Cadde Natalie Portman: Kendimi güvende hissetmemin bir yoluydu

Natalie Portman: Kendimi güvende hissetmemin bir yoluydu

09.12.2020 - 13:22 | Son Güncellenme:

Dünyaca oyuncu Natalie Portman, ergenlik döneminde medya tarafından cinselleştirilmesinin ardından kendini korumak için kaleler ördüğünü anlattı.

Natalie Portman: Kendimi güvende hissetmemin bir yoluydu

Sinema kariyerine 1990'ların ortalarında başlayan ABD'li oyuncu Natalie Portman, 'Dax Shepard'la Armchair Expert' (Koltuk Uzmanı) adlı programa konuk oldu. Bilinmeyenlerini anlatan Portman, birçok projesindeki rolleri oynamanın medyada 'lolita' gibi resmedilmesine yol açtığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Independent'ın haberine göre; Portman, konuyla ilgili; "Sanırım daha çocukken cinselleştirilmek kendi cinselliğimden bir şeyler götürdü çünkü beni korkuttu. Bana güvenli olabilmemin yolu 'Ben tutucuyum, ben ciddiyim ve bana saygı duymalısınız. Ben zekiyim ve bana bu şekilde bakmayın' demekmiş gibi hissettirdi" dedi.

2012'de dansçı Benjamin Millepied ile evlenen 39 yaşındaki oyuncu, sözlerine; "Oysa o yaşta kendi cinselliğiniz var, kendinize ait arzularınız var ve bir şeyler keşfetmek istiyorsunuz, açık olmak istiyorsunuz; ama daha yaşlı erkekler sizinle ilgilendiğinde ister istemez güvende hissetmiyorsunuz ve 'Hayır, hayır, hayır hayır hayır' diyorsunuz" şeklinde devam etti.

Kendini korumak için kaleler inşa ettiğini anlatan Natalie Portman, iffetli olduğuna dair bir imaj çizdiğini de söyledi. 1994 yapımı Sevginin Gücü (Léon: The Professional) ve 1996 yapımı Harika Kızlar (Beautiful Girls) gibi filmlerde oynayarak ün kazanan Portman, "Bunu bilinçli olarak geliştirdiğimin farkındayım çünkü kendimi güvende hissetmemin bir yoluydu" dedi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAF: SPLASH NEWS