Cadde Sayısız estetik yaptıran ikizler Nur ve Gül'ün değişimi herkesi şaşırtıyor!

Sayısız estetik yaptıran ikizler Nur ve Gül'ün değişimi herkesi şaşırtıyor!

22.06.2021 - 10:43 | Son Güncellenme:

İkizler Nur Oruç ve Gül Ocakçı, 'Arasam da Açma' adlı yeni çıkardıkları şarkıları yerine estetikleriyle dikkat çekiyor. Şu anda 30’larının ortalarını geçen, 20 yaşından bu yana sayısız estetik operasyon geçiren ve değişimleri ile bir hayli şaşırtan Nur-Gül kardeşler, yeni çıkan parçalarını ve tüm operasyon süreçlerini Pembenar TV'de Melis Baştuğ'a anlattı. Aynı zamanda dolgu, botoks ya da farklı estetik cerrahi uygulamaların nasıl, ne kadar sürede sonuç verdiği hakkında da bilgi verdiler.

Sayısız estetik yaptıran ikizler Nur ve Gülün değişimi herkesi şaşırtıyor

"BU SEKTÖRE AŞİNAYIZ"
Deneyimli sunucu Melis Baştuğ, Pembenar sohbetine öncelikle ikizler Nur Oruç ve Gül Ocakçı'nın yeni çıkan parçası 'Arasam da Açma' ile başladı ve müzik piyasasına nasıl girdiklerini sordu. “Bu sektörde çok yeniyiz, bu bizim ilk projemiz, ama genel anlamda bu sektöre aşinayız. Çocukluktan gelen tiyatro eğitimlerimiz var, 5-6 yıl boyunca birçok projede yer aldık, kamera önü oyunculuk, diksiyon eğitimlerimiz mevcut. Gül, bazı dizi projelerinde yer alıp bazı programlarda sunuculuk yaptı. Pandemi dönemi beni olumlu etkiledi, yazma fırsatım çok oldu. Daha önceden zaten şiir yazıyordum ödüllerimiz var” diyen Nur Oruç’tan sonra Gül Ocakçı, sözü şu şekilde devam ettirdi: Lise döneminde ben şiir yazmayı daha çok seviyorum, Nur 'Bana sevgi temalı bir şiir yazar mısın?' dedi. İki tane yazdım; birisini Nur adına, diğerini kendi adıma. Nur adına gönderdiğim şiir ödül aldı. Benim ödülümü kendi adına gururla aldı.

Haberin Devamı

"HERKESİN 'ARASAM DA AÇMA' DEDİĞİ ZAMANLAR OLMUŞTUR"
"Müzik piyasasında ciddi bir rekabet var. Kalıcılığı nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?” sorusuna Nur Oruç, “Kalıcılığın, devamlılık ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Devamlılığı sağladığımız sürece, iyi projelerde yer almaya devam ettiğimiz taktirde kalıcılığı sağlayacağımızı düşünüyorum. “Arasam da Açma” şarkısı bestelerken herkese hitap edeceğini düşündüm. Herkesin, “Arasam mı aramasa mı?” dediği zamanlar olmuştur. Keyifli bir çalışma oldu” cevabını verdi.

"PANDEMİ KLİNİKTEKİ İŞLERİŞMİZİ ETKİLEMEDİ, AKSİNE ARTTI"
Kendilerine ait mayo, bikini, pareo markaları olan bu yıl dış giyim ürünleri de çıkaracak olan ikizlere, "Kendi markanızın yanı sıra estetik kliniğiniz de var. Pandemi döneminde işleriniz etkilendi mi?” sorusuna Gül Ocakçı, “Kadınlarımız güzelliğinden hiç ödün vermiyorlar. İşlerimiz hiç etkilenmedi, aksine pandemide, hazır evdeyken operasyonlarımızı yaptıralım, iyileşme süreci evde geçsin diyenler çok oldu” karşılığını verdi. Nur Oruç ise ikizini, “Pandemi döneminde tek etkilenmeyen sektördü bence, hatta daha da yoğunluk oldu” sözleriyle destekledi.

Haberin Devamı

"ESTETİK BİR BAĞIMLILIK HALİNE GELDİ"
“Bir insan neden estetik yaptırır? Siz nasıl yaptırmaya karar verdiniz?” sorusunu Gül Ocakçı, "Herkeste içgüdüsel olarak bakımlı olma isteği var, bakımlı olmak için yaptırıyorlar, biz de aynı şekilde yaptırıyoruz. Tabii bunu sağlık açısından yaptıranlar da var. Sağlık problemi olan insanlar bir kaza geçirir ya da doğuştan bir problem vardır onu düzelttirmek ister" şeklinde yanıtladı.

Nur Oruç, estetik operasyonları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"Kendi açımdan düşünürsem artık orta yaş kategorisine giriyoruz ve aynaya baktığımda göz altımda halkalanma oluşuyor veya vücudumuz yer çekimine yenik düşüyor. Bunlar beni rahatsız ediyor. Ben de imkanlar doğrultusunda yaptırmayı tercih ediyorum. Ama algı bozukluğu da var, bunu da belirtmek isterim. Biz bunu da çok görüyoruz. Bazı kişilerde 'estetik bağımlılığı' dediğimiz olay var gerçekten. Mesela geliyor; artık dudakları yüzü kadar olmuş. Ama hâlâ 'dudağımı yaptıracağım' diyor. Bu beden algı bozukluğuna giriyor."

