Cadde ‘Sevilen katil’ uğurlandı

‘Sevilen katil’ uğurlandı

14.08.2009 - 00:41 | Son Güncellenme:

14 yıl süren “Bizimkiler” dizisinde canlandırdığı “katil” karakteriyle gönüllere taht kuran tiyatro sanatçısı Aykut Oray, dün son yolculuğuna uğurlandı.

‘Sevilen katil’ uğurlandı

Muğla’da düzenlenen film festivaline katılan ve otel odasında iç kanama geçirerek ölen Oray’ı, ailesi ve sevenleri gözyaşları içinde toprağa verdi.
Oray için ilk tören Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Tören, Aykut Oray’ın Türk bayrağı ile tuttuğu takım olan Beşiktaş’ın bayrağının sarılı olduğu tabutunun sahneye konulmasıyla başladı. Törene, Oray’ın annesi Şehbal, kız kardeşi Yakut, eşi Sühendan, oğulları Umut ve Anıl ile yakınları ve sanatçı dostları katıldı.

Oğlu: Tarafsız değildi
Törende konuşan Umut Oray, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin başsağlığı dilediğini belirterek, teşekkür etti. Babasının onunla aynı fikirde olmayan insanlar tarafından bile çok sevildiğini vurgulayan Oray, şöyle konuştu:
“Açık yürekliydi, dürüsttü. Kısaca adam gibi bir adamdı. Bana ve kardeşime bu şerefli soyadı bıraktığı için ona bir kez daha teşekkür ediyorum. Babam tarafsız değildi, tarafsızlığa da inanmazdı. Sosyal demokrattı, yurtseverdi. Kahramanımızdı, arkadaşımızdı, babamızdı. Babam hep dürüst davrandı ve boğazımızdan bir lokma haram para geçirmedi” dedi.
Oray’ın cenazesi daha sonra alkışlar eşliğinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’ne götürüldü. Cenazeye Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ercan Yazgan, Erdal Özyağcılar, Altan Erkekli, Şerif Sezer, Şafak Sezer, Ferdi Akarnur, Ali Erkazan, Nuri Alço, Cihat Tamer, Bülent Kayabaş, Zeki Alasya, Nebahat Çehre, Engin Şankan, Sabriye Kara, Ayşe Kökçü, Mine Teber, Selçuk Uluergüven, Ali Uyandıran gibi ünlü isimler ile çok sayıda seveni katıldı. Oray’ın cenazesi kılanan öğle namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.