Cadde Russel Crowe: Ne haber Edirne!

Russel Crowe: Ne haber Edirne!

29.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oscar’lı aktör Russel Crowe, Çanakkale Savaşı’nı konu alan yeni filminin çekim mekânlarını bulmak için Edirne’ye geldi. Crowe, gelişini Twitter hesabından da duyurdu: ‘What’s up Edirne!’

Russel Crowe: Ne haber Edirne

Avustralyalı aktör Russell Crowe, Çanakkale Savaşı’nda kaybolan iki oğlunu arayan Avustralyalı babanın 1919’da Türkiye’ye gelişini anlatan filmi için Edirne’de incelemelerde bulundu. Sahnelerin büyük çoğunluğunu Edirne çekmek isteği belirtilen Crowe, tarihi kervansaray ve konaklarına hayran olduğunu söyledi.
‘Gladyatör’, ‘Akıl Oyunları’ ve ‘Robin Hood’ gibi filmlerle tanınan 49 yaşındaki Oscar ödüllü aktör Russell Crowe, Çanakkale Savaş’ını anlatan yeni filmi Edirne’de incelemelerde bulundu. Önceki gün Edirne’ye gelen ve geceyi burada geçiren Crowe şehre gelişini Twitter hesabından yazdığı ‘What’s up Edirne’ (Ne haber Edirne) yazısıyla duyurdu.

Başkan tablo hediye etti
Dün ünlü yönetmen Ali Akdeniz, Türk yapım şirketi yöneticileri, ünlü yönetmen Osman Sınav’ın kardeşi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Sınav ve kendi ekibiyle birlikte Selimiye Camii ile tarihi alanları gezen Crowe, bugünde Edirne Valisi Hasan Duruer ve Sağlık Bakanı danışmanı Tuna Bekleviç ile birlikte gezilerini sürdürdü.
Filmin sahneleri için Edirne’nin çok uygun tarihi binalara ve konaklara sahip olduğunu söyleyen Crowe, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’yi de ziyaret etti. Sedefçi, Crowe’e Kırkpınar’da güreşen heykel ve Selimiye Camii tablosu hediye etti. Crowe, “Çok güzel yerlerdi, umarım burada çekim ve film gibi etkinlikler yapma fırsatımız olur” dedi.

Haberin Devamı

Film ailelere odaklanacak

Senaryosunu Andrew Knight ve Andrew Anastasios’un yazdığı Çanakkale filmi için Crowe görüşmelerini sürdürüyor. 2013’ün sonlarına doğru çekimlerine başlanılması planlanan ‘The Water Diviner’, Avustralya ve Türkiye’de çekilecek. Filmde savaş sahnelerinden çok arka planda ailelerin yaşadıkları perdeye taşınacak.