Sayısız estetik yaptıran ikizler Nur ve Gülün değişimi herkesi şaşırtıyor

Haberin Devamı

"ESTETİK YAŞI 15'E DÜŞTÜ"
İlk estetik operasyonlarını ne zaman oldukları sorusu üzerine Nur Oruç 23, Gül Ocakçı ise 20 cevabını verdi. Gül Orakçı, artık estetik yaşının 15-16 yaşlarına düştüğünü de söyledi: Dolgu ve özellikle burun operasyonları, 15-16 yaşına düştü, sosyal medyada kullanılan filtrelerinde çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

"KALITSAL BİR PROBLEM YOKSA ESTETİK YAPTIRMAYIN "
"TV'de herkes birbirine benzemeye başladı; kaşlar, dudaklar artık aynı. Genç kızlar güzellik uğruna bıçak altına yatmaktan çekinmiyor. Gençlerin güzel olma ihtiyacının artma sebebi sizce ne olabilir? Sizin mesela ne oldu?” sorusuna Gül Ocakçı, “Sosyal medya” cevabını verdi. Nur Oruç ise "Photoshop programları ve kullanılan filtreler en büyük etken ama özellikle birbirlerinden çok etkileniyorlar. Ben gençlere ‘kalıtsal bir problem görmedikçe yaptırmayın’ diyorum" şeklinde konuştu.

Sayısız estetik yaptıran ikizler Nur ve Gülün değişimi herkesi şaşırtıyor

Haberin Devamı

"NEFES ALAMADIĞIMIZ BURUN DOĞAL DEĞİLDİR"
Kendimden örnek vereyim: Biz Karadenizliyiz, burnumuzla meşhuruz. Bizimle çok dalga geçiyorlardı. Kimi çocuk etkilenir, kimi çocuk etkilenmez; bunu bilemezsiniz ama etkilenirse ciddi bir soruna da dönüşebilir. Çünkü okula gitmekten, arkadaş ortamına girmekten soğur, özgüvensiz kalabilir, böyle durumlarda yaptırsınlar” diyen Nur Oruç’a, Gül şu sözlerle destek verdi:
"Bu da şöyle algılanmasın: ‘psikolojik sorunları olan insanlar estetik yaptırır’. Hayır öyle bir şey yok. ‘Ay ben sorunlu muyum da psikoloğa gideceğim’ derler ya, ‘ben sorunlu muyum da yaptıracağım’ diye düşünmesinler. Bazıları da şöyle ‘Ben doğallıktan yanayım’ diyor ama işte eğri kemerli, nefes alamadığımız bir burun bence doğal değildir."

"FİLTREDE BEĞENİNCE GİTTİM GÖZLERİMİ ÇEKTİRDİM"
Tüm estetik operasyonlarına rağmen yine de sosyal medyada filtre kullanıp kullanmadıklarını soran Melis Baştuğ’a, Gül Ocakçı, "Bunu çok soruyorlar bana. ‘Her yerini yaptırmışsın, neden hala filtre kullanıyorsun?’ Bu filtreler çıkmadan önce kendimi çekerken çok daha iyi, güzel görüyordum. Filtrelerden sonra o pürüzsüzlüğü görüyoruz ya, evet beğenmiyoruz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"Böyle bir algı da oluştu. ‘Filtre var, neden filtresiz çekeyim’ diyorsunuz. "Adriana Lima bile filtre kullanıyor” diyen Nur Oruç’un sözlerini, Gül Ocakçı şu şekilde devam ettirdi:
“Mankenler bile filtre kullanıyor. Filtrelerde göz çekiliyordu. Çok güzel görünüyordu, hemen gittim ben gözlerimi çektirdim.”

"BOTOKS ÇOK SIK YAPTIRILMAMALI"
Programda estetik deneyimlerine de bolca yer verilen Nur-Gül kardeşlerin, geçmişteki operasyonları, dolgu ve botoks gibi işlemleri de masaya yatırıldı. Aynı zamanda kliniklerine gelen danışanların deneyimleri, onlara önerileri, hangi durumlarda hangi tür medikal estetik uygulamaların yaptırılacağına da anlatan ve kişiye özel estetik uygulamaların nasıl oluğunu da açıklayan Nur Gül kardeşlere, Melis Baştuğ, en çok tercih ettikleri medikal uygulamaları da sordu.
Gül Ocakçı, "Mimik kullanıyorsunuz, sizde de görüyorum, çizgilenme oluyor ya kırışıklıklar, kazayakları; orada botoks uyguluyoruz tabii ki. İlk yaptırdığınızda çok güzel, taş gibi tutmuştu ama ikinci yaptırdığımda sanki tutmadı gibi. Kaş ortam tutmadı, hala biraz kırışıklıklarım var diyebilirsiniz. Sık sık yaptırmayın diyorum o yüzden direnç gösteriyor kaslar artık, çok iyi tutmayabiliyor" şeklinde konuştu.

"İLK BURUN AMELİYATIMDA BURNUMDA HİÇ FARK OLMADI"
“Daha önce yaptırmaktan pişman olduğunuz bir operasyon oldu mu?” sorusuna da içtenlikle yanıt veren Nur-Gül ikizlerden Gül, “Özellikle ilk lip lift'ing'mden sonra çok pişmanlık duymuştum” dedi. Nur Oruç da “İlk burun estetiğimde ameliyata girip çıktığımda hiçbir fark yoktu. Hiçbir fark yaratmamış, hiç bir şey yapmamıştı” itirafında bulundu.

"BU OPERASYONLARI İYİ Kİ YAPTIRMIŞIZ"
Hangi operasyonları yaptırdığı sorulan Nur Oruç, "Bizim çene hattımız hiç yoktu. Çenemizi, dudağımızı, çok hafif de elmacık kemiklerimizi doldurttuk. Göz altı ışık dolgusu yaptırdık. Gözlerimiz çok düşüktü. Şakak germe yaptırdık. Bunlar iyi iki yaptırmışız dediğimiz operasyonlardan. Üç hafta önce de göz kapaklarımı aldırdım" ifadelerini kullandı.