Cadde Modanın geleceğine ışık tutan yarışma

Modanın geleceğine ışık tutan yarışma

19.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genç tasarımcıları moda dünyasına kazandırmayı amaçlayan Vakko Esmod & Kimtex Tasarım Yarışması’nın kazananı belli oldu. Birinci seçilen Sıla Varol, Paris’te düzenlenecek moda fuarına katılmaya hak kazandı

Modanın geleceğine  ışık tutan yarışma

Genç ve başarılı moda tasarımcılarını hayata kazandırmayı hedefleyen Vakko Esmod Moda Akademisi ile Kimtex işbirliği sonucu, ‘Vakko Esmod & Kimtex Tasarım Yarışması’nın jüri seçimi Zorlu Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti. Öğrencilerin hazırladıkları tasarımlar; Türkiye’nin moda konusunda yetkin isimleri Vakko Esmod Moda Akademisi Kurucusu Nadine Massoud Bernheim, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, TGSD üyesi Kimtex CEO’su Tanzer Gözek, moda tasarımcıları Atıl Kutoğlu ve Dilek Hanif’ten oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Fuara katılacak
Yarışmanın finalinde; jüri tasarımlarını en çok beğendiği dört öğrenciyi belirledi. Birinci seçilen Sıla Varol, moda dünyasıyla daha yakın ilişkiler kurabilmesi ve moda endüstrisinde profesyonel bir kariyer yapabilmesi için Paris’te düzenlenen ‘Premiere Vision Fuarı’na katılmaya hak kazandı. İkinci Florentina Climinte, üçüncü Pelin Gündoğan ve dördüncü Simge Nizam’ın başarılarıysa para ödülüyle kutlandı.