Cadde SANAL KiTAP FUARI BAŞLADI

SANAL KiTAP FUARI BAŞLADI

25.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

idefix.com’un geleneksel Sanal Kitap Fuarı, bu yıl sekizinci kez düzenleniyor. 26 Aralık'a kadar sürecek fuarın en önemli özelliği, büyük indirimler

SANAL KiTAP FUARI BAŞLADI

Geçen yıl iki milyona ulaşan ziyaretçi sayısıyla rekor katılımın yaşandığı İdefix Sanal Kitap Fuarı, bu yıl da yüksek indirim oranları ve sürpriz etkinlikleriyle kitapseverlerin gönlünü fethedecek. İdefix Genel Direktörü Murat Bahadır, Sanal Kitap Fuarı’nın bu yıl da kitap fuarlarına gitme şansı bulamamış yüz binlerce kitapsevere ulaşacağını belirtirken, her geçen yıl artan ziyaretçi sayısına da dikkat çekiyor. Türkiye’nin tüm illerinden ve toplam 33 ülkeden okuyucuyla buluşan ve 178 bin 801 kitap satışının yapıldığı yedincisinin ardından, fuara bu yıl 3-3.5 milyon arasında ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

Avantajlı alışveriş
Fuar bu yıl Yapı Kredi, Can, İletişim, Everest, Kabalcı, Ayrıntı, İş Bankası, Oğlak, NTV, Sel, İnkılap gibi Türkiye’nin en büyük yayınevlerinin de içinde bulunduğu 470 yayınevini okuyucuyla buluşturacak. Best-seller’dan, baskısı bulunmayanlara dek uzanan kitap seçkisiyle, farklı ilgilere sahip ziyaretçileri mutlu eden idefix Sanal Kitap Fuarı’nı çekici yapan en büyük özellik, hiçbir kitapçının sunmadığı büyük indirimler. Yüzde 25 ile yüzde 50 arasında değişen indirimler, bir ay boyunca en avantajlı kitap alışverişi olanağı sunacak. Okuyucular, indirimlerin yanı sıra taksitli alışveriş olanağından da yararlanabilecek.
Listelerini çoktan hazırlayan kitap kurtlarını fuar boyunca en avantajlı alışverişin yanı sıra hoş sürprizler de bekliyor. Aynı fiyata satılacak imzalı kitaplarla, sevdikleri yazarların özel bir anısına sahip olacak okurlar, tematik hazırlanan 'özel setler' bölümünde ekstra yüzde 85 indirimli kitapları bulabilecek. Fuar için kitap imzalayan yazarlar arasında Can Dündar, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ara Güler, Aydın Boysan, İskender Pala, Buket Uzuner, Erol Mütercimler ve Selim İleri gibi best-seller yazarlar var.

Ödüllü yarışma

Sanal Kitap Fuarı’nın ödüllü bilgi yarışması neredeyse bir fenomen haline geldi. 42 sorudan oluşan ve 21 gün sürecek yarışma, tam bir edebiyat sınavı aslında. Türk ve dünya edebiyatına ait farklı romanlardan rastgele seçilmiş pasajlarını okuyup, hangi kitaba ait olduğunu bulmaya dayalı yarışma, sıkı takipçileriyle biliniyor. Zorlu yarışmanın bu yılki ödülü, içerisinde İdefix’in çok yakında okuyucularla buluşturmayı planladığı 'İdefix Kitaplık Uygulaması'nın da bulunacağı bir iPad. Yarışmanın kazananlarını iPad’in yanı sıra e-kitap okuma cihazları ve idefix hediye çekleri bekliyor.21 günü tamamlayamayanlar da unutulmuyor; gün birincileri 100 TL’lik hediye çeki kazanacak.

Yazarlar