ikinci şubesini bu yaz Bodrum’da açıyoruz. Bu olur mu?

Neden bu kadar çok restoran açıyorsunuz?
Ben restorancı değilim, turizmciyim. Restoran açmak için gidip de mekan bakmıyorum, oturup anlaşmıyorum kimseyle. Grubumuzun turizm departmanında görevli arkadaşlar ilgileniyorlar bu konularla. Ben onay veriyorum sadece. Hem kötü mü olur? Dünya jet-setinin en ünlü isimleri bu markalar için Türkiye’ye gelecek. Fenerbahçe, yurtdışına gittiğinde nasıl ‘Türk takımı geldi, oynadı’ diyorlarsa, bu ünlü markalar için de benzer haberler çıkacak. Bundan iyi tanıtım mı olur? Türkler de, Avrupa’ya, Amerika’ya gittiğinde mutlaka Cipriani’de yemek için randevu alır. Biz bu restoranları açtığımızda çok büyük ilgi göreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.

Zorlanacağınızı düşünenler var!
Gazetenize yapılan yorumları okudum. Rekabet, kalite getirir. Papermoon ve Zuma başarısız mı oldu? “Türkiye’de bazı malzemeleri bulmak zor” diyene gülerim en çok! Bunu söyleyenler Türkiye’yi tanımıyor zaten. Burada her şey bulunur, hiçbir malzemenin sıkıntısını çekmeyiz. Cipriani, en başta makarnasını, kullandığı birçok malzemeyi kendisi üretiyor. Yurtdışındaki restoranlarında ne yeniyorsa, burada hepsi var.

Hangi sektörlerde büyüyeceksiniz?
Başta turizm. Palmalife’ı ve Edition Hotel’i başka oteller izleyecek. İstanbul’da Boğaz’da yer arıyorum. Çok büyük ve lüks bir otel yapmayı düşünüyorum.

Medyada büyüyecek misiniz?
Türkiye’de PAL FM ve PAL Station var sahip olduğumuz. Bunu başka medya organları da izleyebilir.

Gazete ve televizyon gibi mi?
Olabilir, her şey mümkün. Kimin ne yapacağı belli olmaz.

Yaşınızdan genç mi görünüyorsunuz, yoksa göründüğünüz kadar genç misiniz?
Teşekkür ederim ama genç değilim, 42 yaşındayım. Hep birlikte çok çalıştık. Hedefi olmayan insan, hiçbir yere varamaz. Planlarımızı yaptık, yola öyle çıktık. Deniz taşımacılığı, turizm, gıda, inşaat, medya... Hemen hemen her sektörde varız. Ama daha doymuş değilim.



NE DEDİ?

Yemek?
Kuruçeşme’deki Park Fora ve Develi.

Beşiktaş?
İlk geldiğimde Fulya’da oturdum. Başkan Süleyman Seba’yı sevdiğim için Beşiktaşlı oldum.

Beşiktaş’a başkan olmak!
İmkansız! Öyle bir zamanım yok. Şimdiki yönetimi gayet başarılı buluyorum.

Fanatizm!
Şiddeti, fanatizmi sevmem. Ama iyi bir Beşiktaşlı’yım.

Fenerbahçe!
Aziz (Yıldırım) Bey’le çok eski dostuz, Fenerbahçe Stadı’nda da maç izliyorum. Yabancılarla yaptıkları maçlarda Türk takımını desteklerim.

Mutfak!
Eskiden gemilerde yemek yapardım. Artık fırsatım olmuyor. Sabahları ara sıra yumurta kırarım.

Eğlence!
Gürültülü ortamları sevmem. Yılda belki bir iki kez dışarı çıkarım. Arkadaşlarımla yemeğe gitmeyi, onlarla sohbet etmeyi severim.

Hobi!
Fırsat buldukça ava giderim. Dalmayı severim, su altı fotoğrafçılığıyla ilgileniyorum.

Haberin Devamı


MiLYARDER?GiBi?YAŞAMAK
Dünya jet-set’i için ‘tatlı hayat’ın en önemli üç temsilcisi: Billionaire Club, Rose Bar ve Cipriani Restoran. Cipriani ailesinin üç nesildir dünya sosyetesini peşinden sürükleyen tarzı, 78 yıldır taklit bile edilemedi.
Venedik’teki Harry’s Bar’ın sahibi olan aile, Venedik, New York, Londra, Los Angeles, Hong Kong, Beverly Hills ve Miami’de Cipriani restoranlarını açtı. İyi yaşamı zarifçe sunmayı seven Cipriani’ler, Cipriani Club 55 ve Rockefeller Binası’nın en üst katındaki Rainbow Room’un (Gökkuşağı Odası) da sahibi. İtalyan iş adamı Flavio Briatore ise, güzel kadınları, hızlı arabaları ve sahibi olduğu Billionaire Club’la ünlü. Sardunya Adası’nda 1998’de açılan mekan, dünyanın en zengin ve ünlü isimlerini ağırlıyor.