Cadde Sonsuzluğa uğurlandı

Sonsuzluğa uğurlandı

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki sabah diyalize girmek için çıktığı yolda yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren Erdal Tosun’u son yolculuğunda sanatçı dostları yalnız bırakmadı

Sonsuzluğa uğurlandı

Sarıyer’de geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Erdal Tosun (53) dün son yolculuğuna uğurlandı. ‘Bir Demet Tiyatro’daki ‘Eyvah Necdet’ rolüyle hafızalara kazınan oyuncu için Beşiktaş Kültür Merkezi’nde (BKM) tören düzenlendi. Anmaya başta Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Demet Akbağ ve Erkan Can olmak üzere çok sayıda ünlü isim katıldı.

Haberin Devamı

Sonsuzluğa uğurlandı

Oyuncunun gözü yaşlı eski eşi İlknur Bekmezci, kızı Zeynep Kiraz ve annesi Sevim Tosun’un kuliste taziyeleri kabul ederken, Tosun’un rol aldığı filmlerden görüntüler barkovizyondan izletildi. Ardından sahneye çıkan Bekmezci, “Ona bazen ‘Çok kötüsün’ derdim. ‘Ben hiçbir şeyin azı olamam’ derdi. Erdal büyük sofraların, büyük sevgilerin adamıydı” diye konuştu.


‘Google’dan önce vardı’

Sonsuzluğa uğurlandı

Yılmaz Erdoğan ise oyuncunun kaybının üzüntüsünü yaşadığını belirtip, “Bu bina galiba ülkemizde içinde en çok kahkaha atılan yer. Nereye bakarsanız Erdal Tosun’un hatıraları olacaktır. O kadar her şeye hakimdiki ona ‘Google’dan önce Erdal vardı ya’ derdik” dedi. Demet Akbağ ise Tosun’u hayattan alan kazaya isyan edip, “10 saniyelik saçma bir tesadüf eseri burada toplandık” dedi.

Haberin Devamı

Sonsuzluğa uğurlandı

Tören sonrası oyuncunun naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere Levent Camii’ne getirildi. Tosun, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda kardeşi Gürdal Tosun’un yanında toprağa verildi. Öte yandan mahkemeye sevk edilen sürücü Nihat Şaki tutuklandı.