Cadde SPARTACUS’TE FiNALE DOĞRU

SPARTACUS’TE FiNALE DOĞRU

07.03.2013 - 21:27 | Son Güncellenme:

Dizi tutkunlarının ayrı bir yere koyduğu ‘Spartacus’, final sezonunda.

SPARTACUS’TE FiNALE DOĞRU

CNBC-e Dergi, dizinin yaratıcısı Steven S. DeKnight, oyuncular Liam McIntyre ve Simon Merrells’la sonun başlangıcını konuştu. DeKnight, beklentilerin üzerinde bir final için çalıştıklarını söylüyor

Haberin Devamı

Steven S. DeKnight
“SONU YAZARKEN BAŞTAN ÇIKMAMAYA ÇALIŞTIK”

* Köle isyanının patlak vermesi ikinci sezonun çıkış noktasıydı. 3’üncü sezondan neler bekleyebiliriz?Özetlemek gerekirse, zaferler ve trajediler. İkinci sezonu bıraktığımız yerden altı ay ileriye gidiyoruz ve Spartacus’ün küçük birliğinin, binlerce insanın katıldığı büyük bir orduya dönüştüğünü görüyoruz. Macerayı dört yıldır takip eden izleyiciye beklentilerinin üzerinde bir final sezonu armağan etmek istedik.

* Hikayenin sonunu değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

Tarantino’nun ‘Inglourious Basterds’ta yaptığı gibi Hitler’i öldürmek isterdim tabii, tarihi baştan yazma fikri çok baştan çıkarıcı. Ama Spartacus’ün sonunu yazarken baştan çıkmamaya çalıştık ve tarihi gerçeklere çoğunlukla sadık kaldık. İnsanlar Spartacus’ün çarmıha gerildiğini sanıyor ama gerçekte öyle olmadı. Kirk Douglas’ın oynadığı filmde böyle bir son vardı.

Haberin Devamı

Liam McIntyre
“ROL ÇOK ZORLAYICIYDI”

* Spartacus’ü oynamanın en zor yanı nedir?Çekimler boyunca bütün hayatınızın askıya alındığını kabullenmek zorundasınız. Bu kişisel bir bakış açısı tabii. Sabah 4’te kalkıyorum, çekimler sona erdikten sonra spor salonuna gidiyorum, sonra eve gidip repliklerimi ezberliyorum. Saat 22’de uyumak zorundayım. Çünkü altı saatlik uykumu almam gerekiyor. Bu işin sadece fiziksel kısmı. Psikolojik açıdan da çok zorlayıcı olabiliyor.

* Dizinin final sezonunu çekerken neler hissettiniz?

Bu dizi benim hayatımı değiştirdi. Dizinin Andy Whitfield’ı (ilk sezonda Spartacus’u canlandıran aktör, genç yaşta kanserden öldü) kaybedişinin trajedisi, hemen ardından benim hayatımı kurtaran bir hayat öpücüğüne dönüştü. Bütün bunların sonuna geldiğimizi kabul etmeyi reddediyorum.

* Dizinin çekimleri sona erince spor salonuna gitmeyi bıraktınız mı?

Son birkaç yıldır tadı güzel olan her şeye hasretim. Çekimlerin sona erişi Noel’e denk gelince, çılgınca yediğimi itiraf etmeliyim. Ama sonradan çektiğim acı, işin bütün zevkini sildi süpürdü. Hemen kendimi spor salonuna attım. Bu vücuda sahip olmak için o kadar çok çalıştım ki, onu kaybetmek bütün emeğimin boşa gitmesi anlamına gelir.

Haberin Devamı

Simon Merrells
“MARCUS CRASSUS ASLINDA KÖTÜ DEĞiL”

* Karakteriniz Marcus Crassus, final sezonunun kötü adamı. Ama izleyiciler önceki sezonlarda Crassus’ın adını çokça duydukları için karakterin şeytani hamlelerine hazırlıklılar. Beklentileri karşılamak için nasıl bir hazırlık sürecinden geçtiniz? Birçok insan Marcus Crassus’ın gerçek bir tarihi figür olduğunu biliyor muhtemelen. Crassus, Roma tarihinin en sıra dışı figürlerinden biri. Roma’nın açık ara en zengin adamı. Roma komutanları Spartacus’e yenilince Crassus’ın kapısını çaldılar. Çünkü Spartacus’ü alt edebilecek tek kişinin o olduğunu biliyorlardı. Dizide Crassus tabii ki kötü adam olarak geçiyor ama ben onu kötü adam olarak görmüyorum. Bence Crassus kararlı, tutkulu, vatansever bir Romalı.

* Ülkeniz İngiltere’de Spartacus nasıl tepkiler alıyor?
İlk seçmeye girdikten sonra, The Guardian’da bir eleştiri okuduğumu hatırlıyorum. Biliyorsunuz, The Guardian İngiltere’de el üstünde tutulan bir gazetedir. The Guardian, okuyucularına Spartacus’ü şiddetle tavsiye ediyordu. TV’deki hiçbir dizi, seyircisini eğlendirmeyi bu kadar ciddiyetle ve tutkuyla görev edinmemiştir. Bu tip eleştiriler okuyunca, dizinin bir parçası olma isteğim daha da arttı.