Cadde “ÖTV’Yi SKEÇ VE KARAKTER ÇÖPLÜĞÜ YAPMAK iSTEMiYORUZ”

“ÖTV’Yi SKEÇ VE KARAKTER ÇÖPLÜĞÜ YAPMAK iSTEMiYORUZ”

03.01.2013 - 21:57 | Son Güncellenme:

Önder Açıkbaş, ÖTV’de ‘Mazlum Kuzey’, ‘Prokan’, ‘Hakan Takkaya’, ‘Tango Şakir’...

“ÖTV’Yi SKEÇ VE KARAKTER ÇÖPLÜĞÜ YAPMAK iSTEMiYORUZ”

‘Terk Edilmeye Doyamayan Adam’ ve ‘Taşkın Takışmak’ gibi birçok karakteri canlandırıyor.

Haberin Devamı

Oyuncu, önümüzdeki günlerde insanları müşkülden kurtaran ama komik adam ‘Ayran Men’le sevenlerinin karşısına çıkacak

Oregon’da bir dağ evindeyiz. Siz ve dört Hollywood starı. Megan Fox, Penelope Cruz, Angelina Jolie ve Scarlett Johansson. Donmak üzeresiniz ve sizden bir şeyler bekliyorlar. İlk hareketiniz ne olur?
Tabii, dergi ‘Boxer’ olunca soru da böyle oluyor. Oregon’da dağdayız değil mi? Dördüne de dalarım abi! Ne yapayım? Isıtmak lazım sonuçta ortamı. Isıtırız birbirimizi.


Hiç odun kesme, şömine ateşi, doğalgazcıyı arama zahmetine katlanmam diyorsunuz...
Yok abi, işim olmaz. Ne odunu? O durumda odun kesmek odunluk. Direkt olaya dalarım.


Daldınız, birbirinizi ısıttınız. Tam o sırada çılgın ve aç kurtlar kapıya dayandı. Kızlardan ikisini feda etmeniz lazım. Kimler gider?
Hacı bir dakika. Penelope vardı değil mi? Patates! Hemen paket, gönder gitsin. Megan Fox, zaten çarpık bacaklı, o da Penelope’yle dışarı. Onu da verirdim. Scarlett ve Angelina’mız, başımızın tacı benimle kalsın.

Haberin Devamı


Neyse kızları verdik ama sabah bir uyandık ki, kar fırtınası dinmiş. Ortalık günlük güneşlik. Siren sesleriyle birlikte kasabanın şerifi kapıya dayanmış, “Nerede oğlum diğer kızlar” diye sorguya başlıyor. Devamı?
Öncesinde “Ulan dün fırtınada neredeydin?” diye sorarım. Sonrasında “Setleri vardı, ‘Yalan Dünya’da oynuyorlar, sabah çekime gittiler” derim. Yemezse, Angelina ve Scarlett için o şerifin kafasına sıkarım, silah ondaysa, ekmek bıçağını alır dalağına takarım. Parçalara ayırır, kurtlara veririm. Ne yapayım? Oregon’dayız yahu.

“En has Almancı Prokan’dır”Oregon’un dağlarından İstanbul’a inelim. ÖTV’nin skeçlerinde bu kadar sert bir karakter yok ama kaç karaktere bürünüyorsunuz programda?
‘Mazlum Kuzey’, ‘Prokan’, ‘Hakan Takkaya’, ‘Tango Şakir’, ‘Kuddisi’, ‘Alınan Adam’, ‘Terk Edilmeye Doyamayan Adam’, ‘Taşkın Takışmak’, ‘Sedat Kilör’, ‘Bozan’ ve ‘Denyo, Bir Karı-Bir Koca.’ Ne çok karakter yapıyormuşuz ya! Şimdi Ayran Men geliyor, insanları müşkülden kurtaran ama komik.

Mesela Almancı şarkıcı Prokan gibi karakterleri sizden önce de birkaç komedyen yapmıştı. Siz neden yapıyorsunuz?
Bana kalırsa Almancı şarkıcı karakterlerin en hası Prokan’dır. Gelmiş geçmiş en iyi canlandırılan tiptir. Çünkü ben Alamancıyım. Altı yaşa kadar oradaydık. Belli yaşıma kadar da devamlı gittik geldik. Bir yaşa kadar da “Böle konuşuyordun biliyon mu?” “Yani biliyon de mi?” Diğerlerinin data bankında böyle konuşmak var mı; bilmiyorum?

Haberin Devamı

“Şahan’la tarzımız farklı”Karakterler değişecek mi?
Değişecek ama bazıları da sabit. Prokan’ın filmini yapmayı isterdim. Mazlum Kuzey’in de filmini yapmak iyi olurdu. Fakat skeç ve karakter çöplüğü de yapmak istemiyoruz.


Şahan Gökbakar’da TV8’de skeçler yapıyordu, sonrasında film yaptı. Sizin farkınız ne?
Şahan’la oyun tarzımız farklı. Bir kere ben Şahan’a da çok gülerim. Oynarken komik bir adamdır. Şahan’la mesaimiz de oldu. Şahan’ın skeçlerini de severdim. O da ÖTV’yi seviyordur. Diğer skeç programlarını seyretmiyorum mesela. Şahan, birkaç farklı ses tonuyla farklı karakterler yapıyordu. Ben komple değişiyorum. Prokan’la, Hakan Takkaya arasında, Terk Edilmeye Doyamayan Adam ile Sedat Kilör arasında hiçbir benzerlik yok. Vesikalıklarını çek, çoğu insan “Bunlar aynı adam değil” der.

Haberin Devamı


Hakkan Takkaya, Sedat Kilör gibi karakterlerin kimi karikatürize ettiğini hepimiz biliyoruz. Bunlara alınan oluyor mu?
Hayır. Hakan (Akkaya) mesela arkadaşım. Bir kere önemli insanlar hiciv edilir. Mesela ben birini canlandırıyorsam mutlaka onu beğeniyor, hareketlerini önemsiyorumdur. O beni ya güldürüyordur, ya heyecanla izliyorumdur, ya da ilgimi çekiyordur.

“Leyla ile Mecnun’a gülüyorum”
Televizyonda neye gülersiniz?
Valla dizi olarak ‘Leyla ile Mecnun’a çok gülüyorum. İlk bölümlerinde de çalışmıştım.


İzdivaç seyreder misiniz?
Bayılırım. Yağmur, kar yağsın, battaniyemi alayım, kaloriferin yanında, televizyonda da ‘Esra Erol’la İzdivaç’ olsun. Bir tane de poşet bitki çayı. Kurban olduğum; Allah’tan başka da bir şey isteseydim keşke.


Hakan Akkaya’nın ‘Bugün Ne Giysem’ programının ciddi takipçisi misiniz?
Deli misin? Hastasıyız. O skeçi yapmıyorken de seyrediyordum. Ayrıca o karakter BKM’den beri canlandırdığım hafif feminen biriydi.

Haberin Devamı


Bu karakterlerden hangisi Önder Açıkbaş’a daha yakın?
Terk Edilmeye Doyamayan Adam en yakın. Geçmişte öyle durumlar yaşadım.


O zaman epey bir terk edildiniz...
Aslında değil. Kadınlarla ilgili şöyle bir hikayem oluyor. Ben acayip iyi davranmaya özen gösteriyorum, sonra bir bakıyorum bir kısmının poposu kalkıyor. Ben de onları terk ediyorum. Sonrasında, “Ah, ah Önder, biz hata yaptık.” Aynı artistliğe rastladığımda yapamıyorum.

Röportajın tamamı Boxer dergisinin ocak sayısında.