Cadde Müfit Can Saçıntı'dan annesine son öpücük!

Müfit Can Saçıntı'dan annesine son öpücük!

26.02.2023 - 16:02 | Son Güncellenme:

Ünlü yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı'nın annesi Güzide Saçıntı son yolculuğuna memleketi Çorum'da uğurlandı. Ünlü oyuncu annesi bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Müfit Can Saçıntı'nın annesine son görevini yaparken tabutuna kondurduğu öpücük yürek sızlattı.

Mandıra Filozofu ve Yaşamak Güzel Şey filmleriyle adını geniş bir kitleye duyuran yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, anne acısıyla sarsıldı. Müfit Can Saçıntı'nın annesi Güzide Saçıntı, uzun süredir tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Ailenin dün yaptığı açıklamada, Saçıntı'nın cenazesinin ikindi namazını müteakiben Kartal Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtilmişti.

Müfit Can Saçıntıdan annesine son öpücük

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Müfit Can Saçıntı'nın hayatını kaybeden annesi Güzide Saçıntı, bugün memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Ünlü yönetmen, annesinin tabutunu omuzlarken öptü. Gözyaşlarına boğulan oyuncu annesine son öpücüğü ile yürek sızlattı.

Müfit Can Saçıntıdan annesine son öpücük

Memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Gökçam köyüne getirilen Güzide Saçıntı'nın naaşı, burada helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı köy camisine götürüldü. Cenazede ünlü yönetmen Müfit Can Saçıntı taziyeleri kabul etti.

Müfit Can Saçıntıdan annesine son öpücük


Haberin Devamı

Cenaze namazının kılınmasının ardından Güzide Saçıntı'nın naaşı köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Güzide Saçıntı'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Müfit Can Saçıntı'nın meslektaşları ve oyuncular katıldı.

MÜFİT CAN SAÇINTI KİMDİR?

5 Mart 1968'de Çorum'da doğan Saçıntı, İstanbul Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulunu son sınıfta TRT'de çalışmaya başlayınca terk etti.

Müfit Can Saçıntıdan annesine son öpücük

1990 yılında Levent Kırca'nın 'Olacak O Kadar' isimli televizyon programının skeçlerinde yazar kadrosunda yer aldı. 2010-2012 arasında oynadığı 'Çocuklar Duymasın' dizisinde Mandıra Filozofu Mustafa Ali karakteri ile tanındı. 2012-2016 arasında 'Seksenler' dizisini yönetti.

2013 yılında en iyi tanındığı karakter olan 'Mandıra Filozofu'nun filmini yönetti; Rasim Öztekin ve Ayda Aksel ile birlikte başrol oynadı. Ayrıca 2014'te 'Doksanlar' dizisinde 2 bölümlük yönetmenlik de yaptı.