Cadde ‘Ruhum şarkı söylemekten yorulmuyor’

‘Ruhum şarkı söylemekten yorulmuyor’

03.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Senden İmzalı’ single’ını çıkaran Sibel Tüzün, hayata pozitif bakıyor. Müzik ise çocukluk hayali... Tüzün, “Şarkı söylerken çok mutluyum. Ruhum söylemekten hiç yorulmuyor” dedi

‘Ruhum şarkı söylemekten yorulmuyor’

Kurban Bayramı için buluştuğumuz Sibel Tüzün’le anılarının yanı sıra, yeni single çalışması ‘Senden İmzalı’yı, müzik ve aşk hayatını konuştuk.

Haberin Devamı

Uzun bir aradan sonra ‘Senden İmzalı’ ile single’ınız çıkardınız. Şarkının hikayesi nedir?

Söz yazarı Sadettin Dayıoğlu ve yapımcı, müzik programcısı Hakan Eren uzun zamandır yeni bir şarkı yapmam konusunda ısrarlıydılar.

Sadettin, yaptığı tüm yeni parçaları bana yolluyordu. Böylece sıcacık, şahane, melodik olarak kıvrak, dingin, pozitif, anlam olarak hatalarla yüzleşebilmenin ve her şeye rağmen sevebilmenin güzelliğini anlatan ‘Senden İmzalı’ ile tanıştım.

Klip çekimi Göcek’teki Köyceğiz Atlıhan Çiftliği’nde gerçekleşti. Neler yaşandı?

Yorucu ama bir o kadar da neşeli ve rahat geçti. Yönetmenimiz Zeynel Abidin Ağgül, yıllardır birlikte çalıştığım, yeteneğine hayran olduğum birisi...

‘Ruhum şarkı söylemekten yorulmuyor’

Senelerdir sahnede olmak zor ve yorucu. Kendinize ayırdığınız zamanlarda yorgunluğunuzu atmak için neler yapıyorsunuz?

Haberin Devamı

Şarkı söylemek ve müzik yapmak çocukluğumdan beri hayalim. Hayatımda en keyif aldığım iş. Dolayısıyla fiziksel yorgunluk olsa da şarkı söylerken çok mutluyum. Ruhum şarkı söylemekten hiç yorulmuyor.

Hayata genel olarak pozitif baktığım için sanırım zor gelmiyor hiçbir şey. Fiziksel yorgunluk ise uyuyunca geçiyor.

Bu yaz haziran başından beri yaklaşık 70 konser verdik. Sahnede ve yollarda geçen zamanımız boyunca güzel anların keyfini çıkarttık.

Uzun aralıklarla single ya da albüm çıkarıyorsunuz. İki çocuk annesi olmanızın bu durumda payı var mı?

Sanırım var olduğum farklı projeler ve hiç bırakmadığım sahne performansları stüdyo çalışmalarına pek zaman bırakmıyor.

Özellikle yaz aylarında zamanımın büyük kısmını Londra’da geçiriyorum. Kraliyet akademisinde müzikal tiyatro eğitimi alıyorum. Farklı workshop’lar, eğitim organizasyonlarına katılıyorum.

Bu yıl Londra’da dünya prömiyeri yaptığımız Zülfü Livaneli kitabından uyarlanan, ‘Mutluluk Müzikali’ provaları, Avrupa turnesi ve Türkiye’deki temsillerle oldukça fazla zamanımı aldı. Yıllardır sürdürdüğüm caz projemle konserlerimiz gerçekleşiyor. Sanırım pop müzikten biraz ayrı kalışımızın sebebi bunlardır.

Bir daha ara verecek misiniz?

Bu kez bu kadar uzun ara vermeyeceğim. Kasımda sizlerle paylaşacağımız yeni şarkımız da hazır. Çok matrak bir şarkı geliyor. Eğlenmeye hazır olun.

Haberin Devamı

Çocuklarınızın ileride müzikle uğraşmalarını ister misiniz? Gelecekleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

İkisi de müziğe yetenekli. Kızım Elaya özellikle dramatik sanatlarla ilgileniyor. Tabii ki müzikle yaşamalarını çok isterim. Onlar için en büyük dileğimse mutlu olmaları.

Sosyal medyada ‘Eurovision’a katılalım’ çağrısı yapılıyor. Katılırsak kim gitmeli?

Kesinlikle yer almamız gerektiğini düşünüyorum.

Kim gitmeli konusuna gelince, ön hazırlıklarını yapmış, Avrupa’da bir proje gerçekleştirmeye hazır genç şarkıcı veya gruplardan herhangi biri gitmeli bence.

‘Bayramlar sarılmak için en güzel sebep’

Bayram sizin için ne ifade ediyor? Bu özel günleri nasıl geçirirsiniz?

İşim dolayısıyla bayramlarda hep sahnede oluyorum. Eğer zamanım varsa çocuklarla beraber aile ziyaretleri yapıyorum. Bayramlar mutlu olmak, sarılmak, paylaşmak için en güzel sebep.

Çocukluğunuzun ve bugünün bayramları arasında nasıl farklar var?

Haberin Devamı

Çocukluk anılarımda bayramların yeri farklı tabii. Ben yanlarında olamasam bile çocuklarımın bayram ritüellerini yaşamalarını sağlamaya çalışıyorum.

Bayramdan hangi anınız aklınıza gelir?

Antalya’da anneannemlerin yanında geçirdiğim bayramlar çok güzeldi. Anneannemin kızgın bir demirle hamur döküp, şerbetlediği kelebek tatlısı vardı mesela. Her bayram onu hatırlarım. Kokusu, tadı gelir aklıma.

‘Evlilik özen isteyen bir ortaklık’

Gitaristiniz Aytun Gelgin’le aşk yaşadığınız yazıldı, doğru mu?

Evet.

Yeniden evliliğe sıcak bakıyor musunuz?

Huzurlu, sakin, sevgi dolu, tutkulu ve mutlu. Evlilik oldukça özen isteyen bir ortaklık gibi sanki. Sürdürmek için iki tarafın da inancı ve gayreti olmalı. Aşkı birlikte dönüştürmeyi başarmalı çiftler. Şu an yaşlandığımızda da el ele olmayı becerebilmek üzerine konuşuyoruz ama ne olacağını kim bilebilir ki?

Aşkı nasıl tanımlarsınız? Sibel Tüzün aşık olduğunda nasıl bir kadın oluyor?

Aşkın tanımını yapmak için yüzyıllardır besteler, şarkılar yapılıyor, kitaplar yazılıp, filmler çekiliyor.

Haberin Devamı

Hepimiz aşkın muhteşem bir duygu olduğunu kabul ediyoruz ama tanımlamalar kifayetsiz kalıyor sanki. Ben de şarkılarımla anlatmaya çalışıyorum aşkı.

Sanırım aşıkken, herkes gibi kocaman gülümsemeyle ve parlak gözlerle bakan mutlu bir kadın oluyorum.