Cadde Rüya gibi bir gün

Rüya gibi bir gün

16.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zor şartlar ve imkânsızlıklar içinde eğitim gören çocuklar “Rüya 1 Gün” projesiyle İstanbul Akvaryum’u gezdi, Şükrü Saracoğlu’nda da Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti

Rüya gibi bir gün

Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal’ın Fenerbahçe Spor Kulübü’nün önderliğinde gerçekleştirdiği “Rüya 1 Gün” projesi kapsamında Diyarbakır Alipınar İlköğretim Okulu öğrencilerine unutulmaz bir gün yaşatıldı.
Zor şartlar ve imkânsızlıklar içinde eğitim gören çocuklara rüya gibi unutulmaz bir gün yaşatmak için yapılan projeye Milliyet yazarı Abbas Güçlü, Tolgahan Sayışman, Emel Acar, Zeynep Demirel, Selen Sevigen Özen, Şenay Akay ve Ebru Güzel gibi ünlüler de destek verdi. Projenin ulaşım sponsoru olan Türk Hava Yolları yetkililerinin Diyarbakır’a giderek aldığı çocuklar öğle saatlerinde İstanbul’a geldi.

Haberin Devamı

İlk kez uçağa bindiler
Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil ve Ebru Güzel’in Atatürk Havalimanı’nda karşıladığı çocuklara FB atkıları hediye edilirken, çocuklar da Diyarbakırspor’un atkısıyla Diyarbakır poşusunu Merçil’e armağan etti. Hayatlarında ilk kez uçağa bindikleri için heyecanları gözlerinden okunan çocukların ilk durağı; dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum oldu. Küçük öğrencileri burada Şenay Akay karşıladı. Çocuklar, Aqua Florya AVM’de yer alan akvaryumun büyülü dünyasında ilk kez köpek balığı görüp, deniz kestanesi ve yengeçlere dokunma fırsatı buldu. Akvaryum gezisini tamamlayan grup, Selda Topal’ın evine geçti. Topal’ın evinde sürpriz misafirler çocukları bekliyordu.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım’a ziyaret
FB’li kaleci Volkan Demirel’in eşi Zeynep Demirel, Emel Acar, Selen Sevigen Özen, Serap Aksoy ve FB’li futbolcu Orhan Şam’ın eşi Gülşah Şam çocuklarla birlikte yemek yiyerek keyifli saatler geçirdi. FB Eskişehirspor maçı öncesi stada gelen çocuklar Başkan Yıldırım’ı odasında ziyaret etti. Milliyet Gazetesi Yazarı Abbas Güçlü ve oyuncu Tolgahan Sayışman’ın da eşlik ettiği ziyaret esnasında minikler Aziz Yıldırım’a birçok hediye getirdi.
Başkan Yıldırım, kendisine hediye edilen Diyarbakırspor’un atkısı ve poşuyla hatıra fotoğrafı çektirdi. FB Başkan Vekili Abdullah Kiğılı ise çocuklara Fenercell hatları hediye etti. Tribünlerde yaşanan renkli anların ardından sahaya inen çocuklar taraftarların tezahüratlarıyla karşılandı. Stadın büyülü atmosferini yaşayan çocuklar, Diyarbakır’a dönmek üzere stattan ayrıldı.