Cadde Moda haftasına renkli açılış

Moda haftasına renkli açılış

13.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

12-16 Mart tarihleri arasında düzenlenecek moda etkinliğinde dün Mehtap Elaidi’nin, Nihan Buruk’un ve Tanju Babacan’ın koleksiyonları sergilendi

Moda haftasına renkli açılış

Türkiye’nin en önemli moda etkinliklerinden 8. Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, dün Karaköy İstanbul Modern’deki Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı ve moda tasarımcısı Mehtap Elaidi’nin “Az” ismini verdiği kreasyonuyla start aldı. 2013-2014 Sonbahar Kış koleksiyonu, tüm hayatını bir yolcu gemisinde geçirmiş olan bir piyanistin gerçek dünyanın sonsuz seçeneklerine sırt çevirmesinden esinlenilerek yaratıldı. Aralarında oyuncu Selin Demiratar, Hatice Aslan, şarkıcı Hadise’nin de olduğu çok sayıda ünlü ismin takip ettiği defilede Didem Soydan ve Özge Ulusoy gibi ünlü modeller de podyuma çıktı.

Haberin Devamı

Defilenin gözdesi Özge
Hacı Sabancı’dan ayrılan manken Özge Ulusoy’un defiledeki cesur göğüs dekoltesi dikkat çekti. Daha önce Ulusoy’un sevgilisinin koyduğu dekolte yasağı böylece kalkmış oldu. Ayrılık sonrası ilk kez dekolte bir tasarım taşıyan Özge Ulusoy defilede tüm dikkatleri üzerine çekti. Defileyi izlemeye gelenler arasında Hadise ile oyuncu Hatice Aslan da vardı. Hadise Türkiye Müzik Ödülleri’nde adaylığı bulunmamasını kafasına takmadığını, katılanları tebrik ettiğini söyledi.
Defileyi aynı zamanda kıyafetlerini hazırlayan kardeşi Derya Açıkgöz ile birlikte izleyen Hadise, “Her şeye bir yorumum var ama Türkiye Müzik Ödülleri için bir yorum yapmayacağım. Katılanlara başarılar” dedi. “Lale Devri” dizisinin 50 yaşındaki Zümrüt Taşkıran’ı Hatice Aslan da mini eteğiyle ilgi odağı oldu. Kendisinden küçük sevgilisi Kenan Ece ile ayrılan Aslan, neşeli tavırlarıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

80 parça sergilendi
İstanbul Fashion Week’te günün ikinci defilesinde Nihan Buruk’un “Nian” adlı koleksiyonu sergilendi. 15 Şubat’ta NIAN markasıyla Londra Moda Haftasında ilk kez sergilediği ‘Departmental İnanları’ isimli koleksiyonunuyla modaseverlerin karşısına çıkan Buruk, birbirinden farklı 80 parça sergiledi. Buruk, koleksiyonunda Yünsa tüvit, kaşe, balıksırtı gibi yünlü kumaşları siyah, gri, yeşil, kırmızı ve krem tonlarıyla ağırlıklı olarak kullandı. Buruk, aynı zamanda fütüristik bir tasarıma da imza attı.

Yazarlar