Cadde MÜZiK ANLAŞMANIN EN GÜZEL YOLU

MÜZiK ANLAŞMANIN EN GÜZEL YOLU

28.04.2014 - 19:42 | Son Güncellenme:

Rachid Taha, son albümü ‘Zoom ’un dünya turnesi kapsamında İstanbul’a geliyor. Cezayir asıllı müzisyen,“İstanbul’un gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel. Bu kenti çok seviyorum” diyor

MÜZiK ANLAŞMANIN EN GÜZEL YOLU


Bir fabrika işçisi olarak başladığınız müzik kariyerinizde şu anda bambaşka bir yerdesiniz...
Fabrikada devam etmeyeceğimi, hayatımın anlamının başka bir şey olduğunu biliyordum. Siyasi duruşum da tanınmama vesile oldu.

Haberin Devamı


Müziğinizle Fransa’daki Arapların isyankâr sesi oldunuz. Bu iki farklı kültüre müziğinizin katkısı ne oldu?
Bu iki kültür arasında bir köprü kurduğumu düşünüyorum. Müzik birine kendinizi anlatmanın en güzel yolu. Bazen sizi sokakta gören insan sizin derdinizi dinlemeyebilir ama müziğinizi duyduğunda empati yapabiliyor.

‘Zoom’ nasıl bir albüm oldu?
Albümü tek cümleyle özetlemem gerekirse, “Mısır’daki Ümmü Gülsüm ile ABD’nin Tenessee eyaletine bağlı Memphis kentindeki Elvis Presley’nin evliliği” diyebilirim.


Ortaya çıkardığınız Rai tarzı müzikle “Yapmak istediklerimi gerçekleştirdim” diyebiliyor musunuz?
Brian Eno, Mick Jones, Steve Hillage ve Damon Albarn gibi olağanüstü sanatçılarla çalışma fırsatım oldu. Bu mutluluk verici ama ben “Bu kadar, tamam, durmalıyım!”
diyemem. Daha yapılacak çok şey var. Anlatılacak çok öykü var.

Haberin Devamı

Geldiğiniz noktadan memnun musunuz?
Göçmenlik gibi büyük bir sorunu olan ülkede, bir göçmen olarak kendi müziğimi yaptım. Beni etkileyen, benim gibi binlerce insanı etkileyen sorunları dile getirdim. O sebeple bu sektörde olmaktan çok mutluyum.

Türkiye’ye daha önce de geldiniz. Şehri gezme şansınız olmuş muydu?
Evet, pek çok kez gezdim. İstanbul’un gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel. Sürekli yaşayan bir şehir. Başka şehirlerini de gezdim. Hepsinin ayrı bir tarzı var. Ama özünde hepsi kültürlerin birleştiği bir toprağın şehirleri.

TÜRKİYE’YE BAYILIYORUM

Türkiye ve Türk müziğiyle ilgili izlenimleriniz neler?
Türkiye’ye, kokulara, müziğe, insanlara, kültürüne bayılıyorum! Türk müziğine aşinayım. Benim gibi, her kültürü içinde harmanlamayı bilen bir müzik.
Arabeski de sanat müziği de kendi topraklarımın müziği gibi.


Turneniz ne zaman, hangi ülkede son buluyor?
Kasıma kadar sürecek turne. Avustralya, Norveç, Viyana, en son durak da Fransa Cusset olcak.


En sevdiğiniz şehir ya da ülke hangisi?
Her ülke farklı bir kokuya, dokuya sahip...
Elbette doğduğum ve doyduğum toprakların yeri ayrı ama özellikle ayırdığım bir yer yok. İstanbul’u çok seviyorum
mesela. Tarihle yoğurulmuş bir kent.

Haberin Devamı

KONSER MEVSiMi BAŞLIYOR

BLACK BOX’TA 4 KONSER

Pozitif Live konserleri İstanbul’un yeni canlı etkinlik merkezi Black Box İstanbul’da gerçekleşecek. Mekan, 6 Haziran’da Tiesto, 19 Haziran’da Travis, 20 Haziran’da Bob Dylan, 24 Haziran’da Pixies’ı ağırlayacak.

HI-VOLTAGE FESTİVALİ’NİN PROGRAMI

Hi-Voltage 2014 festivali,
Charm Music organizasyonuyla
22 Haziran’da Maslak Arena’da gerçekleştirilecek. Ghost, Trivium, Karnivool, Blacktooth, Ivory ve Furtherial program kapsamında
sahne alacak gruplardan birkaçı.

İKİNCİ KEZ TÜRKİYE’DE
Itzhak Perlman, Map İletişim ve Piu Music organizasyonuyla 29 Nisan’da İstanbul Kongre Merkezi’nde
konser verecek.

AEROSMITH

GERİ SAYIM BAŞLADI

BKM ve MAP İletişim organizasyonuyla 14 Mayıs’ta Maçka Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek Aerosmith konseri için geri sayım başladı. Yapı Kredi, TEB ve Vakıf Bank World Kart sahipleri grubun konser biletlerini 30 Nisan’a kadar Biletix’ten yüzde 20 indirimli alabilecek.

Haberin Devamı

METALLICA’NIN SÜRPRiZLERi BiTMiYOR

Pozitif Live organizasyonuyla 13 Temmuz’da İTÜ Stadyumu’nda gerçekleşecek ‘Metallica by Request’ konseri, müzikseverlere interaktif bir Metallica konseri deneyimi yaşatacak. Biletlerini internet üzerinden alan Metallica hayranları, 19 Haziran’a kadar çalınacak şarkıları oylama hakkına sahip oluyor. Grubun bir diğer sürprizi de konser sırasında çalınacak BİS parçaların dinleyiciler tarafından seçilecek olması.

FESTİVAL COŞKUSU
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Babylon Soundgarden Festivali’nin sanatçıları belli oldu. 24 Mayıs’ta Parkorman’da gerçekleşecek
etkinlik kapsamında Pet Shop Boys, Sky Ferreira, Seun Kuti&Egypt’80, FM Belfast, John Talabot, Mount Kimbie, Joystick Jay, Kabus Kerim, Dalt Wisney ve Ali Gultekin sahne alacak.

BEIRUT YENiDEN GELiYOR

Batı Avrupa ve Balkan müziğini kendi yorumla-rıyla harmanlayan ve İndie-Rock’ı tüm dünyaya sevdiren Beirut, 17 Ağustos’ta BKM organizas-yonuyla KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. Grup, daha önce iki kez Türkiye’de konser vermişti.

Haberin Devamı

DAVID GUETTA İSTANBUL’DA
David Guetta, 27 Haziran’da KüçükÇiftlik Park’ta konser verecek. Konserde Guetta’dan önce Suat Ateşdağlı ve Qubicon (Emrah İş & Faruk Sabancı) kabinde olacak.