Cadde Sayfalar giden canlar için karardı

Sayfalar giden canlar için karardı

22.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suruç’ta çoğu genç 32 insanın öldürülmesi, aynı gün Adıyaman’da ailesinin tek çocuğu uzman onbaşı Ünal’ın şehit edilmesi yüreklere ateş düşürdü. Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından saldırıları kınadı

Sayfalar giden canlar için karardı

Türkiye’de önceki gün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında 32 insanın öldürülmesiyle Adıyaman’da uzman onbaşı Müsellim Ünal’ın şehit edilmesine ünlü isimlerden tepki geldi. Sosyal medya hesaplarında fotoğraflarını karartan ünlüler, saldırıları lanetledi. Yaşanan olaylardan haberi olmayıp video paylaşan Berrak Tüzünataç ve Celil Nalçakan ise daha sonra takipçilerinden özür diledi. Nurgül Yeşilçay da Suruç saldırısından hemen sonra tatilde çektirdiği fotoğrafı paylaştı ancak gelen tepkiler yüzünden sayfasında kaldırdı.

Haberin Devamı

‘Teröre lanet olsun’
Cem Yılmaz: İnsan olan yapmaz diye bildiğimiz her şey, bizi yalancı çıkarıyor. Yazık oldu. Teröre lanet olsun.
Tuba Büyüküstün: Bir gün daha kırmızıya boyanmış benim ülkemde, bir gün daha kararmış. Yüreklerimiz ağzımızda, gözlerimiz nemli, boğazımızda kocaman bir yumruyla bir gün daha... Allah rahmet eylesin, Allah sabır versin. Allah acil şifa versin.
Nilüfer: Masum insanlar. Çok üzgünüm. Milletçe üzgünüz. Barış ne zaman gelecek ülkeme?
Bergüzar Korel: İnsana ne zaman sadece insan olduğu için değer verilecek? Yeter artık!
Sibel Can: Ağlayacağız, kınayacağız, konuşacağız ve sebepler sıralanacak. Ve biz yine zor olsa da unutacağız. Yazık onca masum insana. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa, geride kalanların ailelerine sabır diliyorum.
‘Benim gözümün bebeğidir’
Suruç’a yapılan her hareketi kendi şahsına yapılmış bir hareket olarak gördüğünü belirten İbrahim Tatlıses, “İlk yetiştiğim yıllarda orada konser verirdim, Suruç deyip geçmeyin. İlk milletvekili seçimimde oraya gittim; o zaman yaşlı bir dede ‘Oğlum sen buraya gelmiş bizden oy istiyorsun. Bizim suyumuz yok, sen bunu nasıl yapacaksan hele bir onu söyle’ dedi. Ben de ‘Milletvekili seçildiğim gün ilk işim Suruç’a suyu getirmek olacak’ dedim ama vekillikten vazgeçtim. Bir gün İbo Show’da dile getirdim ve dedim ki; ‘Dedem benden su istedi, benim dedem abdestini alamazken benim yıkanmam doğru değil. O zamanın hükümetine seslendim. Şimdiki Cumhurbaşkanımız o zaman başbakandı. Geçen dönem Fırat Nehri’nden Suruç’uma su bağladılar. Dünyalar benim oldu. Şimdi ise su yerine kan akıyor. Bu Allah’tan reva mıdır?” dedi.
‘Megastar’dan başsağlığı
Yine yanıyor içimiz acıyla
Türk pop müziğinin ‘Megastar’ı Tarkan yaşanan olaylar karşısında tepkisini twitter sayfasından dile getirdi. Tarkan ard arda attığı tweetler’de, “Yine can kayıpları, yine yanıyor içimiz acıyla... Yine kan ağlıyor yüreklerimiz. Suruç’ta hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim. Kendimizi güvende hissettiğimiz, huzurla uyuyup umutla uyandığımız bir Türkiye hayalimin gerçek olması dileği ile...” yazdı.
‘Ailesinin tek evladı’
Adıyaman’da şehit olan Müsellim Ünal için oldukça duygusal bir mesaj yayınlayan Gülben Ergen, “Gencecik yürekler gitti. Yandı aileleri yandı. Lanet olsun insana kıyana... Lanet olsun bu katliama sebep olan zihniyete, yüreksizler. Yutacak mıyız bu acıyı? İçi yanmayanın canı yansın. Ulusal yas ilan edilsin. Nur içinde yat askerimiz. Lanet olsun sana terör. Ne zor yetiştirdi büyüttü annen seni oğul. Ne emekler, ne anılar bıraktın sen anneciğine, babana, arkadaşlarına... Askere gidişin gururdu. O nur yüzün öyle aynası ki temiz yüreğinin, içine işleyen edebin... Yanıyor yürekler ama nafile ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir ülkenin bölünemeyeceğini, ölümle, kanla hallolmayacağını anlayamadılar. Seni kurban ettiler. Ailesinin tek evladı, ailesinin kıymetlisi. Bizim, hepimizin ayıbı senin ölümün” dedi.
Bu kadar kolay mı?
“Hiç mi kardeşiniz, ananız, babanız, sevdikleriniz yok? Hiç mi sevgi görmediniz bir nebze bile? Bu kadar kolay mı can almak?”
En sert tepki verenlerden biri de şarkıcı ve oyuncu Gökhan Keser oldu. Keser, “Patlama anını izledim. Kanım dondu. Bir kardeşim şehit düşmüş onu da şimdi gördüm. İnsanı, insana kırdıran, teşebbüs eden, tabir-i caizse göz açıp kapatıncaya kadar geçip giden şu ömürlerimizi zehir eden herkesin Allah belasını versin. Bunun dili, dini, ırkı yok arkadaş! Tek yapmanız gereken sadece insan olmanız. Hiç mi kardeşiniz, ananız, babanız, sevdikleriniz yok? Hiç mi sevgi görmediniz bir nebze bile? Bu kadar kolay mı can almak? Nedir derdiniz arkadaş? Hiç mi gün yüzü göremeyeceğiz şu dünyada? Annem hep, ‘Lafın gelişi bile olsa bela okuma günahtır’ der çocukluğumdan beri. Üzgünüm anne Allah hepsinin belasını versin” dedi.
Mahsun Kırmızıgül: Bu yazgı değişmeli
Yürekler yangın yeri. Acı ve savaşlar, bu toprakların kaderi olmuşsa bu yazgıyı değiştirmekte bu coğrafyada yaşayan barışsever ve vicdanlı insanların çabalarıyla son bulabilir.