Cadde Özge Borak: Leyla Atakan’ı canlandırmak çok güzel bir duygu

Özge Borak: Leyla Atakan’ı canlandırmak çok güzel bir duygu

19.05.2022 - 09:21 | Son Güncellenme:

Türkiye’de doğrudan seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak, 1968 yılında İzmit Belediye Başkanı olarak göreve başlayan ve 11 Şubat 1971 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Leyla Atakan’ın hayatını anlatan filmin çekimleri tamamlandı.

Özge Borak: Leyla Atakan’ı canlandırmak çok güzel bir duygu

Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı unvanına sahip, Cumhuriyetin sembol kadınlarından biri olarak tarihte iz bırakan Leyla Atakan’ın yaşamını beyazperdeye yansıtan ‘Leyla Hanım’ filminin çekimleri sonlandı.

Haberin Devamı

Leyla Atakan’ı Özge Borak'ın canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda; Beyti Engin, Serhan Arslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve maNga grubunun solisti Ferman Akgül bulunuyor.

Özge Borak: Leyla Atakan’ı canlandırmak çok güzel bir duygu

"KADIN OLMAK ZOR"

Özge Borak, senaristliğini ve yönetmenliğini İlke İşisağ’ın yaptığı, yapımcılığını İzmit Belediyesi’nin üstlendiği, müziklerine Demir Demirkan'ın imza attığı Leyla Hanım filmi ile ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı:

Leyla Atakan’ı canlandırmak çok güzel bir duygu. İnsanların yakın tarihimizi izleyecek olması ayrıca çok sevindirici bir durum. Türkiye ve dünyada kadın olmak zor, siyaset yapmak zaten zor, kadın siyasetçi olarak hareket etmek bence hepsinden çok daha zor. Bu zorluklarla baş ederek bir şeyleri elde etmiş değerli bir kadının hayatını canlandırıyor olmaktan çok mutluyum.