Cadde Süt Kardeşler oyuncuları! Süt Kardeşler filmi kaç yılında çekildi, konusu nedir?

Süt Kardeşler oyuncuları! Süt Kardeşler filmi kaç yılında çekildi, konusu nedir?

19.08.2021 - 18:08 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının sevilen filmlerinden Süt Kardeşler, televizyon ekranlarında kahkaha tufanı yaşatmaya devam ediyor. Film, 1976 yılında vizyona girdi ve Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Gulyabani isimli romanından sinemaya uyarlandı. Süt Kardeşler filmi nerede çekildi?

Süt Kardeşler oyuncuları Süt Kardeşler filmi kaç yılında çekildi, konusu nedir

Kemal Sunal'ın başrolde olduğu Süt Kardeşler filmi, Ertem Eğilmez yönetmenliği ve yapımcılığında sinemaya aktarıldı. Filmin başrollerinde ise Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit ve Halit Akçatepe yer alıyor.

Haberin Devamı

SÜT KARDEŞLER KONUSU

Yıllardır kimsenin sahip olamadığı konağın sahibi Melek hanım, sütoğlu Şaban sanıp da Şaban’ın arkadaşı Ramazan’ı eve alır. Fakat sinirli abisi Hüsamettin’e Ramazan’ı damadı Bayram olarak tanıtır. Konağa gerçek Şaban ve gerçek Bayram’ın gelmesiyle işler karışır. Bayram'ın kardeşi Bihter'e aşık olan Şaban onun peşinde dolanır. Bayram'ın babasının eve Gulyabani adında bir canavar sokmasıyla işler iyice karışır. Olayı çözen Şaban, damat Bayram ve emir eri olan Ramazan madalya alır.

SÜT KARDEŞLER FİLMİ NERDE ÇEKİLDİ?

Filmin çekimleri İstanbul Yeşilköy'deki Simenoğlu Köşkünde gerçekleştirildi. Bir kısmı da Sarıyer'in Yeniköy semtindeki Said Halim Paşa Yalısı'nda çekildi.

SÜT KARDEŞLER OYUNCULARI

Haberin Devamı

Kemal Sunal - Şaban
Şener Şen - Hüsamettin
Adile Naşit - Melek
Halit Akçatepe - Ramazan
Hale Soygazi - Bihter
Ayşen Gruda - Emine
Ergin Orbey - Bayram
Jale Altuğ - Afife
Yasemin Esmergül - Yasemin
Ali Şen - Kerami
Türker Tekin - Kahya
Dinçer Çekmez - Çavuş
Feridun Çölgeçen - Sarraf Efendi