Cadde Rio Karnavalı'nın renkleri canlı yayınla evinizde

Rio Karnavalı'nın renkleri canlı yayınla evinizde

23.02.2017 - 12:50 | Son Güncellenme:

Dünyanın en renkli karnavalı Rio de Janeiro 125’inci yaşına giriyor. En iyi 12 Samba okulunun Sambadrome'u süsleyeceği festivalin büyüleyici atmosferi Rio’dan canlı yayınla evlere taşınacak.

Rio Karnavalının renkleri canlı yayınla evinizde

Rio Karnavalı canlı yayınla evlerinize geliyor. En iyi 12 samba okulunun geçit gösterisi düzenleyerek yarışacağı ‘Sambadrome’dan özel görüntüler ve bu büyük festivalin arkasındaki isimlerle özel röportajlar Rio de Janerio’dan canlı yayınla 27-28 Şubat tarihlerinde Red Bull TV’de yayınlanacak.

Haberin Devamı

RIO KARNAVALI HAKKINDA

125 yıl önce baharın gelişini kutlamak için bir araya gelen Portekizli yerleşimciler, Rio Karnavalı geleneğini başlattı. Kökleri eski Romalı ve Yunanlılara kadar dayanan karnaval, zamanla yerel unsurları da içerisine katarak sambayı yarattı. Giderek popülerleşmesinin ardından yerel anlamda ün kazanan karnaval, 18. Yüzyıl’ın sonlarında Brezilya’dan insanların katıldığı, davullar ve başka enstrümanlar eşliğinde resmigeçit yaptığı bir yarışmaya dönüştü. 1917’de ‘stillerin birleşmesi’ sonucunda eski sömürgecilerle, eski kölelerin ortak müzik tutkusunun meyvesi olan samba bugün bildiğimiz formuna kavuştu.

Sambadrome’da gösterilen, özel kuralları, jürileri ve muazzam bir destek ekibi olan Karnaval Resmi Geçitleri, bütün bir yıl süren hazırlıklardan sonra 1 milyon kişiyi Rio de Janerio’ya toplayan ve tahminen 950 milyon dolar (3,55 milyar TL) kar sağlayan bir sokak festivaline dönüşüyor. Karnaval Pazarı, Paskalya Bayramı’ndan 7 hafta önce gerçekleşiyor ve insanlara kendilerini sambanın ritmine bırakıp dertlerini unutma fırsatı sunuyor.