Cadde SABANCI SUiKASTI DiZi OLDU

SABANCI SUiKASTI DiZi OLDU

23.01.2010 - 00:21 | Son Güncellenme:

‘İhanet’, bir holdingin yönetim katında işlenen cinayetlerle başlıyor. Dizi ve suikast arasındaki benzerlik bununla kalmıyor, karakterler arasında saldırıda ölen bir sekreter ve köstebek bir çaycı kız da var

SABANCI SUiKASTI DiZi OLDU

Bundan 16 yıl önce, 9 Ocak 1996’da Türkiye bir suikast haberiyle sarsıldı. Ülkenin en güvenlikli binalarından birinde, Sabancı Center’ın 25’inci katında düzenlenen suikast sonucu Sabancı Holding Otomotiv Grup Başkanı Özdemir Sabancı, Toyota - SA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe hayatını kaybetti. Kısa süre sonra cinayetleri DHKP-C üyesi Mustafa Duyar, İsmail Akkol ve Sabancı Center’da çayçı olarak çalışan Fehriye Erdal’ın işlediği ortaya çıkarıldı. Erdal’ın işe, Susurluk Kazası’nda ölen polis şefi Hüseyin Kocadağ’ın referansıyla alındığı iddia edildi.
Bugün Star’da ilk bölümü ekrana gelecek ‘İhanet’, Sabancı Suikastı’yla benzerlikler taşıyan bir polisiye. Yönetmen Mustafa Şevki Doğan, “Dizinin içeriği farklı” dese de ‘İhanet’ de bir plazada yaşanan suikastla başlıyor. Üstelik dizide Sabancı Suikastı’nı çağrıştıran birçok unsur var.

Haberin Devamı

Hancı Holding binasına terörist saldırı
Emir Karaefe, Polis Akademisi’nden yeni mezun olur. Ablası Nisa, Hancı Holding’de yönetici sekreteridir. Nisa, Emir’in nişanlısı Hazal’ı holdinge çayçı olarak işe almıştır. Bir grup terörist Holding’in sahibini yönetim katında oğullarıyla birlikte öldürür. Saldırıda Nisa da ölür.
Mesleğe başlamak için gün sayan Emir, ablasının katillerini bulmak üzere bu sır cinayeti aydınlatmaya çalışırken karanlık bir dünyanın içine girer. Kısa sürede katillerin içerden kimden yardım aldığını öğrenecektir.


KiM, KiMDiR?
YAPIMCI: İbrahim Mertoğlu
YÖNETMEN: Mustafa Şevki Doğan
ÖYKÜ VE SENARYO: Baykut Badem ve B. Filiz Ekinci
OYUNCULAR: Burak Özçivit (Emir Karaefe), Merve Sevi (Canan Hancı), Enise Ütük (Hazal Seyhan), Devrim Saltoğlu (Kerem Aslan), Müge Ulusoy (Banu Hancı), Oğuz Galeli ( Harun Hancı), Ahmet Yenilmez (Veysel), Sedat Mert (Amir Sedat) Ezgi Sözüer (Yağmur Hancı)