Cadde Şimdi ev kadını

Şimdi ev kadını

07.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şimdi ev kadını

Şimdi ev kadını


Bir dönemin gözde dansözü Burçin Orhon, “Evimde iki kızımla çok mutluyum" diyor


       Bir dönem sahnelerin ünlü dansözü olan Burçin Orhon, artık kendini çocuklarına adadı. Çalışmaktan bıktığı sırada eşi Süheyl Uygur'un karşısına çıktığını belirten Orhon, "Evimde iki kızımla çok mutluyum. Ancak iyi bir program teklifi gelirse çalışacağım" dedi.
       Eurovision Şarkı Yarışması birincisi, İrlandalı şarkıcı Johnny Logan'dan 13 yaşında Robin adlı bir kızı olan Orhon, dört yıl önce tiyatro sanatçısı Süheyl Uygur'la evlendi. Evlendikten kısa süre sonra hamile kalan ancak erken doğum sonucu bebeğini kaybeden Orhon, eğlence dünyasından tamamen uzaklaşmıştı. Orhon, iki yıl önce kızı Zeynep'i dünyaya getirdi.

       İki yıldır rahat uyku yok
       İlk kızı Robin'i annesinin büyüttüğünü söyleyen Orhon, "Anneliğin ne zor bir şey olduğunu kızım Zeynep'le anladım. İki yıldan bu yana rahat uyku bile uyuyamıyorum" dedi.
       Çalışmaya 18 yaşında başladığını söyleyen Orhon sözlerini şöyle sürdürdü:
       "Dansı çok sevdim ama Orient House dışındaki yerlerde isteyerek çalışmadım. Ancak para için çalışmam gerekiyordu. İnsanlarla arama belirli bir mesafe koymak zorundaydım. Hiç alınmasınlar ama benim zamanımda dansözler patronların şartlarına boyun eğmişlerdi. Sahne küçükse asla küçük demezlerdi. Ünlü sanatçılar gelip 'Çok iyi dans ediyorsun' derlerdi. ‘Niye o zaman ekstralarına beni değil de bir başkasını götürüyorsun’ diye sorduğumda alenen, 'Sen benim işime yaramazsın' diye yanıt verirlerdi. Kadrosundaki dansözle daha yakın bir temas kurmak istiyorlardı. Kadın sanatçı ise 'Akşam arkadaşlarım gelecek beraber yemeğe çıkalım' durumu oluşuyordu. Bunlar herkesin bildiği olaylar. Bana gelen tekliflerden korunmak için programına çıktığım otelin havuzuna bile inmedim. Bir seferinde seyircilerin arasından sahneye çıkarken, adamın biri tutup eteğimin bir parçasını çekip yırttı. Bir daha seyirci arasından sahneye çıkmadım."