Cadde MUTLULUK BiR TERCiHTiR

MUTLULUK BiR TERCiHTiR

09.11.2014 - 20:45 | Son Güncellenme:

Erkan Sarıyıldız: “Kendinizi daha iyi hissetmek için bol bol gülmeyi ihmal etmeyin. Mutluluk bir tercihtir unutmayın ve seçiminiz her zaman mutluluk olsun”

MUTLULUK BiR TERCiHTiR

Yazar Erkan Sarıyıldız, 6’ncı kitabı ‘Tüy Gibi Hafif’ ile hayatı keyifli kılmayı öğretiyor. Destek Yayınları’ndan çıkan, ‘bırakmayı öğrenmek ve kabul etmek’ üzerine yoğunlaşan kitabı için Cadde’ye konuşan Sarıyıldız, şöyle diyor:
“Ne kadar çok yükten kurtulursan, o kadar kolay yükselecek ve ulaştığın her yeni düzeyde yaşamının ne kadar kolaylaştığını göreceksin...”

Haberin Devamı

Hayatımızdaki yükleri nasıl atabiliriz?
İnsanoğlu nedendir bilinmez acı oyunları peşinde. Kendisini zora sokan düşünce alışkanlıklarının yönetimi altında yaşamayı seçiyor. Bu öyle büyük bir bağımlılık haline gelmiş ki kendisine zarar verdiğini bile bile mazoşistçe bu alışkanlığını sürdürüyor. Halbuki bu yaşam şekli gerçek potansiyelimize ve mutluluğa ulaşmamızı engelliyor. Hepimiz çok değerli varlıklarız. Yanlış düşünce kalıplarının farkına varıp, hayatımızı zorlaştırmalarına izin vermemeliyiz. İşte bu uğraşlardan sonra hayatımızın gerçek mucizelerine tanıklık edebilir hale gelebilir, tüy gibi hafif bir yaşama ulaşabiliriz.

Peki sizce mutluluk nedir?
Mutluluk aslında bir şey değil, bir oluş halidir. Kişi koşullardan bağımsız istediği zaman mutlu olma tercihini kullanabilir. Koşulların ne olduğu sizin bakış açınızla değişim gösterebilir. Kısacası siz nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. İnsanın doğal hali mutludur zaten. O yüzden mutlu olmaya çalışmak yerine, mutluluğa giden yolu nelerin tıkadığını bulup, yaşamı yücelterek, keyfiyle yaşamayı seçmek lazım.

Haberin Devamı

YENİ YIL YAKLAŞIRKEN YAPILACAKLAR LiSTESi

Bu yılı geride bırakmadan kendimiz için yapmamız gerekenler hakkında önerileriniz neler?
Yeni yıl başlangıçmış gibi görünse de aynı zamanda bir bitişin simgesidir. Eskiyi bitirmeden yapılmasını önereceğim çok şey var.
* Kendinize şükran listesi yapın ve elinizde olanların farkına varın.
* Uzun süredir yapmayı düşünüp de, sadece plan kapsamında bıraktığınız şeylerin listesini çıkarın.
* Bu sene bitmeden kendinizi şımartacak bir şey yapın.
* Söylemeyi ihmal ettiğiniz çok önemli iki kelime var “Seni Seviyorum”. Bu sözü hakeden herkese “Seni Sevi-yorum” demeyi unutmayın.
* Kendinizi daha iyi hissetmek için bol bol gülmeyi ihmal etmeyin. Mutluluk bir tercihtir unutmayın ve seçiminiz her zaman mutluluk olsun.

Yeni yıl kararları hakkında neler söylersiniz?
Her yeni yılda herkes yapmak istedikleri şeyler hakkında kararlar alır ve genelde de bu kararların hükümleri ortalama bir hafta sürer. Sonra yine eskiye dönüş ve aynı yaşam. Hayatı sürekli öteliyoruz. Benim hayat düsturum şu olmuştur; bir şey yapılacaksa ve o anda bir engel yoksa hemen yap. Her yeni an yeni başlangıçlara gebe ve hayat ötelenecek kadar uzun değil.