Cadde Şıklığın anahtarı dengeli giyinmek

Şıklığın anahtarı dengeli giyinmek

29.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Türkiye’nin moda elçilerinden olan ve adını dünya çapında duyuran Nedret Taciroğlu, “Tasarımlarımda her zaman zarafet ön planda” dedi

Şıklığın anahtarı dengeli giyinmek

‘NEDO’ markasıyla 19 ülkede koleksiyonunu tanıtan Nedret Taciroğlu, yakaladığı başarıyı ve Hollywood yıldızlarına uzanan öyküsünü CADDE’ye anlattı.

Haberin Devamı

Moda yolculuğunuz nasıl ve ne zaman başladı?

Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimari Bölümü’nde eğitim aldım. Annem de bu sektörün içindeydi. Olgunlaşma Enstitüsü’nde eğitmendi. O yıllarda bana dikilen elbiselerle büyüdüm, kendi de zamanla bu bilgileri benimle paylaşıp öğretmişti. Ardından üniversitede ‘Güzel Sanatlar’ bölümünü kazandım. 20’li yaşlarımda bir firma için tasarım yapmaya başladım. Birkaç yıl sonra tavsiye edilen bir atölyenin makinalarını alıp kendi atölyemi kurarak deri üzerine imalat yapmaya başladım.

Küçükken hangi mesleği seçmek isterdiniz?

Ben küçükken dans ederdim, bu nedenle de balerin olmak isterdim sonra zamanla bu isteğim değişti ve heykeltraş olmak istedim.

Moda sizin için ne anlam taşıyor?

Haberin Devamı

Moda benim için yaşam tarzı, keyif, moral kaynağı.

Tasarımlarınızda hangi parçalar ve kumaşlar ön planda?

Tüller üzerine aplike edilen Fransız dantelleri ve ustalıkla işlenen gösterişli payetler yer alıyor. Yaprak desenli uzun tuvaletler ise koleksiyonun diğer parçalarından...

Türk kadını nasıl giyiniyor? Beklentileri nedir?

Asil zarif görünüme önem veriyor müşterilerim. Kaliteye önem veriyorlar, bu nedenle de kullanılan malzemeleri taktir edebilen bir kitleyle çalışıyor olmaktan memnuniyet duyuyorum.

Şık giyinmenin kuralları nedir?

Dengeli giyinmek kombini buna göre oluşturmak çok önemli. Ayrıca kontrastlar yaratmakta dikkat çekici ve şık olmanın anahtarı.

‘Yasemin’le çok iyi anlaşıyoruz’
Kızınız Yasemin’le sıcak ilişkiniz takdir topluyor. Bu yakın ilişkiyi nasıl koruyorsunuz?
Sevgiyle... Biz birbirimize çok bağlı anne - kızlardanız. İyi anlaşıyoruz, birbirimizi tamamlıyoruz. Hoşgörüyü elden bırakmıyoruz. bir elmanın iki yarısıyız.
Bu yıl Cannes Film Festivali’nde kıyafetlerinizi görünce ne hissettiniz?
Emeklerimizin karşılığını almak bizi çok mutlu etti. Tasarımlarım, Nunzia Garrone gibi İtalya’nın en ünlü iki yönetmeninden birinin eşi ve ünlü İtalyan bloggerlar tarafından tercih edildi. Kırmızı halıda bu yıl tek Türk moda tasarım markasının kıyafetleri ünlülerle görücüye çıktı. İtalyan moda dergileri, Cannes’ın en iyi 30 kıyafeti içinde bizi seçti.
Yeni projelerinizden bahseder misiniz?
Şu an dünyada 19 ülkede koleksiyonlarımız satılıyor. Bu sayıyı artırarak daha çok noktaya ulaşmak için hedefliyoruz.
‘Tezcanlı bir yapım var’
Nedret Taciroğlu’nun bir gününasıl geçer?
Günümün 18 saati atölye ve mağaza arasında geçiyor. Sabah 06.00 gibi kalkarım, en geç 08.00’de iş başında olurum. Teslimat dönemleri ve yeni koleksiyon hazırlıkları olduğunda da geç saatlere kadar çalışıyoruz. Hem üretim süreci hem de müşterilerimle birebir ilişki kurarak her şeyi takip etmeye çalışıyorum. Tezcanlı ve kendini işine adamış biriyim.
Sınırlı olan boş vaktinizi ne şekilde değerlendiyorsunuz?
Seyahat etmeye çalışıyorum belirli aralıklarla,farklı yerleri görmek ruhuma çok iyi geliyor.
‘Kelebekten ilham aldım’
Yurt dışına açılma fikriniz nasıl doğdu?
Bu işe ilk yurt dışında başladım. Ardından, Türkiye’de hizmet veren bir couture atölyesi kurarak modaya adım attım.
İlham kaynağınız nedir?
Kış 2015 - 2016 demi - couture koleksiyonumda ilham kaynağımız kelebekler, “Bir kelebek kadar hür ve narin bir koleksiyon” oldu. Tasarımlarımda zarafet ve çekiciliği ön planda tutuyorum, çiçek bahçesine konan kelebeklerle büyülü ve masalsı bir dünyanın kapılarını aralamak istedim. Masum, aynı zamanda çekici koleksiyon oldu.
Nedret Hanımı ne sinirlendirir, ne mutlu eder?
Ciddiyetsiz, tembel ve yalancı insanlara sinirlenirim. Romantik ve duygusalım. Bir demet papatya, beni çok mutlu edebilir.
‘Yoğurt ve elma olmazsa olmazım’
Yaşınızın güzelisiniz. Sırlarınızı CADDE okurlarıyla da paylaşır mısınız?
Teşekkür ederim. Hep doğal gıdalarla beslenirim. Süt, yoğurt ve elma sürekli hayatımdadır. Sigara
ve alkol hiç kullanmadım. Arada spor yapmaya çalışıyorum, yürüyüş gibi...