Cadde Star Wars'un çocuk yıldızı Jake Lloyd akıl hastanesine kaldırıldı!

Star Wars'un çocuk yıldızı Jake Lloyd akıl hastanesine kaldırıldı!

14.03.2024 - 08:23 | Son Güncellenme:

Star Wars'ta hayat verdiği Anakin Skywalker karakteriyle hafızalarda yer edinen Jake Lloyd cephesinden kötü haber geldi. Lise yıllarından itibaren ruhsal sorunları olduğu öğrenilen Jake Lloyd, tedavi görmek için akıl hastanesine kaldırıldı.

Star Warsun çocuk yıldızı Jake Lloyd akıl hastanesine kaldırıldı

Çocuk yıldız olarak Star Wars film serisiyle tanınan Jake Lloyd'un 10 aydır ruh sağlığı merkezinde tedavi gördüğü ortaya çıktı. Jake Lloyd hakkında Scripps News'e röportaj veren annesi Lisa Lloyd, oğlunun ruh sağlığı hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

"SOKAKTA 'SİYAH GÖZLÜ' İNSANLAR GÖRÜYORDU"

Lisa, oğlunun kişiliğindeki değişimi ilk fark ettiği zamandan bahsederek; "Jake lisede bazı sorunlar yaşamaya başladı. Farklı 'gerçeklikler' hakkında konuşuyordu. Bu gerçeklikte mi yoksa farklı bir gerçeklikte mi olduğunu bilmiyordu. Buna tam olarak ne diyeceğimi bilemiyordum" dedi.

Star Warsun çocuk yıldızı Jake Lloyd akıl hastanesine kaldırıldı


Bir gün oğluna ödevini tamamlayıp tamamlamadığını sorduğunu ve onun da kendisine "Yapmam gerekip gerekmediğini bile bilmiyorum. Hangi gerçeklikte olduğumu bilmiyorum" dediğini anlatan aktörün annesi; şöyle devam etti:

Ben de 'Bugün benim gerçekliğimdesin, o yüzden ödevini yapmalısın' dedim. Jake'i doktora götürdüm ve oğlumda bipolar bozukluk olabileceğini söylediler. Sorunun çözülmesi için birkaç ilaç verildi ama hiçbiri işe yaramadı. Daha sonra üniversiteye başladı. Ama çok fazla ders kaçırıyordu ve bana insanların onu takip ettiğini söylüyordu. Bize anlatmıyordu ama var olmayan sesler duyuyordu. Sokakta kendisine bakan 'siyah gözlü' insanlar gördüğünü iddia ediyordu ve bazen televizyon ekranından Daily Show sunucusu Jon Stewart ile gece geç saatlerde sohbet ediyordu. Bir keresinde panik içinde beni arayıp eve giren davetsiz bir misafir tarafından vurulduğunu söylemişti. Dehşete düşmüştüm ancak sonra halüsinasyon gördüğünü anlamıştım.

Star Warsun çocuk yıldızı Jake Lloyd akıl hastanesine kaldırıldı

PARANOİD ŞİZOFRENİ TEŞHİSİ!

Ergenlik yıllarından beri farklı farklı doktorlara giden Lloyd'a, sonunda paranoid şizofreni teşhisi konuldu. Lisa, "Teşhisini Jake'e söylediklerinde, bu onu tamamen daha da kötü bir depresyona sürükledi. Gerçekten çok zordu. Hasta olduğunu düşünmediği için bir süre ilaçlarını kullanmayı reddetti" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Star Warsun çocuk yıldızı Jake Lloyd akıl hastanesine kaldırıldı

2015'te Güney Carolina'daki Colleton County Şerif Departmanı'ndan bir telefon aldığını anlatan Lisa, "Jake Florida'dan Kanada'ya tek başına bir yolculuğa çıkmıştı. Tutuklanmıştı ve polis memurlarını kendisini birçok ilçede kovalamak zorunda bıraktıktan sonra kaza yapması nedeniyle birçok suçlamayla karşı karşıya kalmıştı. Onu hapisten çıkarmak için bir avukat tuttum ama oğlum benimle konuşmayı reddetti. Hapishanedeki insanlara Jake'in durumunu anlatıp ilaçlarını alması gerektiğini söyledim ama beni dinlemediler. Jake'in bir hastaneye gönderilmesini talep ettim, ancak boş yatak olmadığını söylediler. Oğlum 10 ay hapishanede kaldı. Ama sonunda onu bir hastaneye yatırmayı başardım" dedi.

Star Warsun çocuk yıldızı Jake Lloyd akıl hastanesine kaldırıldı

"ARABAYI DURDURMAMI SÖYLEDİ"

Anne Llody'un ifadesine göre Jake, birlikte yemek almaya çıktıkları bir gün kelimenin tam anlamıyla bir çöküş yaşadı. Lisa Lloyd, o gün yaşadıklarını şöyle anlattı:

Jake zaten kötü bir gün geçiriyordu. Arabayı durdurmak istediğini söyledi ve üç şeritli bir yolun orta şeridindeyken gerçekten de arabayı durdurdu. Bu durum trafikte büyük bir krize neden oldu. Çok fazla bağırış ve çığlık vardı. Bazı insanlar polisi aradı. Polis oraya geldi ve Jake'e bazı sorular sordu. Jake polisle konuştu ama söylediği hiçbir şey mantıklı değildi, ağzından çıkanlar tam anlamıyla bir laf salatasıydı.

18 AY TEDAVİ GÖRECEK

Jake Lloyd, o gün trafikte neden olduğu bu karmaşanın ardından hastaneye götürüldü ve yapılan değerlendirme sonucunda 18 aylık bir tedavi için hastaneye yatırıldı.

Star Warsun çocuk yıldızı Jake Lloyd akıl hastanesine kaldırıldı

Oğlunun şu anda tedavisinin 10'uncu ayında olduğunu söyleyen Lisa, "Beklediğimden çok daha iyi durumda. İnsanlarla daha iyi ilişki kuruyor ve biraz daha sosyalleşiyor ki bu gerçekten çok güzel. Eski Jake'i geri kazanmış gibiyim çünkü eskiden inanılmaz derece sosyal biriydi. Arada 'Star Wars' filmlerini izliyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Star Warsun çocuk yıldızı Jake Lloyd akıl hastanesine kaldırıldı