Cadde Paylaşımı tepki çekmişti! Yıldız Tilbe'den suç duyurusu

Paylaşımı tepki çekmişti! Yıldız Tilbe'den suç duyurusu

01.04.2022 - 13:15 | Son Güncellenme:

Yıldız Tilbe, sokak köpekleri ile ilgili yaptığı paylaşım sonrası kendisine hakaret eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusundan önce basın açıklaması yapan şarkıcı, saldırgan köpeklerin eğitilmesi ve insana faydalı hale getirilmesi gerektiğini belirterek, “Parçalayan köpekler, yine söylüyorum itlaf edilmelidir. Çünkü vahşilerdir. Çocukların ve insanların yaşamda önceliği olduğunu düşünüyorum” dedi.

Paylaşımı tepki çekmişti Yıldız Tilbeden suç duyurusu

DAMLA GÜLER / Milliyet.com.tr
Yıldız Tilbe, sosyal medya hesabından sokak köpekleriyle ilgili, “Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin, insan parçalamak nedir ya” şeklinde paylaşım yapmıştı. Paylaşımının ardından başta hayvanseverler olmak üzere birçok kişi tepki göstererek ünlü şarkıcı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yıldız Tilbe de kendisi hakkında sosyal medyadan hakaret ve tehdit içerikli mesaj atan kişiler hakkında bugün suç duyurusunda bulundu. Avukatı ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunan Yıldız Tilbe, dilekçesini savcılığa sunmadan önce hakkındaki iddialarla ilgili de basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

“PARÇALAYAN KÖPEKLER İTLAF EDİLMELİDİR”
Köpek saldırısına uğrayan ve yaralanan çocukları gördükten sonra çok etkilendiğini dile getiren sanatçı, “Çok etkilendiğim için saldırgan köpekler için birkaç cümle ettim. Müslüman olduğum için bizde insan ölür, hayvan geberir. Gebersin dedim. Bu kelime yüzünden çok üstüme gelindi. O zaman uyutulsun ama çocuklar sokakta rahat gezsin. Yaşlılar camiye sabah rahat gitsin. Köylüler tarlasına giderken parçalanıyor. Rahat gitsinler. Çocuklar parklarda oynasın. Diğer köpeklerde rehabilite ediliyorsa edilsin. Edilmiyorsa kör gezdiren köpekler var, yaşlı bakan, gazete getiren. Eğitilsin insana faydalı hale getirilsin. Buna hepimiz razıyız ama parçalayan köpekler yine söylüyorum. İtlaf edilmelidir. Çünkü vahşilerdir. O yüzden çocukların ve insanların yaşamda önceliği olduğunu düşünüyorum” dedi.

Paylaşımı tepki çekmişti Yıldız Tilbeden suç duyurusu

Haberin Devamı

“HAYVAN DÜŞMANI DEĞİLİM”
Hayatında duymadı küfürler duyduğunu söyleyen Yıldız Tilbe, “Ne annem ne babam ne vücudum ne kişiliğim ne sanatım hiçbir şey bırakmadılar. O yüzden çok gücüme gitti. Aslında geçecektim bu olayı ama bu kadar hakareti neden yiyeyim ki ben? İnsanı savunduğum için mi? Çocukları, yaşlıları köpekler parçalamasın dediğim için mi? Ben hayvan düşmanı değilim” ifadelerini kullandı.

“NİYE İNSANLARI PARÇALASINLAR?”
“İnsana zarar veren hiçbir canlının yaşama hakkı yoktur” diyen Yıldız Tilbe, “Ne olursa olsun öncelik insanın olmalıdır. İnsan hayatı kutsaldır diye düşünüyorum. Hayvanlara da merhamet edilmelidir. Yazık onlara da, onlara da günah. Niye insanları parçalasınlar, niye öldürülsünler. Eğitimli olsunlar, evcil olsunlar, bakılsınlar böyle düşünüyorum. Başka bir niyetim yoktu” şeklinde konuştu.

“GÜNLERCE AĞLADIM”
Zor günler geçirdiğini ve çok ağladığını belirten Tilbe, “Ben hak etmedim. Bana 'katil' diyorlar. Çok ağladım, günlerce ağladım. En sonunda da yasal olarak hakkımı aramaya karar verdim. Çünkü bu insanlar 'Vahşi hayvanlar ortadan kaldırılsın' dediğim için akıl sağlığıma kadar beni sorgulamaya çalışıyor. Bunu yapan da avukat. Çok ayıp! Sizin de çocuğunuzu parçalayabilir bir köpek. Teyzeniz, anneniz, bir akrabanız. Böyle olmamalı biz el ele verip, bu ülkede yaşayan aklı başında insanlar olarak çözüm bulmalıyız” dedi.