Pucca -

Pucca -

.

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yok ya bence alakası yok, yani umarım, neyse işte hırs yaptım, var olan bütün metotları deneyeceğim. Şu grup satın alma sitelerinin birinden ismini bile söyleyemediğim elektrikli olsun, LPG’li olsun, bilmem kaç seanslık bir şeyler satın aldım. Reklamında bir seansta beş santim incelme garanti falan yazınca ben daha bir gaza geldim tabii.
Sıramı beklemeye başladım
Beklerken dikkat ettim ki, çalışanların neredeyse hepsi bildiğin dolma kalem, hepsi çiko yahu; insan hiç mi demez, “Şu merkezde çalışıyorum, şu bantları popoma takayım da iki kilo da ben vereyim” diye. Zayıflama merkezinden çok mantı kursuna gelmişim adeta. “Terzi kendi söküğünü dikemez, kuaförlerin de saçları genelde iğrenç oluyor ama gel gör ki yaptıkları iş saç baş. Bu da belki öyle bir şeydir” diyerek girdim ilk olaya.

Kömür yorganı
Göbeğime birtakım bantlar takarak yağlarımı hızlandıracaklarmış, taktılar o bantları verdiler elektriği. Bantların yarısı çalışmıyor tabii, 15 dakika bekledim öyle, yapacak bir şey yok verdik para bir kere diye. Sonra “Detoksa giriyoruz haydi” dediler, aldılar götürdüler beni bir odaya. Yorgan gibi bir şey var, içine kömür mü doldurmuşlar ne yapmışlarsa “Çıplak gireceksin” dediler. Yorganın rengi turuncudan kahveye dönmüş resmen pisliğinden. Kadına, “Pis bu ben girmem” dedim. Sen sanki temiz misin der gibi bakış attı, “Sıcak mikrobu öldürür” deyiverdi. “Ucuz diye her halta atlarsan olacağı buydu” dedim, girmedim, bekledim öyle. Ne gireceğim be o iğrenç kokuş kokuş şeyin altına.

Yırtık pırtık çorap
Ardından da LPG’ye girmek için beni başka bir odaya götürdüler. “Özel çoraplarımız var, onlardan almak zorundasınız bilmem kaç lira” dediler. Elinde muz çorapla biri geldi, “Bunu giyeceksin” diye. “Söyleseydin ben aşağıdan çorap alıp gelirdim, bunun onda bir fiyatına üstelik” diye aldım elinden sinirli sinirli, anam sonra bir baktım çorap yırtık pırtık. Giyilmiş çorabı vermiş bana hatun, hatta benden önceki sadece giymemiş çorapla tepelerden yuvarlanmış sanırım. Her bir yerini parçalamış, “Giymem ben bunu” dedim. “Bağğyan biz bunu dezenfekte ediyoruz, mikropsuz” dedi. “Yahu onu mikropsuz bırakmak için yakman gerek be bacım” diye mır mır ettim ama yine de giydim. Para verdim ya, diğerine de girmedim ya, rahat etmedi içim. Sonra kocaman bir alet getirdi odaya. Tövbeler olsun, Türkçe nasıl bir dilse şu kurduğum cümleden 50 bin tane ayıp anlam çıkartılır. Neyse sorun o değil, sorun etlerimi mıncık mıncık yapması için o kadar büyük bir makine neden yapmışlar?
Ama işin sonunda zayıflamak var, masaj yapar gibi yaptı simitime, basenime. O yapılırken de neredeyse benden 20 kilo fazla olan kız habire merkezlerinin başarılarını anlattı, yok efendim adamın biri varmış 30 kilo vermiş, kadının biri daha geçen hafta teşekkür tatlısı getirmiş falan filan. “Çalışanların kullanması yasak mı bu aletleri?” dedim,“Ayy kullanıyorum, her gün şununla düşük ayarda omzumu bile ovuyorum” dedi. Bir şey diyemedim, çorabın içinden çıkar çıkmaz kırklanacağımın hayaliyle bekledim.

İş, duaya kaldı
Sonuç olarak incelmem lazımdı ama maalesef, mosmor bir cilt ve su toplamış bir bünyem oldu. Bir daha grup sitelerine ucuz diye dadanırsam pelikan olayım. Allah’ım vermem gereken kilo sadece beş, bari iki kilocuk vereyim, bir sabah uyanayım, Adriana Lima olayım ya da Rönesans devri hatunları moda olsun. Amin.

Yazının Norma’sı:
Bu yaz Ege ve Akdeniz plajlarında, Rus kızlarının yanında ayçiçeği gibi duracağım. Bu yaz da zayıflayamadım anne!