Cadde Simge Ünal'dan Disney Plus'a tepki: Atatürk kırmızı çizgimiz!

Simge Ünal'dan Disney Plus'a tepki: Atatürk kırmızı çizgimiz!

05.08.2023 - 07:05 | Son Güncellenme:

Dijital yayın platformu Disney Plus'ın, Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı 'Atatürk' dizisini yayınlamama kararına ve bu kararın arkasında ABD'deki Ermeni lobisinin baskısı olduğunun ortaya çıkması ülkemizde büyük bir tepkiyle karşılaştı. Ünlü model ve sucunu Simge Ünal, konuyla ilgili düşüncelerini paylaşarak sert bir açıklama yaptı.

Simge Ünaldan Disney Plusa tepki: Atatürk kırmızı çizgimiz

Geçen yıl Türkiye'de yayın hayatına başlayan ABD merkezli dijital yayın platformu Disney Plus, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için çekilen ve Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı 'Atatürk' dizisini yayınlayacağını duyurdu. İptal kararının Ermeni lobisinin baskısıyla alındı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, Atatürk dizisinin iki film olarak tüm dünya yerine sadece Türkiye’de bir televizyon kanalında ve sinemalarda yayınlanacağını duyurdu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, platformun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Simge Ünaldan Disney Plusa tepki: Atatürk kırmızı çizgimiz

ÜYELİKLERİNİ İPTAL ETTİLER

Disney Plus’ın Atatürk dizisine ilişkin kararına sosyal medyadan tepki yağdı ve binlerce kişi, "Disney iptal et" etiketiyle yorum yaptı. Karara tepkisiz kalmayanlar arasında ünlüler de yer aldı. Birçok oyuncu ve şarkıcı, açıklama sonrası üyeliklerini sonlandırdı.

"1.65 BOYUNDA KIZLAR BİLE MANKEN"

Ünlü model ve sunucu Simge Ünal, geçtiğimiz gün Watergarden İstanbul'da objektiflere yansıdı. Sosyal medyayıyı aktif kullanan model, gazetecilerle ayaküstü sohbet etmeyi ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Simge Ünaldan Disney Plusa tepki: Atatürk kırmızı çizgimiz

Ünal, "Sosyal medyada fotoğraf paylaşan herkes kendini manken sanıyor. Kalitesiz defileler yüzünden 1.65 boyunda kızlar bile manken... Bu işin kriterleri ve eğitimi olması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de bunlara dikkat edilmemesi bizler açısından üzücü" açıklamasında bulundu.

Simge Ünaldan Disney Plusa tepki: Atatürk kırmızı çizgimiz

"PARAYA VERDİKLERİ DEĞER DAHA BÜYÜKMÜŞ"

Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisini yayınlamama kararı hakkındaki düşüncelerini de açıklayarak platforma tepki gösteren Ünal, şu ifadeleri kullandı:

Ben de duyunca üyeliğimi iptal ettim, kırmızı çizgimiz. Ama anlamadığım bazı isimlerin bu durumda sessiz kalması oldu. Bilemedim; paraya verdikleri değer, Atatürk'e verdikleri değerden daha büyükmüş meğerse.