Cadde Neşet Ertaş festivali sona erdi

Neşet Ertaş festivali sona erdi

07.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Üç gün süren Neşet Ertaş Festivali önceki akşam sona erdi. Birbirinden ünlü isimlerin sahne aldığı etkinliğin sonunda, usta sanatçının sergisi de açıldı.

Neşet Ertaş festivali sona erdi

Neşet Ertaş adına ikinci kez düzenlenen ‘Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali’ sona erdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi işbirliğinde, Türk Telekom’un katkılarıyla, Demirören Medya Grubu’nun medya sponsorluğunda gerçekleşen organizasyonda ünlü isimler sahne aldı. Panel bitiminde ise yine Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nin girişinde yer alan ‘Neşet Ertaş’ın Şehirleri’ sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sanatçının hikayesini hayatının geçtiği şehirler üzerinden anlatan sergi, küratör Erkan Doğanay tarafından hazırlandı. Sergideki her panoda bir şehir ele alınıyor ve Ertaş’ın fotoğraflarıyla, birkaç cümlesiyle anlatılıyor.

Neşet Ertaş festivali sona erdi

Haberin Devamı

Festivalin son gününde sanatçılara ödüller verildi. Zara, ‘En İyi Halk Müziği Yorumcusu’ ödülünü alırken, Bedia Akartürk ise ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü. Zara, “Kazandığım bütün başarılarımda, girdiğim müzik sınavlarında ve yarışmalarda Neşet Ertaş türküsü okudum. Benim için onun ve Kırşehir’in yeri farklıdır. Bana övgü dolu sözler söylerdi. ‘Bu övgülerin karşılığını da bir gün alacaksın’ derdi. Bugün onun memleketinde ve onun adı olan çok önemli bir ödülü alıyorum” dedi.

Neşet Ertaş festivali sona erdi