Cadde New York’tan açılım mesajı

New York’tan açılım mesajı

08.04.2010 - 01:17 | Son Güncellenme:

New York'ta konser veren Sezen Aksu izleyenleri büyüledi. Konseri esprileriyle de süsleyen Aksu'dan bir de açılım mesajı geldi. Aksu,"Bir veri yok elimizde, bir insanı başka bir insandan üstün tutmak için" dedi

New York’tan açılım mesajı

Sezen Aksu'nun Amerika konserleri sürüyor. Washington'dan sonra New York'taki ünlü Carneige Konser Salonu'nda dinleyicilerin karşısına çıkan Aksu, yaptığı espirilerle de yine dikkati çekti. Aksu, Türkiye'deki açılım süreçlerine de değinerek, "Bir veri yok elimizde, bir insanı başka bir insandan üstün tutmak için" deyince büyük alkış aldı.
Ünlü besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu ile orkestrasının eşlik ettiği Sezen Aksu, konsere beyaz renkli bir elbiseyle çıktı. Konsere Atakoğlu'nun bestelerinden ‘Lal' ile başlayan Aksu'yu, aralarında Amerikalıların da bulunduğu 3 bine yakın müziksever izledi. Sevilen şarkılarını söyleyen Aksu'ya özellikle ‘İstanbul İstanbul Olalı' adlı şarkıda birçok dinleyici eşlik etti.

Esprilerle güldürdü
Sahnede espri yeteneğini de sergileyen, kendi özel yaşamından anıları esprili bir dille konser salonundakilerle paylaşan Aksu, izleyenleri güldürdü. Aksu, Türkiye’deki açılımlara da gönderme yaptı. 'Roman Açılımı'na verdiği desteği, kendine özgü esprileri ve anılarıyla süsleyen Aksu'nun, “Hiçbir veri yok elimizde, bir insanı başka bir insandan üstün tutmak için” sözleri uzun süre alkışlandı. Konserinin ikinci yarısında, önden derin yırtmaçlı düz siyah elbiseyle sahneye çıkan Aksu, son şarkısı ‘Arkadaş' ile büyük alkış topladı.
Aksu'nun konserini izleyenler arasında BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, eşi Lale Apakan, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve eşi Feruze Samsar ile sanatçı Meltem Cumbul da vardı.