Cadde ‘Seçimi tanımıyoruz’

‘Seçimi tanımıyoruz’

12.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz mart ayında üyelerin daha fazla zarar görmemesi için, Arif Sağ başkanlığındaki Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu’na görevden el çektirilerek, yerine Coşkun Sabah başkanlığında geçici bir yönetim kurulu atamıştı.

‘Seçimi tanımıyoruz’

Coşkun Sabah ve Recep Ergül, yaklaşık 20 üyeyle beraber dün yaptıkları basın toplantısında, 31 Mayıs’ta yapılan MESAM 9. Olağanüstü ve 15. Olağan Genel Kurulları’nda mevcut yönetimin usulsüzlük yaptığını iddia ederek, seçimi tanımadıklarını söyledi. Sabah, “Durum ısrarla siyasi bir ortama çekilmeye çalışılıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Hukuk çiğnendi’

Sabah, “MESAM’dan ihraç edilen üyelerimiz genel kurul oylamasıyla tekrar salona alındı. Hukukçular bu durumun kesinlikle hukuka aykırı olduğunu, Haysiyet Kurulu tarafından ihraç edilen üyelerin sadece yargı yoluyla üyeliğe dönebileceğini iletti. Burada hukuk çiğnenmiştir. Bu kararın yargıdan döneceğine yüzde 100 gözüyle bakıyoruz” diye konuştu. Recep Ergül ise Arif Sağ ve ekibinin MESAM’a sızdığını belirterek, “MESAM’ı ve üyeleri mağdur eden, son 10 yılda üyelerin telif hakları için çalışma yapmayan, tabiri caizse tıpkı FETÖ’nün devletin her kademesine sızması gibi, MESAM’ın kılcal damarlarına giren bu arkadaşlar hiçbir yararlı çalışma yapmamışlar, yapanlara da engel olmuşlardır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Seçimi tanımıyoruz’

Sular durulmuyor

Görevden el çektirilen Arif Sağ başkanlığındaki yönetimin, MESAM yönetimine yeniden seçilmesi üzerine, Coşkun Sabah’ın başkanlığını yaptığı geçici yönetim kurulu, olağanüstü genel kurulu mahkemeye taşıma karar aldı