Cadde 'Veda Mektubu'nun Hatice'si Hande Elaman: Set hem evim, hem de okulum!

'Veda Mektubu'nun Hatice'si Hande Elaman: Set hem evim, hem de okulum!

29.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kanal D'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Veda Mektubu'nda Hatice karakterini canlandıran Hande Elaman, projesi ve karakteriyle ilgili konuşarak "Set benim hem evim hem de okulum" diyen ünlü isim; dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Veda Mektubunun Haticesi Hande Elaman: Set hem evim, hem de okulum

Hande Elaman, ‘Veda Mektubu’ dizisinde Hatice karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor. Kanal D’de yayınlanan projede, Aslı (Rabia Soytürk) ile Mehmet’i (Emre Kıvılcım) ayırmaya çalışan rolüyle dikkat çeken oyuncu, Hatice’yi ‘kötü’ olarak yorumlanabilecek bir karakter olarak tanımlıyor. Elaman’la projeyi ve karakterini konuştuk.

Haberin Devamı

*‘Veda Mektubu’ nasıl bir proje oldu?

‘Veda Mektubu’ benim için her zaman yeri farklı olacak bir proje. İlk büyük işim ve Hatice, dizide kritik yeri olan önemli bir rol. Bir karakteri dizinin başından sonuna taşımak, çıktığım yolculukta onunla gelişmek ve öğrenmek çok başka bir deneyim. Bu yolculuğa böyle bir ekiple çıktığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Veda Mektubunun Haticesi Hande Elaman: Set hem evim, hem de okulum

*Hatice rolü için neler söylemek istersiniz?

Hatice, hayatı boyunca tek bir hedefin peşinden gitmiş. Beraber aynı evde büyüdüğü ve ailesinin ona uygun gördüğü Mehmet’le (Emre Kıvılcım) evlenmek... Ancak zamanla görüyoruz ki ne kadar istese de onunla bir hayat kuramıyor. Bu Hatice karakterinin değişim ve dönüşüm yaşadığı yer. İstediğini elde edememek onu etik olma kaygısı gütmeyen ve çıkarı için her şeyi yapabilecek birine dönüştürüyor.

Haberin Devamı

*Rolünüzle aranızda nasıl bir bağ kurdunuz ve benzer yönleriniz neler?

Hatice, ‘kötü’ olarak yorumlanabilecek bir karakter. Ancak bana sorarsanız hayatta ‘kötü’ ya da ‘iyi’ gibi keskin ayrımlar yok. Bir olay başımıza geldiğinde ona verdiğimiz tepki bizi olduğumuz kişi yapıyor. Hayatı boyunca tek bir hedef için yetiştirilmiş ve başka bir dünya bilmeyen Hatice için, Mehmet’in ayrılığı büyük bir yıkım. Ben onun yerinde olsaydım elbette farklı kararlar alırdım. Ama kendi perspektifimden bakıp, yargılamak yerine karakteri anlayıp, empati kurmak oyunculuğun bana göre biricik ve en güzel yanı.

Veda Mektubunun Haticesi Hande Elaman: Set hem evim, hem de okulum

‘Veda Mektubu’, her pazartesi akşamı saat 20.00’de Kanal D’de...

*Diğer oyuncularla ilgili yorumunuz nedir?

Sevdiğim işi, sevdiğim insanlarla yapmak bambaşka bir mutluluk. Arkadaş olduk, beraber dertleşip, gülüp, eğleniyoruz. Bazen karaktere dair bir yerde takıldığımda hemen danışıyorum ya da elimden geldiğince ben de başka arkadaşıma yardımcı oluyorum. Set benim hem evim hem de okulum oldu.