Cadde 'Romantik şarkılar özgürlük veriyor'

'Romantik şarkılar özgürlük veriyor'

08.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dany Brillant, Atlantis Yapım, Zorlu Performans Sanatları Merkezi ve PiuEntertainment organizasyonu ve Sevgililer Günü özel konseriyle, 14 Şubat’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlere buluşacak. Brillant, “Romantik şarkılar, modern olanlara göre size daha büyük bir özgürlük ve memnuniyet veriyor” dedi.

Romantik şarkılar özgürlük veriyor

Fransız şansonları denince, günümüzde akıllara gelen isimlerin başında gelen Dany Brillant, Sevgililer Günü’ne özel sahne şovuyla ülkemize geliyor. Akdeniz ritimlerinden Fransız melodilerine ve Porto Riko ezgilerine uzanan geniş müzik repertuvarıyla dikkat çeken sanatçı, İstanbul konseri öncesi, merak edilenleri Hello Magazine’e anlattı.
Müzik kariyeriniz 1985 yılında bir kabare sahnesiyle başladı. Bu durum sizi nasıl etkiledi?
Bu benim için bir şanstı ve altı yıl sürdü. Böylece yeni şarkılarımı test ettim, stilimi belirledim. Bunları okulda öğrenmezdim.
Fransız müziğine salsa ve caz ritimleriyle yeni yorumlar kattınız. Ne arayışına girmiştiniz?
Aslında yazmak istediğim müzik, bir eksiklikten yola çıkılarak ortaya çıktı. 80’li yıllarda radyo dinlediğimde, Latin ritimli müzikler yoktu. Bu nedenle ‘Suzette’yi yazdım. Şanslıydım çünkü bu tarz müzikler yeniden moda oldu.
Kendi müzik stilinizi nasıl tanımlarsınız? Hangi farklı müzik türleri sizin ruhunuza dokundu?
Babam da müziği severdi. Her çeşit şarkıyı dinlerdi. 60’lı yılların müziği beni çok etkiledi. İtalyan operaları, oryantal parçalar, caz ve siyahi şarkıları, tüm bunları harmanlayıp bir sos yapmayı tercih ettim.
En sevdiğiniz müzik tarzı nedir? En sevdiğiniz sanatçılar kimlerdir?
Favori sitilim mırıldarak şarkı söylemek. Bunu daha önce bazı Fransız sanatçılarla bir cover albümü şeklinde yapmıştık. Bunu özellikle Sinatra’nın sesinden dinlediğinizde, tüm o duyguyu, ritmi ve o maneviyatı yakalayabiliyorsunuz. Sizin bedeninize, kalbinize ve ruhunuza dokunan bir müzik.
Neden caza döndünüz?
Çocuklar babalarından etkilenir. Benim babam da Dean Martin, Sinatra, Samy Davis Jr gibi sanatçıları dinlerdi. Bu işi bir yerde onu memnun etmek için yaptım. Romantik şarkılar, modern olanlara göre size daha büyük bir özgürlük ve memnuniyet veriyor.
Eşiniz ve çocuklarınızın müzikle arası nasıl?
Çocuklarım bu sıralar popüler olan müziğe karşı duyarlılar. Hip hop ve rap gibi türler dinliyorlar. 15-16 yaşlarına geldiklerinde onlara yaptığım müziği tanıtacağım. Şimdilik kendi yaklaşımları...

‘Dansa davet edeceğim’
14 Şubat Sevgililer Günü’nde İstanbul’dasınız. Bu güne özel
bir mesajınız var mı?

O gün İstanbul’da olacağım için çok mutluyum. Benim için her gün Sevgililer günü.Bu gecenin gerçekten romantizme dayanmasını istiyorum. Bunun yanı sıra tüm çiftleri dansa davet edeceğim. Umarım herkes sanki bir düğüne gider gibi giyinir.
Hayalleriniz ve hedefleriniz nelerdir?
Sevgi, barış, mutluluk...