Cadde Ofsayt uygulaması onlarda var bizde yok

Ofsayt uygulaması onlarda var bizde yok

27.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

.

Ofsayt uygulaması onlarda var bizde yok

Burak Yılmaz’ın attığı golün ofsayt olup olmadığı maçı izleyen Lig TV izleyicileri arasında tartışma konusu oldu. Bizim evde de aynı durum vardı. Altı kişi izliyorduk her kafadan bir ses çıktı. “Yüzde Yüz Futbol”da Rıdvan Dilmen de dile getirdi, “Lig TV önceleri çizgi çiziyordu sonra vazgeçti, bu tekrar uygulanmalı” dedi. Aynı gün İngiltere Premier Lig karşılaşması Cardiff City - M. City maçında İngiliz yayıncı kuruluşu, bu uygulamayı gayet hoş bir şekilde ekrana getirdi. Lig TV şu çizgiyi çekmeli.

Dilmen’den Lig TV yorumcusuna; provokatör
Bursaspor-Galatasaray maçında Drogba’nın oyundan alınmasını Rıdvan Dilmen doğru buldu. Olabilir. Ama Lig TV’de maçı anlatan arkadaşımızın “Bursa, Drogba oyundan alınınca daha rahat geliyor” yorumuna kızdı. Arkadaşa “provokatör” dedi. Lig TV’de maçları iki kişi anlatıyor. Lig TV’de maç anlatanların yorum hakları var mı yok mu? Yorum yapmak sadece futbol programlarındaki isimlerin tekelinde mi? “Hain”, “düşman”, “provokatör”... Bu kelimeleri ne kadar kolay kullanıyoruz!

Haberin Devamı

FUTBOL PROGRAMI FATİH TERİM’E FENA BOZULDU

Futbol programları, ülke futbol gündeminin sıcak konularının içine girmeye başladı. Bu hafta oyundan alınan Drogba’nın üstüne Fatih Terim’in milli takımın başına geçmesi ve olacaklar üzerine çeşitlemeler damgasını vurdu. Ucu açık durumun (aslında gayet net!) yorumlarında futbol programları sallan yuvarlan haldeydi. Buna çarpıcı bir örnek geçen pazar gecesi, Beyaz TV’de yaşandı.
Programda Terim’le ilgili konuşulanlar hocayı rahatsız etmiş, avukatına “ara programı” demiş. İzleyince durumun aynen böyle olduğunun görmemek mümkün değildi. Ertem Şener, Terim’in avukatı Rezan Epözdemir’e “Size olan sevgi ve saygımdan bu akşam izin verdim buna. Lütfen iletin Fatih Hocama, avukatı bu yayına bağlanamayacak”... Ama bu kadar da sert konuşmak belki sorun olabilirdi. Ondan sonra gelen cümlelerse ilişkilerin nasıl olduğunun belgesiydi.

Onun evladı gibiyimdir
“Ben evladı gibiyimdir. Hem de bu tip sorunlarda bizi arayabilecek kadar bu ortam Fatih Terim’e açıktır. Fatih Terim’in televizyonudur. İstediği zaman bağlanabilir... Ama ben bu akşamdan sonra bu şekildeki konularda babam kadar sevdiğim Fatih Terim’in avukatını bu yayına bu şekilde bağlamayacağım”...
“Evladı gibi”, “babam gibi”... Terim hiç şefkat göstermemiş “resmi” bir şekil içinde avukatını bağlatmış. Yarın arar “sen alınma ben sana gelirim” der. Her yer süt liman olur. Ama bu “baba ve evlat” muhabbetleri olduğu sürece ilişkiler, garip bir sevgi yumağı içinde debelenip durur!

Haberin Devamı

DİYANET KANALINDA GÜREŞ YAYINI

Geçen pazar kanalları dolaşırken baktım TRT’nin Diyanet kanalında “Çorum Yağlı Güreşleri” yayınlanıyordu. Bank Asya maçlarını TRT veriyor. Fazladan bir maç olursa buradan da yayınlayabilir bu durumda.