Cadde Oya Aydoğan yaşam savaşını kaybetti

Oya Aydoğan yaşam savaşını kaybetti

16.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aort damarı yırtılması nedeniyle yaklaşık bir haftadır tedavi gören Aydoğan, dün sabah yaşamını yitirdi. Sanatçının dostları acı haberle hastaneye koşarken, oğlu Gurur, ‘Ani bir şekilde aramızdan ayrıldı’ dedi

Oya Aydoğan yaşam savaşını kaybetti

Yeşilçam’ın sevilen oyuncularından Oya Aydoğan (59), dün sabah 07.15’te aort damarı yırtılması nedeniyle sekiz gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 12 saatlik ameliyattan sonra beyninde ödem oluşması nedeniyle yoğun bakımdan çıkamayan Aydoğan için hastanenin yaptığı yazılı açıklamada, “Aydoğan, 7 Mayıs Cumartesi gecesi acil servise getirilmiş ve ‘Akut Asendan Aorta Diseksiyonu’ tanısıyla ameliyat edilerek yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır. Aydoğan’ın sağlık durumu, önceki gece 23.00 itibarıyla, artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş ve tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız vefat etmiştir” açıklamasına yer verildi. Aydoğan için bu sabah 14.30’da Cemal Reşit Rey’de anma töreni düzenlenecek. Sanatçının cenazesi ikindi namazından sonra Levent Camii’nden kaldırılarak, Ulus Mezarlığı’na defnedilecek.

Oya Aydoğan yaşam savaşını kaybetti
Gazetecilerden öğrendi
Sekiz gündür hastanede kalan Aydoğan’ın oğlu Gurur Aydoğan’ı acı haberin ardından Halil Ergün teselli etti. Aydoğan’ın yoğun bakımda kaldığı günden bu yana yanından ayrılmayan Bülent Ersoy, vefat haberini gazetecilerden öğrendi. Taksiyle gelen Ersoy’a gazetecilerin, “Başınız sağolsun” demesi üzerine, Ersoy “Öldü mü?” diye bağırarak hastaneye girdi. Ersoy, morga inerek Aydoğan’ı son kez gördü. İlerleyen dakikalarda hastaneye Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hülya Avşar, Nurseli İdiz, Seda Sayan, Zeynep Mansur, Serpil Çakmaklı, Tuğba Ekinci ve Ceyhun Yılmaz gibi isimler geldi.

Oya Aydoğan yaşam savaşını kaybetti
‘Değerlimi kaybettim’

Sanatçının oğlu Gurur Aydoğan hastanede bir açıklama yaparken, “Değerlimi kaybettim. Tüm Türkiye’nin çok sevdiği annem yaşam mücadelesini kaybetti. Annem benim çok değerlimdi. Çok iyi ve yardımsever bir insandı. Çok ani bir şekilde aramızda ayrıldı. Ameliyattan güçlü çıkmıştı takip değerleri iyi gittiği için çok umutluydum, ama olmadı. Bütün sevenlerini cenazeye bekliyoruz. Ulus Mezarlığı vasiyetiydi” dedi.

Twitter’dan taziye mesajları

- Hande Yener: Ölümlü dünya ölümlü insan... Nurlar içinde yatsın.
- Sıla: Nefes sayılı... Oya Aydoğan’ın tüm ailesiyle, sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim. Allah rahmet eylesin.
- Ahmet Kural: Canımız, ablamız ve koca yürekli insan. Seni çok özleyeceğiz.
- Cem Yılmaz: Çok kıymetli Oya Aydoğan ablamızın mekanı cennet olsun.
- Fahriye Evcen: Nurlar içinde yat güzel kalpli ablam, mekanın cennet, ruhun şad olsun...