Cadde RUSLAR NEYiN PEŞiNDE?

RUSLAR NEYiN PEŞiNDE?

08.02.2012 - 23:45 | Son Güncellenme:

Bilim insanları Güney Kutbu’nda 3 bin 768 metre kalınlığında buzla kaplı göle inmeyi başardı.

RUSLAR NEYiN PEŞiNDE

Bilim insanları Güney Kutbu’nda 3 bin 768 metre kalınlığında buzla kaplı göle inmeyi başardı. Gölün hemen yakınında Nazilerin inşa ettiği gizli bir sığınak olduğu öne sürüldü

Haberin Devamı

Rus bilim insanları Güney Kutbu’nda 20 milyon yıldır, 3 bin 768 metre kalınlığında bir buz tabakasıyla örtülü olduğu tahmin edilen Vostok Gölü’ne sondajı başarıyla tamamladı. Gölde bugüne kadar görülmemiş yaşam formları, benzersiz organizmalar bulunabileceği tahminleri yapılırken ortaya atılan yepyeni bir iddia araştırmanın gizemini artırdı.
Rus resmi haber ajanslarından RIA Novosti, gölün hemen yakınında Nazilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında bir sığınak inşa ettiğini öne sürdü. Bu iddia, göle daha önce Nazilerin de inmiş olabileceği şüphesi doğururken, ajans iddiasında, bu sığınakta Nazi rejiminin gizli arşivlerinin bulunduğunu da belirtti.

Nazi arşivleri
Ria Novosti, iddiasını Alman donanmasına ait arşivlere dayandırdı. II. Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru, Güney Kutbu’na kadar inen Alman ordusu, Vostok Gölü yakınında bir üs inşa etmeye başladı. Nazilerin teslim olmasından birkaç ay sonra da bölgeye gelen bir Alman denizaltısının mürettebatı buzdan bir mağara da yaptı. Hitler’e ve eşi Eva Braun’a ait çok sayıda özel eşya ve dosya, kutularla bu mağaraya gizlendi. Hitler ve Braun’un küllerinin de bu kutuların içinde olduğu öne sürülüyor.